În 3 și 4 martie sunt programate primele dueluri ale anului 2017 din Liga a 3-a, returul eșalonului terț urmând să înceapă. După o iarnă grea, întreaga Românie se plânge de starea terenurilor de fotbal, această problemă așternându-se și peste județul Alba. Trei din cele patru echipe din Liga a 3-a (Alba) au programate meciuri în prima etapă a returului pe teren propriu, iar acest lucru le dă bătăi de cap oficialilor, care sunt de părere că duelul fotbalistic se va transforma în lupte de mlaștină pe astfel de suprafețe.

”Iarna nu-i ca vara” spune președintele Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, echipă care pare a fi cea mai avantajată dintre divizionarele terțe din Alba, având în vedere că în prima etapă a returului va evolua în deplasare, la Giarmata.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Celelalte 3 conjudețene, Industria Galda de Jos, Metalurgistul Cugir și Performanța Ighiu vor începe pe teren propriu, însă starea gazoanelor le pune mari probleme oficialilor, care așteaptă un val de căldură, pentru a mai… limpezii suprafețele de joc și pentru a aduce la un prag optim terenurile, care să reziste la următoarele dueluri.


  • Armando Popescu: ”Nu cred că va rezista terenul în aceste condiții!”

Performanța Ighiu a trecut într-o nouă eră, însă gazonul din Ighiu a rămas același, cu o veche problemă la drenaj, și o suprafață care arată precum o ”orezărie” pe partea de către vestiare. Gazonul a fost menajat, Manea și compania s-au antrenat pe terenuri sintetice și a jucat amicale în județele Brașov, Sibiu sau la Cricău. Pe 4 martie, Performanța Ighiu ar trebui să găzduiască duelul cu CSM Lugoj.

„Terenul arată destul de bine, dar trebuie menjat, că altfel îl facem praf! Depinde de vreme, dacă nu vor mai fi precipitații, ploaie, ninsoare, eu cred că se va putea juca. Terenul a fost refăcut recent, un sfert din suprafață nu arată prea bine, în partea de către vestiare. Nu va rezista dacă va mai ploua, sau va mai ninge. Trebuie găsite soluții, altfel se face terenul praf. Încercăm să menajăm terenul cât putem. Noi ne dorim să jucăm la Ighiu, așa este normal! Este posibil să fie meciuri amânate, dar nu se va amâna întreg campionatul!”, a precizat Armando Popescu, finanțatorul echipei Performanța Ighiu.


  • Călin Moldovan: „Acum este mlaștină! Nu poți să crești juniori în aceste condiții”

Nici la Cugir nu stau mai bine lucrurile, ambele terenuri din oraș aflându-se într-o stare impracticabilă. Călin Moldovan a căutat soluții pentru a putea desfășura ședințele de antrenament, și amicalul cu Unirea Alba Iulia a picat din cauză că nu s-a găsit un teren acceptabil în județ. Peste 10 zile, Metalurgistul Cugir va intra oficial în 2017, cu duelul de pe teren propriu cu Avântul Reghin.

„E greu de jucat. Se va juca în mocirlă dacă va fi ca acuma. La momentul în care vorbim terenurile sunt mlaștină, iar prognozele nu sunt încurajatoare. Se pot face lupte în mlaștină! La astfel de terenuri ne întrebăm de ce jucăm?! Cum putem să creștem noi juniorii dacă joacă în aceste condiții? Am trăit asta pe propria piele, la Dorolț! În România, infrastructura nu e deosebită, dar ar trebui asigurate condiții decente. Terenul nostru îngheață noaptea, iar ziua se desfundă! Nu putem juca în aceste condiții!”, a afirmat Călin Moldovan, antrenorul Metalurgistului Cugir.


  • Paul Ciucă: „Terenul e bun… pentru rațe și gâște!”

Un gazon foarte bun din județul Alba, cel de la Galda de Jos, trece prin aceleași transformări. Paul Ciucă și conducători iechipei au încercat să facă tot posibilul ca antrenamentele să se poată desfășura, aceste fiind organizate pe teren sintetic, sau pe terenul de fotbal… din deal! La fel au fost și meciurile amicale, Galda disputând partide de verificare pe sinteticul din Cluj, la Sibiu, la Cricău, sau la Blaj. În prima etapă a returului, Indsutria va primi vizita puternicei echipei Cetate Deva.

„Gazonul din Galda este foarte bun… pentru rațe și gâște! Este impracticabil în acest moment! Nu găsim un teren pentru amicalul cu Hermannstadt, cred că vom merge din nou la Sibiu! Nu cred că ne va da drumul la meci (n.r. – cel cu Deva), se rupe gazonul, îl distrugem! Facem antrenamente pe sintetic, pe terenul din deal, cum putem! Din punctul meu de vedere s-ar impune o amânare, așa ar fi logic la cum arată terenurile, dar dacă nu se va întâmpla acest lucru ne supunem cerințelor și jucăm”, a declarat Paul Ciucă, antrenorul Industriei Galda de Jos.


  • Mihai Dăscălescu: ”Jucăm pe terenurile care sunt, important e fotbalul!”

Cu o ușoară notă de optimism, Mihai Dăscălescu, președintele Unirii Alba Iulia speră la o îmbunătățire a vremii și totodată a starii gazoanelor. Unirea Alba Iulia va evolua în deplasare în prima etapă, la Millenium Giarmata, iar meciurile de pe teren propriu nu au fost încă bătute în cuie, ori la Zlatna, ori la Galtiu.

„Iarna nu-i ca vara! Vom juca pe terenurile care vor fi! Am văzut că se încălzește! Ne-am plâns la Liga 1 când jucam pe gheață, darămite acu, la Liga a 3-a. Trebuie să jucăm, să începem campionatul, pentru că de aia ne-am pregătit. Jocul este cel mai important! Încă nu ne-am decis unde vom juca meciurile de pe teren propriu, ori la Zlatna, ori la Galtiu, dar vom știi acest lucru săptămâna viitoare”, a precizat Mihai Dăscălescu.

Cel mai probabil, acest aspect va fi dezbătut în ședința pe care FRF o va avea cu membrii afiliați din Liga a 3-a, care se va desfășura la finalul acestei săptămâni la Cheile Grădiștei. Una peste alta, fotbalul a avut de suferit în peioada de pregătire, dar greul se mută acum în comeptiția oficială, iar dueluri ”de lux”, din Liga a 3-a, ar putea avea de suferit în cazul în care terenurile nu se vor usca în măsura în care pot găzdui crampoanele jucătorilor.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.