IMG_0916Caz uluitor în Liga a IV-a Alba, unde o echipă a decontat aproximativ 50.000 de lei pe transport, în perioada ianuarie-iunie. Aproximativ 10.000 de litri de combustibil s-au risipit conform documentelor în nici șase luni. 

UPDATE 11.07.2016: În urma articolului apărut pe 10 iulie 2016, vis-a-vis despre deconturile echipei AS Mureșul Vințu de Jos, o parte din jucătorii echipei ne-au contactat și ne-au informat că semnăturile pe luna mai nu le aparțin, iar acei bani decontați nu au ajuns la ei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astfel, acuzațiile devin tot mai grave, fiind vorba de fals, uz de fals și fals în documente.

Vă prezentăm articolul din 10.07.2016

Gruparea AS Mureșul Vințu de Jos, din Liga a IV-a Alba a decontat conform documentelor prezentate consilierilor locali aproximativ 50.000 de lei, iar la o simplă analiză a documentelor concluziile sunt foarte clare.

Oficialii echipei din Vințu de Jos (efectuau deconturile, având în permanență fonduri de „recuperat” de la echipa de fotbal) au decontat transporturi inclusiv pentru jucători care nu aveau permis sau autoturism propriu. Din fotografiile pe care vi le prezentăm se poate vedea faptul că jucători precum Cristian Preda sau Andrei Moldovan apar în deconturi cu „transport cu auto propriu”, fotbaliști care erau cazați la Lutsch 2000 sau la un aprtament din Vințu de Jos și care aveau lunar decontate două transporturi cu autocarul către domiciliile lor.

La fel este și cazul altor jucători care deși nu aveau permis sau nu veneau cu autoturismul propriu la antrenament sau la evenimentele echipei. Un exemplu elocvent este chiar președintele Răzvan Hebean care apare pe deconturi deși nu deține autoturism propriu.

Ceea ce este cert este faptul că din documentele prezentate de șefii echipei de fotbal reiese faptul că în aproape șase luni de zile, AS Mureșul Vințu de Jos a decontat transporturi de aproximativ 125.000 de kilometri, adică de trei ori înconjorul Pământului (circumferința Pământului are 40.075 km).

Oficialii AS Mureșul i-au subestimat pe consilieri. Deconturi din 2015 strecurate printre documentele justificative

Pe lângă cele menționate mai sus, printre documentele expuse de către Valentin Groza și Răzvan Hebean (acesta din urmă  semnând actele la îndemnul președintelui de onoare, practic contabilul șef din primărie ocupându-se de destinul echipei din Vințu de Jos) se regăsesc și documente din luna Mai a anului 2015.

Practic Mihai Manea, Raul Oargă și jucători din acea vreme apar pe fișa respectivă de decont, asta chiar dacă acele documente nu au nici o legătură cu tot ceea ce a solicitat Consiliul Local Vințu de Jos.

20160710_141808

Banii decontați, bonurile de combustibil insuficiente

Documentele justificative primite de către edilii locali nu cuprindeau decât niște tabeluri efectuate în word, multe din acestea fiind copy-paste între ele, iar bonurile de combustibil (benzină/motorină) atașate nu erau echivalente cu sumele decontate. Ba mai mult, la tabelele prezentate, nu figurează copii după documentele autoturismelor și a taloanelor, ori a contractelor de comodat.

Pe lângă toate acestea se mai adaugă și faptul că transportul cu autocarul nu este inclus în acele deconturi oferite de către clubul vințan, club ce pare să stea pe un butoi cu pulbere.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

13 COMENTARII

 1. Umblatura multa, dom’le, pentru promovare mai trebuie si sa inconjori Pamantul…ca pe biserica de Pasti, de 3 ori!!
  Si consuma mult masinile lu’ astia…
  Desfiintare dureroasa va dorim!

 2. Ce ne miram! Cand la conducere este un om ca si Coacaza,ne asteptam la ori ce,oare de ce Europa si Zlatna s-au desfintat? Datorita datoriilor ce nu au mai putut face fata,oare DNA,nu se sesizeaza?oare nimeni nu poate lua act de aceste nereguli,oare pana cand se mai poate merge?

 3. pacat de Hebean asta. a fost bagat in fata…si pt ce >? un copil fara autoritate. A facut tot ce a zis contabilul- Vali Groza

 4. Ironia sorti e ca pana acum nu a solicitat nimeni detaliat cum au fost cheltuiti banii:) A FACUT ASTA PRIMARUL FARA BAC-UL LUAT ..adica Josan. Uite ca pt asta nu ai nevoie de scoala. la puscarie cu cei care au furat banul public

  • Nu a facut primarul, vicele a facut aceste demersuri pt aflarea adevarului referitor la echipa de fotbal si coducerea clubului sportiv. Primarul a dat doar declaratii in presa ca sustine echipa de fotbal, in realitate nu a facut nimica. Toate realizarile au fost facute de catre viceprimarul comunei impreuna cu un mic grup de consilieri. Puteti sa intrebati locuitorii comunei si apropiatii fotbalului care va pot confirma cele spuse de mine.

 5. asteptam sa vedem ce se intampla si la galda pt ca si aici benzina si motorina se consuma pe rupte numai ca aici dm primar are pile in parlament inca si nu se poate inteveni pt ca dna inca are influente

 6. A propos, contabilul nu e a doua oara cand calca pe bec? Parca a mai avut probleme cu justitia, tot despre ceva fonduri era vorba… unii nu se vindeca pana-i lumea…

 7. Actualul primar si unii din consilierii locali, mai vocali, au fost consilieri respectiv viceprimar si in precedentul mandat ,unde ma-sa au fost cand s-au intamplat furaciunile astea??Corectii p*lii ,in fapt sunt si ei complici!Atunci de ce nu au cerut transparenta?Care a fost problema baieti?,…nu v-ati mai inteles la procent,ah?..jeguri de oameni. l-ati bagat pe copilul ala,Hebean, la inaintare sa puteti spala banii vostri mizeri, dar iata ca va veni si data scadenta cand veti da socoteala!La beciu domnesc cu voi!Sunteti demni de mila!

 8. Ghita Vlad era primar si el taia si spinzura acolo.Pe o mina cu contabilul au facut ce stiau ei mai bine au furat de peste tot.
  Actualul primar a fost dat afara din PSD cind nu a fost de acord cu nominalizarea lui Vlad.
  Daca ar fi facut scandal inainte de alegeri toata lumea ar fi spus ca se razbuna pe Vlad pentru ca afost dat afara din PSD.
  Nu-i bai ca a iesit adevarul la iveala si acum in ceasul al 12-lea.
  P.S. contabilul cit mai are voie sa fure pina va fi dat afara ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.