Schimbarea legislativă din domeniul jocurilor de noroc intervenită în 2015 a făcut o selecție riguroasă în rândul agențiilor de pariuri online la care pot juca românii. În prezent, sunt 19 case de pariuri online autorizate în țara noastră, dar nu putem spune că nu avem de unde alege.

Cei mai mulți dintre operatorii care au aplicat pentru licență la Oficiul Național de Jocuri de Noroc sunt serioși și au o ofertă cel puțin decentă. Diferența se face la nivel de detaliu și numai pariorii cu experiență, care au conturi la mai multe case de pariuri legale, pot pune în balanță toate elementele importate pentru un jucător constant.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Orice ierarhie este subiectivă

Ar fi deplasat să spunem „această casă de pariuri este cea mai bună din România”. Fiecare operator are plusurile și minusurile lui, iar orice ierarhie este eminamente subiectivă, în funcție de preferințele de joc ale fiecăruia. De exemplu, dacă cineva joacă pe număr de cartonașe galbene, va pune pe primele locuri agențiile care au așa ceva în ofertă. Cineva care pariază cu precădere pe handicapuri asiatice își va face cont la casele de pariuri online care oferă cât mai multe linii asiatice.

Unul dintre criteriile de care țin cont toți pariorii în alcătuirea unui clasament al celor mai buni bookmakeri e reprezentat de cote. Ar lua foarte mult timp să comparăm cotele de pe site-urile tuturor operatorilor pentru a vedea cine are cotele mai mari. Putem apela la câteva „variante ajutătoare”.

Prima dintre ele: să te inspiri din materialele postate pe site-uri licențiate pentru a scrie despre operatorii de jocuri de noroc, cum ar fi biletu-zilei.com. Am găsit acolo un top alcătuit în funcție de payout, adică de procentul din banii pariați pe piață care se întoarce la pariori sub formă de câștiguri.

Cele mai mari payout-uri

Specialiștii de la site-ul amintit au făcut calculele și au ajuns la concluzia că cele mai mari payout-uri acordate de casele de pariuri online din România sunt între 92,8% și 91,18%. Așadar, marja de profit inclusă în cote de bookmakeri este mai mică de 8%.

Dar nu toți pariorii au cunoștințele necesare pentru a calcula payout-ul. Agențiile de pariuri online pot fi ierarhizate și altfel după criteriul cotelor. Îți propun un experiment care poate lua ceva timp, dar care te va ajuta să alegi casa de pariuri online care se pliază cel mai bine pe stilul tău de joc.

O altfel de analiză

Ia în calcul patru sau cinci agenții online cu cele mai bune oferte pentru opțiunile de pariere preferate. Alege cinci meciuri din competiții diferite ca importanță și fă un tabel cu cotele oferite de fiecare agenție pentru acele selecții. Este foarte ușor să îți dai seama unde se merită să îți deschizi cont.

Ca să faci o analiză și mai bună, ar fi interesant dacă ai putea să urmărești și evoluția acestor cote în timpul evenimentelor live. Cu cât sunt mai mulți pariori pe platformă și cu cât volumul banilor pariați pe meci este mai mare, cu atât fluctuația este mai accentuată. Agențiile de pariuri cu mai puțini useri reprezintă un avantaj din acest punct de vedere: cotele pe favoriți sau opțiunile favorite nu scad atât de repede.

Ce contează pe termen lung

Chiar și o diferență mică în plus între cote îți poate aduce un avantaj semnificativ pe termen lung. Să presupunem că o agenție oferă cota 1.35 pentru victoria lui PSG în fața lui Nantes, iar alta are cota 1.30 pentru același pariu. La o primă vedere, diferența nu este atât de importantă. Dar, la o miză de 100 de lei, la prima casă de pariuri ai un profit mai mare cu 5 lei.

Un parior constant plasează peste 1000 de pariuri într-un sezon. Ce înseamnă asta? Înseamnă că ai avea cu minim 5×1000 = 5000 de lei un profit mai bun dacă ai juca la operatorul numărul 1.

Promoțiile sunt importante

Un alt criteriu de diferențiere universal valabil este reprezentat de promoțiile pe care le au bookmakerii atât pentru clienții noi, cât și pentru fidelizarea celor existenți. Unii pariori vânează aceste beneficii, alții nu. E clar că orice parior trebuie să se bazeze în primul rând pe o strategie de joc pentru a avea succes. Dar aceste bonusuri case de pariuri aduc un plus de atractivitate și pot fi obținute destul de ușor de un parior cu experiență.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.