CSM Lugoj-Performanta Ighiu89Performanța Ighiu, campioana deplasărilor din Seria a 4-a a Ligii a 3-a a reușit să învingă vineri în deplasare formația CSM Lugoj cu 3-1 prin golurile marcate de Romică David – o dublă și Rareș Moga, ambii punctând pentru a doua oară consecutiv. Adorian Himcinschi a fost încântat de evoluția băieților săi pe care i-a felicitat, iar fotbaliștii așteaptă ultimul meci de pe teren propriu cu gândul de a scrie din nou istorie pentru Ighiu și județul Alba.

Cu un joc frumos în prima repriză, Ighiul și-a dominat clar adversarul și a trecut en-fanfare de Lugoj și își păstrează poziția a 3-a în clasament, cu 25 de puncte, la un singur punct în spatele ocupantei locului secund, Național Sebiș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Adorian Himcinschi a alcătuit o tactică spulberătoare pentru formația adversă, iar toți fotbaliștii Ighiului și-au trasat cu brio sarcinile. La rampă au ieșit la fel ca la precedenta partidă, Romică David și Rareș Moga. Cu dubla de ieri, atacantul adus de la Cuprirom Abrud a ajuns la 10 goluri în Liga a 3-a, fiind golgheterul seriei.

Iată cum au evoluat fotbaliștii lui Adorian Himcinschi la Lugoj:

Bodea – a dat siguranță în poartă, având ieșiri bune pe centrări. Deși a respins în două rânduri balonul la golul încasat nu i se poate imputa deoarece nu a fost sprijinit de fundași. Portar de careu, omul care dă siguranță apărării, însă la partida de la Lugoj nu a prea fost pus la încercare.

Rodean – fundașul dreapta adus de la Unirea a fost destul de ezitant la partida din Timiș, faultând de câteva ori stupid, văzând și cartonașul galben. Acesta a avut ieșiri în atac, însă fără prea multe reușite pentru colegii săi. Și-a lăsat adeseori flancul descoperit, însă forța și implicarea sa constituie avantaje pentru Performanța Ighiu.

Ovidiu Turuș – căpitanul echipei aduce multă siguranță apărării și nu se complică, îndepărtând baloanele. Și-a îmbunătățit vizibil jocul de cap și se înțelege foarte bine cu Potopea, semn că relația de joc dintre ei doi a adus doar 7 goluri în acest tur de campionat. La Lugoj a făcut marcaj la un atacant mai înalt ca el, însă s-a descurcat excelent.

Potopea – ”ministrul” apărării ighiene. Deși a fost aproape de a marca în propria poartă, Potopea a jucat excelent și și-a coordonat în permanență colegii. Are un joc bun de picior și a ieșit din defensivă cu balonul în posesie de mai multe ori. Detentă formidabilă și atenția sporită l-au făcut remarcat la jocul de la Lugoj.

Cornea – juniorul din flancul stâng s-a achitat cu brio de sarcinile defensive, însă prezența sa în atac nu s-a prea văzut. Acesta a avut mult de muncă în banda stângă, probabil cel mai nevralgic punct al echipei din Ighiu, unde evoluează doi juniori.

Moga – faptul că a jucat cu o răceală la Lugoj s-a văzut, însă cu toate acestea a reușit să înscrie un gol formidabil. Dacă la jocul de săptămâna trecută a arat flancu drept, la Lugoj a fost puțin mai moale și a fost schimbat imediat după pauză. Piesă principală în momentul de față în ”puzzle-ul” lui Himcinschi.

Oniche – a recuperat foarte multe baloane în centrul terenului și a încercat să își aducă aportul și pe plan ofensiv. A făcut multă risipă de efort și a dat siguranță pe centru. A colaborat bine cu Negură.

Negură – la fel ca Moga, fostul unirist a evoluat cu o răceală, însă a făcut un meci destul de bun. A recuperat mingi la mijlocul terenului și i-a pasat excelent lui Silviu Turuș la acțiunea din care s-a născut primul gol. Experiența sa a fost mană cerească pentru mijlocul terenului.

Bărculeț – multă risipă de efort pentru juniorul sibian, care a avut o evoluție ștearsă. Pe lângă bara din prima repriză, provenită dintr-o centrare, Bărculeț nu a mai furnizat baloane atacanților, însă a făcut un joc defensiv foarte bun.

Sivliu Turuș – un adevărat ”panzer” în atacul lui Adorian Himcinschi, a participat la majoritatea acțiunilor ofensive de la Lugoj și a avut rolul său primul gol marcat de David și la cel marcat de Moga. Se luptă foarte mult pentru a crea spații și posedă o tehnică foarte bună.

Romică David – golgheterul nu se dezminte, iar dacă la primul gol a fost servit pe tavă, cel secund a fost opera sa, driblând tot ce i-a ieșit în cale. Se înțelege foarte bine cu Silviu Turuș și aleargă foarte mult, făcând presing chiar în minutul 90 în careul advers.

Mai jos puteți urmări, în format video, ce au declarat Adorian Himcinschi, Rareș Moga și Romică David imediat după încheierea jocului de la Lugoj.

 

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.