petresti-daia92Viitorul Spicul Daia Română reprezintă la final de tur surpriza plăcută a campionatului din Liga a IV-a, județul Alba. 

Elevii lui Paul Ciucă sunt ocupanții poziției secunde la finele turului, iar această performanță este unică in istoria comunei din Daia Română.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Am plecat cu gândul de a evita retrogradarea, fără emoții. Nu am început foarte bine dar apoi spre surprinderea noastră, am devenit o echipă foarte greu de bătut, jucătorii s-au ambiționat și am ajuns să fim pe locul secund. Ne așteptam să fim în creștere față de anul trecut, jucătorii fiind foarte tineri, era greu ca din primul an să obținem rezultate deosebite. Anul trecut am terminat pe 10, dar crescând fiecare în parte și completând cu doi jucători cu experiență Vasilică Morariu și Horia Ciucă, era normal să creștem. Un mare merit îl are președintele Hăprian și de asemenea fratele meu Horia Ciucă, acesta mă ajută atât ca antrenor, cât și ca jucător. Împreună colaborăm și am găsit cele mai bune soluții și schimbând sistemul de joc la ideea lui. De asemenea un aport deosebit l-a avut publicul dăian, care susține atât acasă cât și îndeplasre cu mult suflet echipa de care s-au atașat”, a declarat Paul Ciucă, antrenor Viitorul Spicul Daia Română.

Banii publici sunt cheltuiți pe echipament, jucătorii nu au salarii

Echipa din Daia Română este printre puținele formații care nu promite jucătorilor salarii, iar cei 20.000 de lei primiți de la Primăria din Daia Română sunt cheltuiți pentru echipament, arbitraj și transport, primele de joc fiind absente

„Am primit din partea primăriei așa cum ni s-a promis bani pentru arbitraj, transport și pentru a asigura și o parte din echipamentul necesar, iar stimularea jucătorilor ține de tactul pedagogic al fiecăruia dintre noi.Pe lânga banii primiți de la autoritățile locale, existența echipei se datorează și sponsorilor locali care de la înființare și până acuma ne-au sprijinit necontenit și cărora le mulțumim din suflet”, a mai punctat tehnicianul dăienilor.

Echipa din Daia Română se clasează pe locul secund, dar asta nu le permite dăienilor să spere la mai mult pentru că resursele financiare ale echipei sunt limitate.

”Mai sus de locul doi e clar că nu vom putea termina, ambiția jucătorilor a făcut să nu conteze faptul că ei nu primesc salar. A fost dorința lor și ambiția lor de a demonstra că s-a greșit atunci când au fost dați la o parte”, a mai completat Paul Ciucă.

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

36 COMENTARII

 1. Cu amendamentul că aşa numitul salar nu există în limba română, fiind vorba, profesore, de substantivul “salariu” care provine din franţuzescul “salaire”. În rest, ţine-o tot aşa si bagă mai puţini stranieri în primul unsprezece! Nu de alta, dar ne ofuscăm noi ăştia de după gard văzând copiii comunei suspinând pe banca de rezerve! Să fii sănătos!

  • stimabile lecturat daian, stim cu totii ca precocitatea intelectuala ilustra v-a propulsat inca de la frageda varsta de 5 ani pe bancile marilor universitati ale mapamondului. astfel soarta v-a vitregit de formarea celor 7 ani de acasa si de binecunoscutele deprinderi de comportament aferente acestei perioade, caci altfel nu-mi explic grobianismul afectiv ce reiese din postarea dvs…pana la urma cu cine tineti, cu spicul sau cu ursul !?

   • Dragul meu Spicar,

    În actualitate, nu are relevanţă cu cine simpatizez deoarece gruparea mea de suflet nu îşi dispută meciurile de acasă în “Lunca Gâştelor”. Pentru liniştea dvs. sufletească, am onoarea de a vă încunoştinţa că am la inimă gruparea de pe Villa Park. ( Aston Villa)
    În ceea ce priveşte “precocitatea intelectuala ilustra”, vă asigur şi vă dau în scris că neam de neamul vostru nu înglobează cultura care mă defineşte.
    Iar referitor la cei 7 ani de acasă, sunteţi ultimul drujbar când mă catalogaţi astfel, reuşind un atac la persoană care reprezintă un afront la demnitatea mea. Să vă fie ruşine, în acest sens!
    Pe de altă parte, nu reiese niciun “grobianism afectiv” (aici cred că v-ati înglodat în propria nimicnicie, dând dovadă de o incoerenţă care periclitează ochii) întrucât eu am expus o opinie obiectivă în care am sensibilizat puţin atmosfera, ce-i drept. Dar de aici şi până la grobianism e foarte mult şi cel mai probabil nu pricepeţi sensul cuvintelor enunţate mai sus , încercând să mă calomniaţi fără vreun argument pertinent. Ale d-voastră capacităţi cognitive sunt extrem de limitate. V-as ruga să încetaţi să mai intraţi în polemici cu mine.

