În ochii unui copil vezi viitorul! Zâmbetul său inocent, inofensiv îți umple sufletul, te încălzește și te satisface. Nu este ușor să aduci zâmbetul pe fața unui „prichindel”, cum la fel, nu este ușor să lucrezi cu el, mai ales dacă o faci într-un cadru foarte bine organizat. Așa s-ar traduce introducerea în proiectul sportiv de la ACS Sebeș 2014, unde Florian ”Bebe” Brumaru a pus bazele unui club juvenil de viitor, clădit pe o structură solidă, având fiecare pas pus pe hârtie și fiind gândită fiecare strategie. Se dorește dezvoltarea fotbalului din zona Sebeșului și se speră la rezultate bune, finalizate peste 7 ani cu o echipă de seniori, care să ofere continuitate tinerilor din zonă. Rețeta de succes o aflați din rândurile următoare.

Bebe Brumaru a trecut de la republicanii uniriști, la piticii Sebeșului, fiind atras în proiectul sportiv de la ACS Sebeș 2014. A devenit manager general, organizând fiecare strategie, care are rolul de a crește copiii într-un mod sănătos și de a-i pregăti pentru lumea încâlcită a fotbalului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„A fost un an foarte interesant pentru mine, deoarece am început o activitate complet nou, trecând de la juniorii republicani ai Unirii Alba Iulia, de la un centru de juniori foarte bine structurat, la un club mic, privat, pe care a trebuit să îl organizez de la zero. Am plecat de la grup eterogen de 20 de copii, cu vârste cuprinse între 2005 și 2008, și astăzi, avem circa 100 de fotbaliști, care formează 6 grupe: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 și 2010”, a precizat Bebe Brumaru.


  • Proiect ”scris” pe 7 ani! ”Ne dorim formație de seniori”

În birourile ACS Sebeș 2014 a fost gândită strategia pentru următorii 7 ani, cu antrenamente specifice pentru fiecare grupă, cantonamente, dorindu-se crearea unui club solid, care să dețină o formație de seniori, formată doar din jucători din cadrul clubului.

„Un alt lucru important, este că am făcut un plan de dezvoltare, care se întinde pe 7 ani, având ca obiectiv final, acela de a cuprinde toate grupele de juniori, de la 6 la 19 ani și să putem forma o echipă de seniori numai cu jucători din cadrul clubului. Este absolut necesar să lucrezi pe baza unui plan, să știi de unde pleci și unde ajungi. Este important să ai obiective de parcurs, anuale, să vezi dacă ai reușit să le bifezi, și dacă nu, să vezi unde ai greșit”, a afirmat Florian Brumaru.


  • Încep să apară rezultatele!

Atunci când muncești foarte mult, este imposibil să nu ai rezultate. ACS Sebeș 2014 își crește atent copiii, insuflându-le acestora mentalitatea de învingători. Au început să vină și primele rezultate în curtea clubului, rezultate care contribuie decisiv la dezvoltarea micuților fotbaliști.

„În acest am participat la toate competițiile posibile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba, începând de la Interliga Națională de Fotbal, Campionatul Juniorilor E, Juniori D, Trofeele ”Gheorghe Ola” și ”Gheorghe Ene” și Campionatul Speranțelor ”Dragoș Damian”, unde am luat locul 3. La aceste campionate oficiale, la Grupa 2006 – Juniori E, suntem campioni de iarnă, în Seria I, unde am avut 9 victorii din tot atâtea partide, iar la ”Gheorghe Ene” am ieșit campioni ai județului Alba, iar la turneul zonal, organizat la Sebeș, am terminat pe locul secund, după Atletico Arad, care a luat locul 3 la nivel național”, a mai adăugat Florian Brumaru.


  • Strategie sănătoasă – antrenamente specifice vârstei!

ACS Sebeș a încercat să lucreze cât mai mult pe modelele noi, a aplicat antrenamente specifice vârstei pentru o mai bună dezvoltare a piticilor, antrenamente ”furate” inclusiv din celebra ”La Masia” de la Barcelona.

„Am reușit să ma iaduc lângă mine doi antrenori, pe Marian Critea, care pregătește grupele 2009 și 2010 și pe Gheorghe Medrea, antrenor al grupei 2007. Am încercat în această perioadă să creez un plan de pregătire specific pentru fiecare grupă în parte, după un model științific, după mai multe consultări cu foarte mulți antrenori și oameni de fotbal. Sunt lucruri pe care dacă nu le faci la timpul potrivit, ete greu să le faci mai târziu, când copiii cresc. Dacă ești un om interesat găsești foarte multe antrenamente pe internet. Am ”furat” ședințe inclusiv de la Barcelona, pe care le-am adaptat și transpus copiilor noștri”, a mai adăugat Florian Brumaru.

Managerul general al clubului nu stă la costum și se implică în toate activitățile de zi cu zi, indiferent că vorbim despre antrenamente sau pregătirea infrastructurii pentru meciuri.

