picture-Romania_under19_meci2_cipru.jpg-604-423-1-85Doi dintre cei mai buni juniori care evolueză în fotbalul din Alba, Cătălin Suciu (Unirea Alba Iulia) și Marius Chelaru (Metalurgistul Cugir) au fost convocați din nou la lotul Under 19 al României, urmând pregătiri pentru Turul de Elită ce va avea loc în Austria în perioada 24-29 martie. Dacă Marius Chearu a fost învoit pentru partida cu Poli Timișoara a echipei de club, Cătălin Suciu s-a prezentat la Buftea după o săptămână de antrenamente cu Steaua București.

Selecționerul Andrei Spier a convocat 20 de fotbaliști, însă doar 18 vor face parte din otul României la Turul de Elită, competiție menită să asigure prezența la Euro 2016. Printre cei 20 se numărăr și Cătălin Suciu, respectiv Marius Chelaru, obișnuiți ai acestor prezențe, cel puțin în ultima vreme.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Marius Chelaru nu s-a prezentat așa cum trebuia la acțiunea lotului, miercuri seara, el fiind învoit pentru derby-ul Metalurgistului Cugir contra Politehnicii Timișoara, însă ”cugireanul” rămâne focusat pe perioada care urmează și așteaptă rezultate bune.

”Avem așteptări mari deoarece ar putea fi ultima noastră acțiune la U 19 dacă nu câștigăm grupa. Vor fi meciuri foarte grele, dar avem și noi șansa noastră pentru că echipa a crescut mult în ultimele cantonamente și meciuri”, a declarat Marius Chelaru.

Colegul său din poarta naționalei, Cătălin Suciu are aceleași așteptări și speră la un turneu bun, încununat cu o calificare la Euro 2016.

”Este o perioadă foarte încărcată pentru mine. Nu mă plâng, trebuie să te sacrifici dacă vrei cu adevărat. Cu referirea la stagiul acesta, este cel mai important de anul acesta, trebuie să fim toți concentrați 100% și să ajungem la cea mai bună formă a noastră. Doar așa ne putem califica mai departe. Ma bucură faptul că sunt convocat și sper alături de colegii mei să facem o figură frumoasă și să ne întoarcem învingători din Austria”, a precizat Cătălin Suciu.

Cei doi fotbaliști car epoartă drapelul județului Alba în aceste momente, au fost întrebați fiecare în parte ce părere are despre ”colegul său din Alba”.

Marius Chelaru despre Cătălin Suciu: ”Mă înțeleg bine cu el, am mers de două ori îmrepună la lot. Este un portar bun care are un viitor frumos în față”.

Cătălin Suciu despre Marius Chelaru: ”Un baiat bun, serios, muncitor, care are calități. Mă înțeleg bine cu el doar venim din același județ și sper să aibe evoluții cât mai bune să prindă să joace la nivel mai înalt”.

Pentru a se califica la turneul final al EURO 2016, care se va disputa în perioada 11-24 iulie în Germania, reprezentativa pregătită de Andrei Spier va trebui să ocupe locul 1 în grupa din care mai fac parte Cehia, Slovacia şi Austria. Cele şapte câștigătoare ale grupelor din Turul de Elită vor fi prezente în ultima fază a competiției, alături de Germania, ţara organizatoare a EURO U19.

Iată şi programul oficial al ”tricolorilor” la Turul de Elită, care vor sta pe perioada turneului în localitatea Bad Waltersdorf:

► 24.03.2016, ora 12:00 (ora României): Cehia – România
► 26.03.2016, ora 16:30 (ora României): România – Austria
► 29.03.2016, ora 19:00 (ora României): Slovacia – România

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.