 2. Domnule daian citit spicul are in componenta 80 la suta daieni si 20 la suta straini comparativ cu ceilalti 90 la suta straini si 10 la suta daieni dar daca aveti o nelamurire va rog intrebati conducerea clubului .Am scris si pe programul de joc la ultimu meci toti ce au nelamuriri sa vina sa intrebe.Si noi iti drim multa sanatate ,sarbatori fericite, si in ultimul rind mai mult curaj.

 3. Domnului Ioan Haprian,
  Tolerând avalanşa de greşeli gramaticale în care v-ati cufundat, nu încape îndoială că aveţi perfectă dreptate în ceea ce priveşte procentajul jucătorilor cu buletin de Daia şi stranieri, aparţinând celor două formaţii combantante din DAIA. Totuşi, contrabalansând, deviza “jucatori numai cu buletin de Daia la Spicul” nu stă în picioare în prezent şi observăm o uşoară neconcordanţă vădită în ideile pentru care, de la “descălecatul lui Paul Ciucă” încoace, militaţi cu toţii cu mâna pe inimă.

  P. S : Nu-mi pot expune numele real fiindcă sunt vulnerabil la chestiuni de genul ăsta şi în realitate nu mă pot lua la harţă cu nişte persoane care , din punctul meu de vedere, ar face obiectul cercetării la renumite spitale de psihiatrie.
  Acestea fiind spuse, vă urez şi eu numai bine şi sărbători fericie alături de cei dragi !

 4. O performanta deosebita dar aia 20 la suta straini din lot se transforma la meciuri in 45 la suta in primul 11 in majoritatea meciurilor,ce rost aveau discutiile cand voi aveari textele pregatite……adevarul ii cine o jucat in teren. Asta nu ii spicul care o plecat la drum!!!

 5. Gheorghe Scheau,Scheau Iosif,Marius Filip,Ghenescu Bogdan din Ghirbom dar casatorit in Daia,Bratu Sergiu,toti au plecat in strainatate desi au promovat cu Spicul,la care se adauga Mihai Scheau,fost la Poli Timisoara,fratele lui Nutu,care nu mai pot veni din cauza problemelor de serviciu,Moldovan Visalon,plecat in strainatate si el,dar intors in aceasta toamna,plus Achim Cibu si Radu Cibu,care au renunta inca din primavara la activitate,dar s-au intors dupa startul campionatului,sunt absentele care ne-au obligat sa aducem baieti din alte localitati,deoarece aveam doar 12 jucatori daieni,inclusiv profu si presedintele si ne era imposibil sa ducem un campionat intreg.Am votat pentru fiecare ,,strain,,adus la echipa,noi toti jucatorii ramasi ca sa nu ne desfiintam.A fost singura solutie posibila la care s-a apelat in ultimul moment,ca macar cei ramasi sa aiba unde juca,ca altfel ,,suspinau,,toti daienii dincolo de gard si nu doar cei de pe banca.O sa vina usor,usor copiii din spate,poate se mai intorc cei plecati si Spicul nu moare.Plus de asta,noi am stabili inca de la infiintare ca pe baza de vot,putem aduce straini la echipa in situatii limita,iar in vara a fost o situatie limita.Niciodata nu am zis ca vom avea doar daieni ci marea majoritate si repet am votat sa nu murim.Speram ca odata sa avem doar daieni,dar trebuie rabdare,munca,inteligenta de care dispuneti si dumneavoastra domnule ,,daian citit pana dimineata,,si pe care o puteti folosi venind la o discutie cu spicarii si va promitem sa nu va divulgam identitatea daca nu doriti,sa ne ajutati concret,ca nu suntem perfecti si nu am pretins niciodata asta.Suntem siguri ca am facut greseli,dar per ansamblu am facut mult bine si daca ne ajutati voi cei care puteti,chiar va rugam sa o faceti.Cu respect va salut domnule ,,daian citit,,si va asigur ca o discutie fata in fata va va lamuri complet.Stiti pe cine sa contactati si o sa vedeti ca veti avea o discutie placuta,dar ma indoiesc ca o veti face.
  dac

