IMG_1718Cu primăvara intrată în drepturi, primul ”ghiocel” fotbalistic a răsărit săptămâna trecută. Echipele au luat pulsul competiției, tribunele s-au dezmorțit, iar fotbaliștii s-au reacomodat cu rigorile fenomenului sportiv din județul nostru. Cele 3 pretendente la promovarea în Liga a 3-a nu au turat puternic motoarele, s-au mobilizat, însă au avut frâna de mână trasă, aici intervenind și tracul debutului în jumătatea secundă a sezonului 2015-2016. De aici încep marile jocuri, duelurile tari și totodată războiul… fotbalistic și psihologic.

Făcând referire la la trio-ul fruntaș – Viitorul Sântimbru, Mureșul Vințu de Jos și Șurianu Sebeș, ”triunghiul așilor din Liga a 4-a” a avut parte de confruntări dificile, meciuri încrâncentate cu formații care pot arbitra lupta pentru supremație.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Balul a fost deschis de Mureșul Vințu de Jos în poate cel mai așteptat meci al lui 2016, debutul noii echipe a lui Dan Mănăilă, CS Ocna Mureș – Mureșul Vințu de Jos. Partida de pe ”Soda” nu a fost cel mai atractiv meci al campionatului, așa cum se aștepta, cu o dominare clară din partea oaspeților, însă a oferit concluzia mult așteptată: Fotbalul din Alba este într-adevăr foarte puternic!

CS Ocna Mureș nu a intrat pe teren precum mielul la tăiere, iar Mureșul Vințu de Jos, aflată pentru prima dată în noua formulă într-un meci oficial, nu a fost o echipă de speriat, relațiile de joc la trupa condusă de Mănăilă nefiind încă sudate. O greșeală de portar a decis meciul de pe fostul Stadion ”Solvay”, Clipici scăpând mingea printre mâini la o centrare în careul său, balon pe care era scris scorul partidei, cu toate că același portar a mai ieșit de câteva ori în evidență prin paradele sale foarte bune.

Nici echipa gazdă nu a avut un joc strălucit, însă a reușit de câteva ori să amenințe poarta lui Bănică și chiar putea da lovitura pe final, însă lipsa de concentrare i-a costat un punct prețios pe ocnamureșeni.

Așa cum spuneam anterior, a fost jocul de debut al lui Dan Mănăilă și a puternicei sale echipe. Cu siguranță experimentatul tehnician și-a notat ceea ce nu i-a convenit în jocul trupei sale și a lucrat în această săptămâna la antrenamente. Meciul de duminică va fi… Totul pe o carte la Mureșul Vințu de Jos. De ce? Echipa alb-albastră va face cunoștință cu proprii fani, public numeros iubitor de fotbal, public dornic de performanță după ce ștacheta a fost din nou ridicată, iar fără susținerea oamenilor din comună Mureșul Vințu de Jos nu își poate atribui titlul de ”echipa comunității”, semn că fotbaliștii Mureșului vor da totul pe teren pentru a-i convinge pe oamenii din Vinț că sunt de-ai lor.

De asemenea, Mureșul Vințu de Jos nu își mai permite pași greșiți, și cu toate că a câștigat la Ocna Mureș la limită, jocul nu a strălucit, acesta fiind cel mai important aspect pentru noul ”commando” al lui Mănăilă. Pentru a putea să reducă diferența de 7 puncte, Vințu va fi nevoită să atace, să marcheze și să își domine adversarul, semn că și din aceste puncte de vedere meciul va fi… Totul pe o carte!

De partea cealaltă, Șurianu Sebeș a avut o față asemănătoare cu cea a Mureșului Vințu de Jos. Disputată tot în deplasare, partida echipei din Sebeș a fost un ”nou început”, cu antrenori noi pe banca tehnică și mai mulți jucători transferați în iarnă în formula de start.

Adversara Sebeșului a fost Dalia Sport Daia Română, o echipă puternică, organizată, care excelează la jocul defensiv, arma principală a tehnicianului Ștefan Fogoroși. Tracul debutului s-a simțit în tabăra lui Mihai Manea, fotbaliștii din Arini dominându-și copios adversarul, însă fără situații clare în fața porții. La fel ca la meciul de la Ocna Mureș, partida de la Daia a fost decisă de o greșeală a portarului, Pojar respingând în față balonul șutat de Ionuț Grozav, iar Paul Muntean speculând și înscriind pentru 1-0, rezultat final.

