Continuăm episoadele dedicate derbyurilor județene care au avut loc de-a lungul timpului în Liga a II-a ( fosta Divizia B), cu un alt meci. Vom rememora în cele ce urmează filmul meciului tur al derby-ului județean disputat în sezonul 1980 / 1981 între Metalurgistul Cugir și Metalul Aiud.

În istoria sa Metalul a cochetat pe rând cu Liga a IV a (Divizia D), Liga a III-a (Divizia C) – fiind prezentă în sezoanele 1957/1958, 1963/1964, 2003/2004. Pe ceea de-a 2-a scenă a fotbalului mioritic, Metalul Aiud a participat în trei rânduri în sezoanele 1973 / 1974, 1980 / 1981 și 1992/1993.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La sfârșitul sezonului 2003 / 2004 Metalul Aiud va retrograda din al treilea eșalon fotbalistic și va evolua de atunci și până în prezent în Liga a IV-a Alba, având și participări în ultimul eșalon fotbalistic din Alba.

Ajungem cu povestea noastră la meciul tur de la Cugir dintre cele două conjudețene, colege de serie la acea vreme!

  • 14 septembrie 1980: Metalurgistul Cugir – Metalul Aiud 1-1 (0-1)

Aiudenii vor promova la finalul sezonului 1979/1980 în Liga a II–a , după ce au câștigat Seria a XI–a a Ligii a III–a la o diferență de 10 puncte de ocupanta locului 2.

Cele două echipe se întâlneau după rezultate diametral opuse obținute la finalul etapei precedente: Metalurgistul remiza pe teren propriu (1-1) cu ocupanta locului secund FC Bihor și aiudenii veneau după înfrângerea scor 1-3 de la Sighet.

Partida se va disputa pe un teren neutru, pe Stadionul Municipal din Mediaș, cugirenii fiind penalizați pentru incidentele de la finalul partidei cu FC Bihor.

Meciul a fost unul echilibrat, cu ocazii de a se înscrie de ambele părți. Oaspeții vor deschide scorul repede, în mintul 7 al întâlnirii, prin Bogin care a îndeplinit o simplă formalitate înscriind din careul mic în urma unei învălmășeli în suprafața de pedeapsă a metalurgiștilor.

Cea de-a doua repriză începe cu dominarea echipei gazdă, jucătorii acesteia își vor trece în cont două ocazii de gol, prima prin Bucur (min 49) șutul acestuia fiind respins în corner de apărarea aiudeană, și Vătafu (min 56) șutul atacantului cugirean lovind stâlpul din stânga porții apărate de Ciumbrudean.

Cele două ocazii vor anunța golul din minutul 65 al gazdelor înscris de Mihalcic, care restabilește egalitatea cu un șut de la marginea careului de 16 metri .

Până la finalul partidei, ambii portari, atât Șai (Metalurgistul) cât și Ciumbrudean (Metalul Aiud) își vor salva fiecare, echipele de la înfrângere .

Meciul retur se va disputa pe data de 5 aprilie 1981 pe stadionul „Metalul” din Aiud, iar victoria îi va reveni echipei de pe Mureș cu scorul de 2-0.

Cele două echipe vor retrograda braț la braț la finalul sezonului 1980/1981, Metalul Aiud va ocupa poziția a XV–a cu un total de 32 puncte, iar Metalurgistul Cugir poziția a XVI-a cu 31 puncte.

Aiudenii au obținut în cele două întâlniri directe disputate în sezonul amintit în materialul de mai sus cu Metalurgistul Cugir – patru puncte din șase posibile.

Mai jos vă prezentăm și cele două echipe care au evoluat în meciul tur de la Mediaș:

Metalurgistul Cugir: Șai – Kilin, Iovănescu, Mihalcic, Dobrai, Stanciu, Drăgan, Misoagă – Moldovan, Bucur, Vătafu.

Metalul Aiud: Ciumbrudean – Olteanu, Moldovan, Lupu, Vlad – Ilea, Sanislav, Bregaru – Boldor, Bogin, Ilie.

Material semnat de Sorin Giurcă

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.