Bogdan Cristea, fotbalist originar din Blaj, care a evoluat în turul de campionat la Sănătatea Cluj, a semnat un contract cu FC Mosaique Rennes, o formație din Liga a 5-a franceză, aflată pe primul loc. Acesta a ajuns în ”hexagon” printr- recomandare făcută de o persoană din Cluj, precum și pe cea a portarului Tudor Mare, fost coleg cu Bogdan la Sănătatea. Acesta se va alătura echipei din Franța pe 24 februarie.

Bogdan Cristea a petrecut o săptămână în Franța la FC Mosaique Rennes, convingându-i pe oficialii echipei că el este mijlocașul pe care ei îl caută. Echipa din Liga a 5-a franceză, aflată pe primul loc, a postat un mesaj de bun venit pe pagina oficială, prin care anunță mutarea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Avem plăcerea şi mândria de a vă confirma venirea lui Bogdan CRISTEA, jucător în vârstă de 27 de ani. După mai mulți ani petrecuți la centrul de formare din CLUJ, a jucat în liga a 2-a şi a 3-a din România. În sezonul trecut a fost căpitan al echipei sale din liga a 3-a. Împreună cu Magou, va forma o pereche de mijlocaşi redutabili. Antrenorii adverşi vor începe să-l cunoască, noi toți l-am văzut la antrenament pe acest om extraordinar. Bun venit, dragă Bogdan, suntem foarte nerăbdători să jucăm cu tine”, se arată în mesajul postat pe o rețea de socializare de către FC Mosaique Rennes.


Bogdan Cristea: ”E un pas înainte”

Bogdan a început fotbalul în orașul său natal, la Blaj. A jucat pentru Inter Blaj, Corvinul Hunedoara, Sănătatea Cluj, Europa Alba Iulia, Industria Galda de Jos, dar pentru Metalul Aiud și Olimpia Aiud. Acesta nu consideră că a făcut un pas înapoi, primind o ofertă de nerefuzat din partea echipei din Franța.

„Momentan sunt în cantonament cu Sănătatea Cluj, dar pe 24 voi fi în Franța. Am rimit o ofertă foarte bună și nu puteam să o refuz, plus că mă simt dorit. Este o provocare pentru mine, o nouă experiență. Se află pe primul loc în Liga a 5-a, vor ă promoveze și au planuri foarte frumoase pentru viitor”, a declarat Bogdan Cristea.

În contractul lui Bogdan sunt stipulate: cazare, mașină persoanlă și masă. După ce se va familiariza cu limba, Bogdan Cristea va deveni și antrenor la o grupă de copii ai clubului francez, care îl va ajuta să își ia și licența necesară pentru acest lucru.

Bogdan Cristea este recunoscut pentru jocul său colectiv, pentru devotamentul său, dar pentru luciditatea cu care intră pe teren, făcând diferența în multe momente, devenind jucător cheie la aproape toate echipele pentru care a evoluat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.