Cu toate că nu a marșat în prima etapă, Șurianu Sebeș a avut un joc bun, cu multe pase și dominare teritorială, însă fără prea mari rezultate la finalizare chiar dacă în echipa lui Manea se regăsesc ”goleadori” de temut precum Vali Drăgan, Paul Muntean sau Claudiu Coltor, fotbaliști aiudeni, care încearcă să scrie istorie acum pentru alt municipiu din județ.

Avantajul Sebeșului îl constituie partida ușoară de care beneficiază în acest weekend, contra lanternei roșii Cuprirom Abrud. Cu toate astea Mihai Manea va aborda meciul în trombă, ieșind din joc de glezne și va miza Totul pe o carte cu gândul la toate cele 3 puncte și un parcurs bun până la derby-ul de peste 3 săptămâni, când echipa din Arini va întâlni Mureșul Vințu de Jos, fosta formație a lui Mihai Manea, Raul Oargă, Vlad Ignat, Zoltan Borșoi, Ionuț Grozav și Paul Muntean.

Aflată la adăpostul celor 7 puncte, Viitorul Sântimbru a avut parte de un meci dificil în prima etapă contra experimentatei formații, Inter Ciugud. Echipa lui Dan Comșa a îmbrăcat straie de sărbătoare, și-a lansat imnul oficial și le-a mulțumit fanilor prezenți în număr mare la meci cu o victorie muncită, scor 2-0 prin dubla reușită a micuțului atacant Ionuț Biro.

Cu toate că nu a sprintat în meciul de pe teren propriu, Viitorul Sântimbru a dominat echipa lui Adi Bicheși, creându-și mai multe ocazii la poarta lui Mureșan, portar care a intervenit providențial în câteva rânduri. Ionuț Biro a fost cel mai inspirat fotbalist din tabăra liderului, marcând în minutul 21 după o desprindere din marcajul lui Oprea cu un șut imparabil și mai punctând o dată în minutul 90, cu o lovitură de cap. 10 minute Viitorul Santimbru-Inter Ciugud74mai devreme, Andrei Breaz a executat dezastruos o lovitură de la 11 metri scoasă de Jula, iar partida de la Galtiu a căpătat cote alarmante, cu un suspans incredibil având în vedere că Ciugudul a forțat atacul prin Iuoraș și Ursu.

Un alt lucru pozitiv al liderului a fost integrarea rapidă în lot a tânărului Bogdan Goguța, fotbalist care a demonstrat o poftă de joc ieșită din comun, recuperând foarte multe baloane la centrul terenului și având o evoluție bună în fața experimentaților fotbaliști ai Interului.

A fost partida de încălzire a liderului, jocul de glezne dinaintea meciurilor de foc, însă una peste alta Viitorul Sântimbru a ieșit cu capul ridicat din prima etapă. Acum, elevii lui Dan Comșa nu își permit pași greșiți, o înfrângere la Vințu de Jos dinamitând și oferind cote infarctice returului Ligii a 4-a. Tocmai din acest aspect tindem să credem că deși presiunea nu este în tabăra Viitorului, Dan Comșa va pregăti meciul de la Vințu de Jos… Totul pe o carte, oricare rezultat în afara înfrângerii constituind un aspect pozitiv în parcursul Sântimbrului.

Din calcule nu poate fi încă scoasă nici ASC Pianu 2013, formație care a jubilat la Teiuș, punctând câte două goluri pe repriză și menținându-se în plutonul fruntaș, ba chiar ajungând pe poziția secundă datorită golaverajului mai bun.

Cu încălzirea deja efectuată, nu ne rămâne nici nouă, iubitorilor fotbalului județean decât să mizăm Totul pe o carte și să fim prezenți la ”furtunile” puternice care se anunță în Liga a 4-a. Așadar, în joc de glezne spre spectacol!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

5 COMENTARII

    • Am spus ”trio” deoarece ASC Pianu 2013 nu si-a anuntat intentia de a se lupta pentru castigarea campionatului, am amintit doar echipele care isi doresc acest lucru! Insa am precizat ca se afla in lupta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.