Sugag - Pianu II40Din moși strămoși se spune că ”atacantul cel mai bun este cel care o bagă în poartă”, astfel cei mai căutați jucători din fotbal rămân atacanții, deși pentru a avea o echipă puternică este nevoie de fotbaliști experimentați pe toate posturile. De obicei cu ”meseria” de înaintaș te naști, însă o poți îmbunătăți prin antrenament. Care sunt cei mai buni marcatori ai campionatelor seniorilor din competițiile organizate de AJF Alba, aflați din rândurile următoare.

Liga a 4-a

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După 8 etape scurse din actualul sezon se dau lupte grele și pentru trofeul de golgheter, premiu câștigat 4 ani la rând de Romică David. Valentin Drăgan s-a aflat mai tot timpul în fruntea marcatorilor, iar anul acest pare să se îndrepte către trofeu, însă concurența este mare, în ceafa aiudeanului suflând îndeaproape Mircea Risti de la Euro Șpring. Risti îl poate egala și întrece în această etapă, deoarece vârful Sebeșului va lipsi în urma unei suspendări pentru cumul de cartonașe. Toți fotbaliștii din TOP 3 golgheteri Liga a 4-a au pus umărul serios la câștigarea punctelor în actuala stagiune, dar și la numărul de goluri ale echipelor pe care le reprezintă.

1. Valentin Drăgan (Șurianu Sebeș)- 10 goluri marcate

2. Mircea Risti (Euro Șpring)- 9 goluri

3. Claudiu Oara, Marius Cristea (ambii Mureșul Vințu de Jos), Claudiu Coltor (Viitorul Sântimbru) – 6 goluri.

Liga a 5-a Seria I

Cu toate că Seria 1 a Ligii a 5-a este condusă de Voința Stremț, cu 13 puncte din 5 partide, fără înfrângere, golgheteri sunt fotbaliști de la echipe clasate în subsolul clasamentului, semn că golurile marcate sunt pentru spectacol, dar nu și pentru puncte. Iată cum arată TOP 3 golgheteri în această serie:

1. Ioan Boar (AS Pănade) – 7 goluri

2. Ionuț Bogdan, Răducu Lazăr (ambii Crăciunelu de Jos, 10 goluri marcate de cei doi fotbaliști din totalul de 13 al echipei), Vlad Rancea, Claudiu Mitrea (ambii Voința Stremț), Ninel Prundar (Dacia Mihalț) – 5 goluri

3. Dorin Mureșan (Avântul Sâncel), Marius Roșca (Tineretul Șona) – 4 goluri

Liga a 5-a Seria a II-a

Probabil cea mai tare serie din ultimul eșalon fotbalistic al județului este condusă autoritar de Fortuna Lunca Mureșului, care are maximum de puncte după 5 etape parcurse, și cel mai bun atac. Antrenorul Teiușului, Radu Andone a prins TOP 3 golgheteri ai seriei, dar și Darius Stanciu, fotbalist care a trecut pe la Industria Galda de Jos în sezonul trecut.

1. Vasile Zoltan (Fortuna Lunca Mureșului) – 8 goluri

2. Valentin Marc (Național Rădești), Radu Andone (Sportul Livezile) – 7 goluri

3. Darius Stanciu (Progresul Fărău) – 6 goluri

Liga a 5-a Seria a III-a

Parcurs fără greșeală și atac de invidiat are și Hidromecanica Șugag în Seria a III-a din Liga a 5-a.

1. Petru Lazăr (Hidro Șugag) – 6 goluri

2. Ioan Trăscăian (Hidro Șugag), Dan Costea (Voința Beldiu) – 5 goluri

3. Vasile Sularea (Navobi Alba Iulia), Bogdan Sava (Sportul Petrești), Răzvan Andreiu (ASC Pianu II 2013) – 4 goluri

Până în prezent, în competițiile fotbalistice dedicate seniorilor din Alba s-au marcat în total 579 de goluri, astfel: 211 în Liga a 4-a, 120 în Liga a 5-a (S1), 145 în Liga a 5-a (S2) și 103 în Liga a 5-a (S3).

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.