ASC Pianu 2013-Energia Săsciori amical27În ultima vreme cea mai mare atenție din partea opiniei publice au primit-o cu real interes cele 3 formații care și-au anunțat intenția de a câștiga Liga a 4-a și de a participa la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Acest lucru a făcut ca echipele cu punctaj relativ bun să fie omise din ecuația fotbalului județean, cu toate că încă păstrează șanse de a mai spera la un loc cât mai sus în clasament. La fel este situația trupei alb-verzi, ASC Pianu 2013, care rămâne una dintre cele mai puternice echipe din Alba cu toate că a pierdut câțiva jucători importanți. Elementele care stau la baza acestei conlcuzii le aflați în rândurile următoare.

ASC Pianu 2013 a fost una dintre echipele care a spart barierele fotbalului jduețean și s-a axat pe fotbaliști descoperiți în marea lor majoritate în județul Sibiu. Nu este de ascuns faptul că în urmă cu două sezoane echipa din Pianu a fost privită cu uimire atunci când și-a depus la AJF Alba o cerere pentru a primi un loc în Liga a 4-a Alba. Zis și votat, iar lucrurile au început să se concretizeze la ASC Pianu 2013, formația reușind un sezon destul de bun în special în cea de a 2-a parte a clasamentului, devenind una dintre cele mai cunoscute echipe ale județului în urma numeroaselor campanii de promovare cu ajutorul mediului virtual.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În acest sezon ASC Pianu 2013 a numit un antrenor tânăr pe bancă, a mai adus câțiva ”magicieni” de prin Sibiu și a început lupta pentru un sezon de vis. După tracul din primele etape alb-verzii și-au intrat în mână și au devenit una dintre formațiile de temut din Liga a 4-a. Mărturie stau golurile marcate – 40 la număr, la egalitate cu liderul Viitorul Sântimbru și cele mai multe din fotbalul județean, precum și a 4-a apărare din Liga a 4-a, primind doar 17 goluri în cele 15 etape.

Totodată, ASC Pianu a avut un parcurs de 8 meciuri consecutive în care nu a cunoscut gustul înfrângerii, adunând 7 victorii și un rezultat de egalitate, bifând și scorul campionatului 8-1 cu Euro Șpring, o altă formație aflată în partea de sus a clasamentului.

După mutările din pauza competițională atenția s-a împărțit pe un triunghi format din Viitorul Sântimbru – Mureșul Vințu de Jos – Șurianu Sebeș, însă ASC Pianu 2013 rămâne o sperietoare pentru toate echipele din Liga a 4-a din următaorele motive:

  • a reușit să își păstreze portarul, Răzvan Cocârcă fiind unul dintre cei mai apreciați goalkeeperi din județ, cu toate că în acest sezon a alternat meciurile bune cu unele faze demne de cascadorii râsului, însă acesta și-a adus semnificativ aportul la numărul de puncte adunate, demonstrând că este o voce puternică în vestiarul ”pienarilor” motiv pentru care a primit sarcina ca alături de Ionuț Bărculeț se se ocupe de antrenamentele echipei după despărțirea de Adrian Fușle-Țana
  • un alt pilon de bază al echipei din Pianu este căpitanul Cosmin Oltean, fundașul ”de fier” al echipei venit de la Performanța Ighiu în momentul în care era curtat de mai multe echipe din Liga a 4-a. Devotamentul și implcarea acestuia au dus la primirea banderolei, Cosmin demonstrând că este unul dintre oamenii de bază ai echipei
  • Ionuț ”Nanu” Bărculeț a fost curtat inclusiv în această iarnă de mai multe formații, printre care și Performanța Ighiu sau mureșul Vințu de Jos, însă ”creierul” echipei din Pianu a rămas fidel formației din județul Alba, iar acum figurează și ca antrenor. La ultimul meci amical, cel disputat în nocturnă cu Energia Săsciori a demonstrat că este una dintre cele mai puternice voci din vestiar, exprimându-și autritatea și pe teren, majoritatea acțiunilor plecând din glezna sa fină. Acesta și-a pierdut colegul din linia mediană, pe Florin Stelea, fotbalist care a fost împrumutat la Mureșul Vințu de Jos, însă a reușit să gestioneze cu încredere jocul la centru etalând reale calități ale unui lider
  • Transferul lui Gheorghe ”Bîju” Râșniță a reprezentat una dintre cele mai bune mutări ale ”pienarilor” în această iarnă, mijlocașul demonstrând că este una dintre cele mai bune soluții în zona centrală. La meciurile amicale Râșniță a fost printre cei mai buni oameni de pe teren, contribuind activ atât la fazele defenisve, cât și la construcție, făcând o importantă risipă de efort. Cu toate că era recunoscut pentru jocul său mai dur și pentru ieșirile sale nervoase, Gheorghe Râșniță pare să își fă găsit liniștea în colectivul alb-verde devenind o piesă importantă pentru cuplul de antrenor Bărculeț – Cocârcă
  • Alexandru Șandru a fost ultimul transfer al echipei din Pianu în turul de campionat, acesta venind la echipă aproape de terminarea primei părți a sezonului, însă eficacitatea sa din atac a demonstrat că a fost o alegere bună devenind un om important la echipă. În retur șandru va avea misiunea de a-l face uitat pe Dorel Grecu, golgheterul formației de pe locul al 3-lea din Liga a 4-a plecând la muncă în străinătate

Pe lângă toate numele enumerate mai sus, ASC Pianu se bazează în special pe forța grupului, dar și pe o interesantă rețetă de succes, proiectul alb-verzilor fiind construit cu răbdare și mult calm. Pentru a putea emite (încă) pretenții la locurile fruntașe, cei responsabili de frâiele echipei sunt nevoiți să lucreze puțin la mentalitate jucătorilor, în unele momente aceștia fiind părăsiți de concentrare și stăpânire de sine, cel mai bun exemplu fiind trăit în ultimul meci al turului, când Olimpia Aiud a reușit să învingă Pianu cu 2-1 reușind una dintre cele mai mari surpize di ncampinat, cu toate că elevii lui Fușle au ratat mari ocazii de gol la acea partidă.

Una peste alta ASC Pianu 2013 rămâne una dintre cele mai bune echipe din Liga a 4-a după ce a demonstrat acest lucru și în turul de campionat, iar dacă cei doi tineri antrenori, care se exprimă direct de pe teren vor avea răbdare cu proiectul alb-verde și se vor impune cu adevărat în fața vestiarului, lucrurile vor continua pe același făgaș la formația ce cmpletează în aceste momente podiumul în Liga a 4-a. Un alt aspect important al ”pienarilor” este faptul că aceștia se descurcă la fel de bine în jocurile de afară precum cele de acasă, terenul din Pianu punându-le uneori probleme la construcție.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

4 COMENTARII

  1. Interesanta analiza, dar fara a neglija,in schimb, pe ceilalti componenti ai lotului,la fel de importanti,contribuind fiecare,pe particica lui de teren, la bunul mers al echipei. Eu,personal, ma mandresc cu toti,dar as vrea sa mai adaug doua nume ”grele”: Diaconu si Neag,primul e un mijlocas de banda cu reale calitati bazate pe forta fizica,viteza si caruia ii place golul,iar al doilea este un mijlocas defensiv foarte disciplinat si muncitor,mereu dispus la un efort peste masura…….iar acel 8-1 cu Springul va ramane cu siguranta in analele ajf -ului,ca fiind cea mai mare diferenta de scor inregistrata vreodata,la nivel de liga 4-a, intre echipe aflate in top 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.