IMG_4389Ultima dată când Unirea Alba Iulia a evoluat în primele 3 eșaloane fotbalistice din România a fost în anul 2012, moment în care a spus ”pas” continuării campionatului din Liga a 2-a. După mai multe sezoane în fotbalul județean, și dueluri cu Băgău, Stremț sau Valea Lungă, formația fanion a județului Alba va îmbrăca straie mai bogate și va evolua în Liga a 3-a. Debutul va avea loc vineri, de la ora 17.00, pe Stadionul ”Cetate”, contra echipei Millenium Giarmate, formație din Timiș, care nu excelează la capitolul ”vedete”, însă se poate mândri cu omogenitate și dorință, lucruri dovedite în sezonul trecut la Cugir și chiar pe ”Cetate” contra Ighiului.

Unirea Alba Iulia a profitat de directiva Federației Române de Fotbal, care permitea înscrierea unei formații în Liga a 3-a, în cazul în care clubul-mamă avea în curte juniori republicani participanți în Liga Elitelor. Uniriștii au profitat de acest amendament și și-au scurtat perioada promovărilor, scăpând practic de un sezon dificil în Liga a 4-a în care trebuia să lupte cu Șurianu Sebeș pentru supremația, și dând de un alt obstacol în Liga a 3-a.

  • 7 jucători fără experiență în garnitura de start!
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Tocmai pentru faptul că a primit acest loc în Liga a 3-a Unirea Alba Iulia este nevoită să respecte câteva condiții impuse de federație și anume: folosirea pe toată durata partidei 5 jucători Under 21, plus alți 3 Under 19, lucru ce tulbură puțin apele pe ”Cetate” și în mintea antrenorilor Radu Andone și Marcel Rusu. Lipsa de experiență poate fi combătută prin asigurarea unor jucători buni pe posturile de seniori, făcându-se transferuri gen Mardare, Selagea, Bălțoi, Supuran, Narcis Rus, Culda sau Mircea Oprea.

  • Dăscălescu: ”Ne așteaptă un campionat greu”

Mihai Dăscălescu, principalul om din clubul unirist este realist și conștient de faptul că misiunea echipei sale este una extrem de dificilă, însă speră la un vârf de formă al băieților săi și o atitudine pozitivă.

„Ne așteaptă un campionat greu având în vedere că în acest an suntem nevoiți să jucăm cu mulți tineri, dar ne-am asumat acest lucru de la început, știind condițiile de participare și oportunitatea jucătorilor care au dus greul în ultima vreme. Sperăm ca ”veteranii”, dar și cei nou veniți să contribuie la alcătuirea unei echipe frumoase, de care Alba Iulia are mare nevoie”, a declarat Mihai Dăscălescu, președintele Unirii Alba Iulia.

  • S-au întors Culda și Rus! Urmează Bratima?!

Unirea Alba Iulia a profitat de retragerea Mureșului Vințu de Jos din Liga a 3-a și i-a repatriat pe Sebastian Culda și Narcis Rus. Nu este exclus ca în zilele următoare să ajungă la echipă și Ionuț Bratima, experimentatul mijlocaș albaiulian. ”Așteptăm ca astăzi, Centrul Național pentru Soluționarea Litigiilor să se pronunțe în cazul lui Mardare și Supuran, pe care ne dorim să îi folosim vineri. S-au întors ”acasă” Culda și Rus. Ne interesează mai mulți jucători care pot să facă obiectul unui transfer, inclusiv Ionuț Bratima”, a mai adăugat Mihai Dăscălescu.

  • Giarmata nu a pierdut în Alba!

Chiar dacă în sezonul trecut a fost o formație de coada clasamentului, Millenium Giarmata nu a pierdut niciun duel din cele două disputaet în județul Alba în sezonul precedent. În tur, timișenii au remizat, scor 2-2 pe Cugir Arena, iar în retur a scos un 1-1 pe ”Cetate” contra Ighiului.

Formația din județul Timiș are planuri mari în acest sezon, dorind să termine campionatul în primele 10 echipe.

Lotul de jucători

Darius Luca – născut în anul 1997, Ionuţ Kalanyos 1999, Florin Rusu 1995 – portari; Florin Olariu 1995, Claudiu Mihălceanu 1986, Roberto Artimon 1995, Eduard Soare 1995, Andrei Ciobănică 1997, Ovidiu Ştefănescu 1998, Cătălin Petri 1996, Radu Domşa 1994 – fundaşi; Mădălin Semenea 1995, Sebastian Stoica 1995, Claudiu Ghighilicea 1993, Romică Corlăţeanu 1993, Casian Maghici 1984, Mihai Olariu 1995, Cristian Machi 2000, Mădălin Vrâncuţ 1997 – mijlocaşi; Patrian Trifu 1986, Cătălin Popa 1997, Dorin Codrea și Marius Călin 1989 – atacanţiAntrenor Răzvan Leucă.

Așadar, după 4 ani de secetă în curtea formației alb-negre, urmează primul duel din fotbalul profesionist, dacă mai putem să îl numim așa, vineri, de la ora 17.00, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia, contra echipei din județul Timiș – Millenium Giarmata.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.