IMG_364425 iunie 216 va fi o zi care cu siguranță va rămâne atent tipărită în paginile de istorie ale comunei Vințu de Jos și asta nu datorită vreunei descoperiri arheologice sau a unui concert cu soliști de marcă. Ziua de sâmbătă s-a dovedit a fi una prolifică pentru sportul din Vințu de Jos, fotbalul și tenisul de masă au făcut probagandă serioasă comunei. 

Ziua a început cu deschiderea turneului de tenis de masă, Cupa „Mureșul”, eveniment la care au participat 120 de persoane din toate colțurile țării, iar după amiază echipa de fotbal Mureșul Vințu de Jos a învins campioana județului Mureș cu 3-0 și a promovat în Liga a III-a.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

IMG_3613

Participanții primiți de organizatori și de primar cu pâine și sare

Competiția de la Vințu de Jos a reușit din nou să-i surprindă pe participanți. Aceștia au fost întâmpinați de organizatori cu pâine și cu sare, oferită de tinerii de la Ansamblul Vințana, în vreme ce primarul Iosif Josan i-a întâmpinat și el pe concurenți.

La intrare aceștia au fost primiți cu plăcinte țărănești, cafea la discreție, dar și două butoaie de bere pentru momentele de repaus.

IMG_3637

Imnul național și deschiderea oficiată de primarul Iosif Josan

Deschiderea oficială a turneului s-a făcut prin intonarea Imnului Național al României, urmat de câte un discurs din partea organizatorilor. Primul care a vorbit a fost primarul comunei, Iosif Josan, urmat de viceprimarul Petru Ioan Barbu, dar și de Constantin Pralea promotorul evenimentului.

Ba mai mult, cuvântul a fost luat de unul dintre participanți (Radu Boțian) acesta mulțumindu-le organizatorilor pentru modul exemplar în care se organizează mereu turneul de la Vințu de Jos, fiind aplaudat la scenă deschisă.

IMG_3743

120 de participanți, trei categorii, trei trofee

Cei 120 de participanți au fost împărțiți în trei categorii, jucându-se în sistem de turneu (grupe de câte 5 sau 6, în funcție de categorie). Vorbim de Open, Avansați și Începători, ultima categorie fiind o reală rampă de lansare pentru tinerii învățăcei ce deslușesc tainele tenisului de masă.

La eveniment și-a făcut apariția și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, acesta arătându-se impresionat de cele găsite în sala de sport din Vințu de Jos și nu ar fi exclus ca pe viitor să vedem un turneu de o categorie superioară la Alba Iulia.

_DSC0924_DSC0909

Cătălin Hașa și Ansamblul Vințana a încântat audiența în pauza de masă

Organizatorii turneului au oferit o oră de repaus particianților, oferindu-le o masă (ciorba și grătar), dar și un program artistic oferit de interpretul de muzică populară, Cătălin Hașa, alături de câțiva tineri care fac parte din Ansamblul Vințana din Vințu de Jos.

Cântecele lui Cătălin Hașa i-au întărâtat pe cei prezenți care au și încins o horă, în vreme ce unul dintre concurenți a avut parte de o surpriză plăcută, solistul cântându-i „La mulți ani” deoarece acesta își aniversa ziua de naștere.

_DSC1330


Rodica Sicoe (Open), Tiberiu Cămărășiu (Avansați) și Daniel Androne (Începători) au cucerit Cupa „Mureșul”

Turneul de tenis de masă s-a încheiat în jurul orei 20:00 fiind precedat de o festivitate de premiere organizată de Constantin Pralea (organizatorul principal) și de nepoțeii acestuia, deoarece majoritatea factorilor decizionali erau la Luduș susținând echipa de fotbal.

Dacă Rodica Sicoe a recidivat, ea câștigând și turneul din iarnă, Tiberiu Cămărășiu și Daniel Androne au obținut și ei primul loc la Avansați respectiv Începători.

IMG_3874

Promovarea echipei de fotbal, cireașa de pe tortul comunei

Cireașa de pe tortul zilei a fost pusă de echipa de fotbal, Mureșul Vințu de Jos. Echipa pregătită de Dan Mănăilă a învins cu 3-0 la Luduș și a promovat în Liga a III-a, după un retur spectaculos, în care echipa din Vinț a pierdut doar două puncte.

Mădălin Popa, Alin Apetri și Silviu Iacșa au punctat pentru vințeni, aducând o nesperată promovare în eșalonul terț.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.