  • Daca sunteţi Paul Ciuca, cred cu tarie în munca si devotamentul pe care le-ati reliefat de la întemeierea acestei formatii originară din Daia. Se constata adeziunea daienilor la Spicul în detrimentul Daliei, în conditiile în care ati obtinut un egal si ati suferit doua batai, ceea e un lucru pozitiv. Dar nu e nimic pierdut, întrucât de-a lungul timpului v-ati însusit o notorietate prin carisma pe care ati afisat-o la fiecare partidă si s-ar putea ca sezonul acesta suprematia sa fie a voastra, a spicarilor de pretutindeni.
   În alta ordine de idei, nu achisez la concluzia conform căreia aş putea să mă raliez cu voi cu scopul de a da mână de la mână pentru progresul Spicului . Pot doar comenta de pe margine, de după gard sau în online, libertatea de exprimare fiind prevazută de articolul 30 din Constitutia României. Nu îmi poate închide nimeni gura sau internetul, calculatorul,etc. Asta dacă nu doriţi ca să mă angajaţi ca oficial al clubului. Cu siguranţă aţi fi onoraţi ca o persoană cu înzestrarea mea întelectuală să vă reprezinte interesele.
   Ca să conchid şi să le răspund şi loazelor care cred că locuiesc în Anglia şi că ţin cu englejii : nu, nu locuiesc în Anglia, deşi poate mi-as fi dorit la un moment dat. De vină e soţia, staţi voi liniştiţi, fraţilor. Sunt doar un iubitor de fenomen care cară remorci de cărţi în spate şi care a urmarit şi analizat mai multe partide de fotbal decât toţi dăienii la un loc, indiferent de culoare.
   Referitor la ce mi-ai sugerat, Paule, sau care mi-ai scris aici, probabil ca la un moment dat voi rupe din preţiosul şi inestimabilul meu timp ca să ne întâlnim şi să punem ţara la cale, deşi ăsta nu e un deziderat în condiţiile în care voi n-aţi fost niciodată oameni de caracter. Dimpotrivă, aţi muşcat cu prima ocazie mâna care v-a hrănit sau aţi întors armele la prima ninsoare. (vezi ce s-a intamplat în trecut la Dalia). Îmi doresc enorm de mult să nu se întample la Spicul ceea ce s-a întamplat la Dalia, adică înstrăinarea totală a echipei ( la inceput 2 stranieri, pe urma 3 s.a.m.d ) şi nu ştiu daca e o idee bună să-mi compromit principiile după care îmi ghidez existenţa.
   Să fiţi iubiţi şi mult succes în actuala stagiune!

 6. Onele,profesore dati-le pace ca li ciuda,ca Spicu e tare si aialalti is slabi.Dupa mintea lor aia o facut bine si voi rau.Pa aia nu au minte deloc,cum sa fie destepti.Eu recunosc ca nu is cel mai destept,dar vad ca la Spicu joaca 7-8 titulari de-a nostri si la aialalti 1-2 daieni.Pa eu is prost sau ala citit.Eu cred ca el.Toata Daia e cu Spicul,prea putini 2 la suta cu aialalti.Nu va lasati Onele,profesore ca noi suntem cu voi,ii facem la vale.

  • Sunteti naiv! Dăienii stau pe banca şi stranierii joacă aproape meci de meci! Cum sa fii multumit? Trebuie sa fie doar daieni in echipa. Calapod, Achim, Radu Cibu stau pe banca de etape bune. Nu mai cautati scuze si Prezentaţi-vă şi la meciurile din deplasare, vă veţi convinge!

 7. AI DREPTAE SPICARE,NU POTI MULTUMI PE TOATA LUMEA SI AIA CARE COMENTEAZA IS INVIDIOSI.AIA VAD NUMA RAU NU VAD BINELE SI NU IS DE TREABA,,NUMA BAT DIN GURA,DA-LE PACE SA LATRE

  • În trecut, persoane ca tine erau lipsite de libertate din cauza debilitaţii mintale şi nu aveau posibitatea să-şi exprime gândurile, sentimentele niciunde. Astăzi, în era internetului, puteţi vomita pe unde poftiţi, căci nu există o autoritate în acest sens. So…dă-i bătaie, tinere!

