Sedinta Liga a 4 a39AJF Alba, una dintre cele mai tari asociații județene de fotbal din țară a avut în anul 2015 venituri în valoare de aproximativ 259 de mii de lei, marea majoritate fiind obținută din cotizațiile membriilor afiliați. După cheltuielile realizate, AJF Alba a rămas cu un excedent bugetar de aproximativ 16 mii de lei, semn că banii fotbalului județean au fost drămuiți așa cum trebuie.

Informarea financiară a fost făcută la ședința de lucru cu menbri afiliați din Liga a 4-a, ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Din cei 258.475 de lei, cei mai mulți bani au intrat în contul AJF Alba din vize, legitimări, taxe viză, ș.a. – 57.430 de lei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

O altă parte importantă din veniuri s-a consemnat din amenzi și penalități, AJF Alba încasând din acest sector – 42.000 de lei. Cartonașele echipelor din fotbalul județean i-au costat pe membri afiliați aproximativ 29.000 de lei, iar baremurile de arbitraj au însumat pe anul 2015 – 25.741 de lei.

Echipele din fotbalul amator al județului Alba s-au mișcat foarte bine și pe piața transferurilor, încasându-se aproximativ 24.000 de lei din acest sector, pe când veniturile din afilieri și participări în camionatele organizate de AJF Alba au fost în valoare de – 28.774 de lei.

Cheltuieli de 242.951 de lei!

La capitolul cheltuilei, banii intrați în AJF Alba pe anul 2015, cea mai mare parte au mers către personalul angajat (salarii, contribuții CAS, CASS, șomaj, etc) – 166.688 de lei. AJF Alba a mai plătit pentru materiale consumabile 12.721 de lei, chirii în valoare de 11.657 de lei și cheltuieli de transport arbitri sau delegații persoanl în valoare de 11.967 de lei.

Comparativ cu anul 2014, AJF Alba a obținut în 2015 un excedent bugetar de 15.524 de lei. Pe anul 2016, oficialii Asociației Județene de Fotbal Alba au previzionat un buget de 585.000 de lei. AJF Alba a avut un buget satisfăcător pe anul 2015 cu toate că anul trecut a pierdut finanțarea de la Consiliul Județean Alba, iar acest lucru se datorează în special echipelor participante în campionatele județene, care au ridicat ștacheta fotbalului județean.

Excedentul bugetar merge către plata arbitrilor!

După ce a fost rupt tratatul cu Consiliul Județean Alba, echipele din fotbalul județean au fost obligate să își achite baremurile de arbitraj, iar acest lucru a condus la întârzierea plăților către arbitri. Din excedentul bugetar al AJF Alba 13.000 de lei  vor merge către restanțele către arbitri.

Un alt lucru de luat în seamă este faptul că angajații AJF Alba au renunțat anul trecut la plata integrala a salariului timp de 4 luni de zile, înjumătățindu-și salariile tocmai pentru a putea acoperi bugetul structurii ce conduce fotbalul din Alba. Tot în acest sens au fost majorate și unele taxe de participare în campionatele județene începând cu actualul retur de campionat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.