„La acest club am făcut de toate. Am tuns terenul, l-am trasat, am făcut porți, iar acum avem toată infrastructura necesară pentru a face orice tip de antrenament. Rezultatele încep să apară după o muncă intensă. Trebuie făcute și colerate între programul școlar și antrenamente. Am învățat foarte multe lucruri din mers”, a mai punctat Bebe Brumaru.


  • ”Visez să las în urma mea un club puternic”

Pe lângă munca depusă, pentru a ajunge la punctul dorit și la marea performanță, mai ai nevoie și de foarte multă răbdare, dar și să îți placă foarte mult ceea ce faci.

„Îmi place extraordinar de mult să muncesc cu copiii! Nu aș putea să pregătesc seniori! Am antrenat toată plaja, fotbaliști de toate vârstele și iubesc ceea ce fac. Nu mai sunt tânăr, însă visul meu este să realizez un club puternic, care să aibă o bază sportivă și performantă. Asta aș vrea să las în urma mea! Să scot niște copii în fotbalul mare! Propun câteva nume de care se va auzi pe viitor de la clubul din Sebeș: Ștefan Grosu (2005), Ștefan Glonț, Dacian Avram, Teo Fleacă, Tudor Gall, Răzvan Bădilă, Dani Groza (2006), gemenii Paul și Claudiu Lăncrănjan (2007), Sergiu Todea (2008), Fabian Rădac (2008), Tudor Zoicaaș (2008), Vlad Cosma (2008), Alberto Vaida (2009), Luca Zamora (2010)”, a declarat Florian Brumaru.


  • Apel către autorități!

Florian Brumaru a ținut să tragă și un semnal de alarmă pentru autoritățiile locale și județene, precizând că dacă nu se va investi în bazele sportive, viitorul este sumbru în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului de bază.

„Am avut ocazia să fac absolut orice în calitate de manager și sunt dispus să fac absolut orice pentru a aduce bani la club. Vreau să fac un apel la autoritățiile locale: investiți în bazele sportive din județ, pentru că sunt multe care arată deplorabil. Să ia exemple de la Galda, Cugir, Șugag, Ștremț, Ocna Mureș și multe alte baze care arată foarte bine în județ. Ar trebui să se unească toate forțele pentru a putea crea baze de antrenament, sector care are mari lipsuri! Bazele sportive pot asigura un viitor sigur fotbalului. Marea încercare a secolului ar fi cum să reușim să smulgem copiii de la calculatoare, pentru a-i aduce la sport. Lipsa de infrastructură duce la respingerea sportului. Munca cu copiii este fasinantă, iar cea mai mare iubire a mea este fotbalul și fac orice pentru a asigura un viitor bun. Trebuie să ai multă răbdare, să știi să intri sub pielea copiilor, pentru a avea rezultate”, a precizat Bebe Brumaru.

Pe lângă toate acestea, Florian Brumaru a preiczat că foarte important este și ”aluatul” cu care lucrezi.

„Este foarte important, ca pe lângă talent, ca s ărăzbești în fotbal, copiii trebuie să aibă un caracter puternic și frumos, să fie deschiși la muncă, modești, harnici, luptărori și să mai aibă puterea de autoanaliză și simțul realității”, a afirmat Bebe Brumaru.


  • Unirea Alba Iulia – marea dragoste

Florian Brumaru nu a uitat de Unirea Alba Iulia, unde a revenit pe funcția de director sportiv, ajutând clubul fanion să răzbată în Liga a 3-a.

„Mă bucur din suflet că sunt semne de revigorare la Unirea Alba Iulia, marea mea dragoste, și mă bucur Mihai Dăcălescu a reușit să țină în viață acest colos al fotbalului județean, că a avut o tenacitate ieșită din comun și a crezut în acest proiect. Acum au șansa copiii din centru să joace la Liga a 3-a și sunt extrem de fericit și mulțumit să văd că la diverse echipe din judeș, Liga a 3-a sau Liga a 4-a evoluează fotbaliști trecuți prin mâna mea, și aș da și câteva nume: Darius Schiau, Matei, Rus, Ioani, Lasconi, Clipici, Sebi Culda, Rahovean, Buda, Rodean, Nicola, Oțoiu, Oană, Goguța, Ștef, Filip Morar, Onacă, Olar, Cioplântă, Biro, Denis Dup, Boancă, Scrob, Stan, Negrea, Constantin, Oancea, Andrei David, Laurențiu Dan, Duma, Mândroc, Boboia, Kiss, Văsuț, Szigmond, Adam și mulți alții”, a conchis Florian Brumaru.

La final, Florian Brumaru a ținut să le transmită un gând tuturor celor implicați în sport.

„Acest proiect nu se putea dezvolta fără ajutorul conducerii Florin Pintilie și Gheorghe Dărămuș, cărora le mulțumesc pentru susținere și implicare. Vrea usă le transmit tuturor Sărbători Fericite, un An Nou cât mai bun și multe succese pe toate planurile”, a încheiat Florian Bebe Brumaru.

Aceasta este povestea clubului ACS Sebeș 2014, poveste începută cu mult entuziasm și încredere, poveste care are un cuprins interesnt și care are toate șansele să se termine cu tradiționalul ”Happy End!”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.