Stadion Panade24Pornind pe teren în documentare pentru rubrica dedicată bazelor sportive din județ, am descoperit în zona Blajului mai multe arene care nu fac cinste fenomenului sportiv, însă oamenii care se ocupă de aceste echipe nu prea sunt de vină pentru starea bazelor lor sportive. Fără ajutorul autoritățiilor fotbalul se poate duce pe apa sâmbetei în mai multe localități de pe Târnava Mică, chiar dacă vorbim de echipe care poartă nume importante de comune în denumire! Acestea sunt: Avântul Sâncel, AS Pănade, Tineretul Șona și Viitorul Biia.

Ajunși la bazele sportive di naceste zone, administratorii, care se oupă și de echipele de fotbal s-au plâns la unison că nu sunt ajutați de primăriile zonale. Li se aruncă în fiecare an câte o mână de bani, care de multe ori nu le ajung nici pentru arbitraje, situația finanicară fiind dificilă în întreg fotbalul de la ruperea parteneriatului dintre AJF Alba și Consiliul Județean Alba.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Fără bani nu se face primăvară!

Iubitorii de fotbal din aceste zone au dezvoltat terenuri pentru sportul rege, sau le-au moștenit din moși strămoși. Unele au vestiare imrpovizate, altele nu au deloc, însă toți se lupta să rămână în fotbalul județean, pentru că fenomenul a captat comunitatea. Nu știu dacă pot să răzbească, nu găsesc sprijin la primării, chiar dacă s-a mers inclusiv pe ideea unor baze sportive comune, cum ar fi la Sâncel cu Pănade sau Șona cu Biia, dar nu s-a găsit cale de mijloc.

Edilii din zonă refuză să își facă propagandă prin sport, deși acest lucru le-ar fi la îndemână și preferă exclusiv proiectele culturale.

Și totuși… rezistă!

La stadionul din Pănade s-a amenajt un vestiar din lemn, însă care nu dispune de foarte multe condiții. Terenul are o iarbă destul de bună, dar este denivelat pe alocuri. Oamenii iubesc fotbalul și duminica, la meciurile echipei este sărbătoare.

La Stadionul din Sâncel, unde nu am reușit să stăm de vorbă cu niciun reprezentant se află amplasat un vagon, unde echipele îl folosesc drept vestiar. Terenul este neîngrijit ș ise află între culturi agricole, iar accesul la stadion se face destul de greu mai ales când plouă.

La fel stau lucruile și la Șona. Tineretul Șona nu dispune de vestiare, acum este ridicată o structură care să deservească acest lucru și accesul la stadion se face destul de greu. Gazonul este destul de bun, cu iarbă dească și foarte puțin denivelat.

Biia se mîndrește probabil cu cea mai frumoasă bază sportivă din acea zonă. Sunt făcute vestairele, se lucrează la băi și dispun de un gazon destul de bun.

Una peste alta, soarta fotbalului de pe Târnava Mică depinde de mai mulți factori, însă un lucru este sigur – fără ajutorul autoritîțiilor locale, sportul rege va pierde câteva reprezentante în perioada următoare. Mai multe, pe larg, puteți urmări zilele următoare în rubrica dedicată bazelor sportive din județ.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.