Metalurgsitul Cugir - Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic49Metalurgistul Cugir a debutat cu o victorie în 2016, în prima etapă a returului Ligii a 3-a, Seria a 4-a, scor 2-0 împotriva puternicei formații Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic. Eroul partidei a fost Preda, jucător introdus pe teren abia în minutul 68, junior care a marcat ambele goluri ale cugirenilor (78 și 89) aducând o victorie mult așteptată sub Drăgana.

Metalurgistul Cugir a arătat la partida de sâmbătă o poftă de joc ieșită din comun, însă tracul debutului de după pregătire s-a simțit puțin în jocul echipei lui Călin Moldovan, în special în fața porții adverse, formația din județul Alba fiind lipsită de concentrare și inspirație.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu toate astea, Cugir și-a dominat copios adversarul, echipa din Timiș având doar două situații în care au amenințat poarta lui Tiut, la una dintre ele defensia gazdelor respingând un șut de la colțul scurt în urma unui corner.

Metalurgistul și-a arătat colții încă din primele minute, iar majoritatea baloanelor au trecut pe la ”creierul” Necșulescu, mijlocaș care a luat o acțiune pe cont propriu când tribunele abia își deschiseseră punga de semințe, însă șutul său de la marginea careului a trecut pe lângă.

Cu aceeași poftă de jos și implicare a fost putut vedea la treabă și căpitanul Lucian Itu, fotbalist care nu mai are nevoie de nicio prezentare în județul Alba și care întărește ideea vinului… cu cât este mai vechi, cu atât este mai bun, iar Itu a avut câteva zvâcniri ofensive, și o execuție de toată frumusețea, cu un șut centrare din voleu, însă mingea acestuia a ajuns în brațele lui Culda.

Trecuți de jumătatea primei reprize, Itu îl vede excelent pe Iovu demarcat în partea stângă, Metalurgsitul Cugir - Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic56iar pasa optarului cugirean îl pune pe juniorul Metalurgistului față în față cu portarul advers, dar șutul său este blocat în primă fază. Iovu nu stă prea mult pe gânduri când mingea îi revine la picior, îl culcă pe Culda și caută un lob a la Adrian Ilie, cu toate că mai indicat era să paseze din acea poziție. Mingea se îndreaptă către poarta goală… dar stupoare! Luță ajunge și respinge balonul cu capul în momentul în care acesta se pregătea să ”explodeze” tribunele prezente în număr mare la această partidă (vezi foto).

All in ofensiv!

Călin Moldovan iese mai repede de la cabine în pauza dintre reprize și trasează câteva sarcini tactice pentru Cîrstean și Șuteu, semn că echipa gazdă va arunca totul pe atac. Ionuț Radu și Piko sunt înlocuiți, iar Cugirul sprintează spre cele 3 puncte, însă cursa se anunță una plină de obstacole.

Nervii lui Călin Moldovan erau întinși la maximum la fiecare atingere de balon, acesta dorindu-și cursivitate în joc, dar cel mai mult… golul de descătușare.

Cu toate că a avut un act de furie, Călin Moldovan și-a arătat ”stofa” și a apelat la înlocuirea lui Iovu cu Preda. Nou intratul în garnitura Cugirului a arătat poftă de joc și a revitalizat flancul drept al atacului cugirean. Mutarea s-a dovedit inspirată în minutul 78, când Preda s-a aflat la marginea careului advers, minge a fost respinsă de fundașii timișeni după un corner, iar mijlocașul împrumutat de la CSM Râmnicu Vâlcea a șutat cu sete, iar balonul s-a oprit în plasă după ce a trecut pe sub nefericitul Culda.

Odată cu acest gol, oaspeții se deschid și ies la joc, lucru pe care nu l-au făcut timp de aproximativ 80 de minute preferând să fie atacați și să tragă de timp spre indignarea fanilor prezenți la această partidă. În minutul 89 Șuteu primește o minge la mijloul terenului și inițiază un contraatac pe banda stângă, așteptă excelent momentul oportun de a pasa și îl deschide excelent pe Cîrstean, iar golgheterul Metalurgistului îl servește la rându-i pe Preda cu un asist de zile mari, iar juniorul Cugirului realizează dubla și pune cireașa pe tortul debutului de retur.

Una peste alta, Metalurgistul Cugir a arătat ca o echipă mare, puternică și cu un joc defensiv aproape fără greșeală, însă lipsa concentrării la finalizare l-a exasperat pe Călin Moldovan și l-a făcut pe acesta să declare că: ”a fost cel mai slab meci de când sunt eu pe banca acestei echipe, dar formațiile puternice câștigă și atunci când joacă prost. Știm unde mai avem de lucrat și așteptăm meciul de la Cisnădie de unde sperăm să venim cu cele 3 puncte”.

Declarația lui Călin Moldovan poate fi urmărită și în format video mai jos:

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.