 8. Onele,da-le pace ma ca mor de ciuda ca Spicul e sus si ei is jos.Ala citit e numa de gura,el ce-o facut pantru satu lui.Pana sa faceti echipa erau toti daienii dupa gard si suspinau,acuma is unu doi pe banca,dar si aia or juca destul nu ca dincolo deloc.

 9. Ba cititule du-te nu ma uimi tu esti englezii si te mai si lauzi cu asta.La Spicu joaca 7-8 daieni tt timpul titulari dincolo 1-2 si tu zici ca noi suntem prosti,pa tu esti ca nu sti numara.Cum e mai bine sa joace 7-8 daieni sau 1-2.Putina minte ai,poti tu scrie corect ca vezi si judeci stramb

  • N-are legatura, trebuia sa se recurga la juniori, la oameni care au intors armele, nu conta. Trebuia sa fie doar DAIENI LA ECHIPA. Deviza “doar daieni la echipa” a devenit in timp una lipsita de sens. Pacat…

 10. Bai onele, bai paule, voi traba sai pupati mana lu stoia ca fara el nu stiati voi de fotbal la daia. Va dati mari acum pe locul 2 dar nu recunoasteti ca ati ajuns datorita lu fratioru horică, a lu hada, soporan, fără stiti bine ca nu bateati decat pe valea lunga si pe lunca muresului cel mult. Dovada avem returul diin sezonul trecut paule cand tio plecat fratioru la sasciori si erati ciuca batailor ca nu mai era stalpul defensivei acolo. Asa ca fiti mai cumpatati ca oricum sunteti niste nimeni

 11. Ce ne bucuram ca e fratele lui Paul si el,adica Paul se bucura si recunoaste ca fratele lui e tare de tot,ca doar e frate lui si amandoi la un loc sunt mult mai tari.Bravo lor si le multumim ca sunt alaturi de noi.

 12. Voi vreti sa joace numa daieni ca vedeti ca spicarii sunt mult peste voi,nu va pasa de daieni,@vreti sa joace ca sunt mai slabi si puteti bate voi in clasament.No ui numa ca nu-i cum vreti voi.

 13. Cine are ceva de spus sau de obiectat, referitor la situația actuală de la Viitorul Spicul Daia Română, să vină la o discuție “Tête à tête” cu oficialii echipei sau, la cerere, cu jucătorii. Implicit, o să i se afle identitatea şi astfel o să se vadă dacă are vreo legătură cu fenomenul “Spicul” sau e doar un frustrat sau “băgător în seamă”. Ceea ce scrieți în comentariile online este egal cu 0 (=0). Vă mulțumesc!

  • Probabil că sunteţi vreun oficial al “Viitorul Spicul”, întorcându-mi-o din această postură. Dragul meu, nu prezintă interes dacă am sau nu vreo legătură cu Spicul, am dreptul să comentez orice, oriunde, oricui. Cat despre o discuţie faţă în faţă , mi-e greu să cred că aş putea să dau curs inepţiilor unor entităţi inculte precum cele ale oficialilor acestei echipe. Iar cu fotbaliştii, ce să vorbesc? Ei vin şi joacă de plăcere , în pofida tuturor impedimentelor care se ivesc săptâmână de săptâmână. Paule, Onele, trebuie să înţelegeţi din capul locului că ei au în cap şi altceva înafară de fenomenul fotbalistic pe care voi îl ingurgitaţi în fiecare zi. Ei nu sunt ca voi, au femei de satisfăcut, alcool de băut şi multe altele. Apreciaţi-i că îşi sacrifică sănătatea la fiecare meci ca voi să aveţi şansa să-i înjuraţi! Numai pe spatele lor s-a realizat totul, iar şantul care s-a creat între antrenor şi dăieni este în totalitate vina voastră , a oficialilor care nu aţi avut ştiinţa anticipaţiei încât să stopaţi exodul dăienilor şi posibila înstrăinare a formaţiei.

   Sigur că este egal cu 0 ceea ce se scrie pe online, dar asta nu înseamnă că nu se spune adevărul şi numai adevărul! Frustrat sau băgător de seamă, luaţi de vă notaţi ce v-am scris!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.