Echipa de handbal junioare III CSO Cugir a învins sâmbătă, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, pe CSS Hunedoara cu scorul de 26 -15 din cadrul etapei a VII-a a sezonului regulat al Campionatului Național de Handbal rezervat junioarelor III.


Meciul a avut o singură favorită,echipa gazdă, în condițiile în care se întâlneau locul 3 al ierarhiei cu ultima calsată în ierarhia seriei, iar la final se punea doar problema scorului de pe tabela de marcaj.
Oaspetele au ținut pasul pe tabelă doar primele cinci minute, când scorul a fost egal 4 – 4.
După ce s-a făcut 6–4, iar apoi diferența de scor crescând în mod constant în favoarea gazdelor: 8–4 (min 10)  12–4 (min 15), cugirencele înscriind de șase ori consecutiv fără să primească gol. Cea mai mare diferență de scor al primei reprize s-a consemnat în minutul 20 , tabela de marcaj de la masa arbitrilor indicând un avans de +11 goluri în favoarea gazdelor (16 -5). Până la pauză, elevele antrenate de Petru Micu s-au relaxat pe fondul diferenței de scor, acestea permițându-le vizitatoarelor să înscrie trei goluri consecutive reducând diferența la pauza mare la doar 8 goluri diferență (16 – 8).
Cea de –a doua repriză s-a disputat după același tipar, cu echipa gazdă la timona jocului , junioarele de la poalele Drăganei fructificând fiecare ocazie fiind transformată în gol, cu un joc promițător, cu trasee bine desenate și cu apărare care și-a făcut mai bine treaba față de întâlnirea de sâmbăta trecută. Nu putem să nu menționăm linia de 9 metri a Cugirului care a făcut diferența pe parcursul celor două reprize. Aceste lucruri au fost permise și de o echipă oaspete care a avut probleme de ordin tactic la capitolul joc (pași, pase greșite, nesincronizări în apărare).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Diferențele de scor s-au păstrat în partea secundă , cugirencele distanțându-se pe tabelă la cinci goluri diferență 18 -13 (min 35), ca după aceea diferența să crească treptat la opt goluri diferență în 22 – 14 (min 40), și la zece goluri diferență 25- 15 (min 49) fiind și cea mai mare diferență de scor înregistrată în ceea de–a doua parte a întâlnirii.
S-a terminat 26 -15, la capătul unui meci controlat de gazde de la un capăt la celălanlt, CSO Cugir obține cea de-a cincea victorie stagională din sezonul regulat.
În urma acestei victorii, elevele antrenate de Petru Micu îți consolidează treapta a treia podimului seriei distanțându-se astfel de ocupanta locului III , CSS Sibiu la cinci puncte și micșorând ecartul la doar două puncte de locul II ocupat de către junioarele de la LPS Sebeș.
Dintre remarcatele meciului o putem aminti în primul rând pe portărița gazdelor Alina Romaniuc, jucătoare care a apărat pe parcursul partidei patru aruncări de la 7 metri.
Cele mai bune marcatoare au fost desemnate de la gazde Luiza Tomoșoiu (8 goluri) și Karina Roman (7 goluri)  iar de la oaspete cea mai bună marcatoare a fost desemnată Ioana Văetuș (12 goluri).


“Noi ca și echipă suntem mai mici ca și vâstră față de celelante competitoare din serie, aflându-ne la primul an de juniorat. Sezonul pentru noi se poate spune că este compromis , obiectivul nostru primordial fiind acela ca fetele să acumuleze cât mai multă experiență și să creștem în valoare și mai mult pentru sezonul viitor”, a declarat antrenoarea CSS Hunedoara, prof. Paraschiva Bălici ” la cald ” la finalul partidei pentru Absport.ro

“Felicit echipa pentru victoria obținută și pentru jocul prestat astăzi. Pot să spun că am răzbunat în acest meci toate neșansele avute în etapa trecută la Sebeș. Pot să mai spun că echipa se pregătește pentru primul turneu semifinal”, a declarat antrenorul CSO Cugir, prof. Petru Micu ” la cald ” la finalul partidei pentru Absport.ro

Echipele care au evoluat au fost:
CSO Cugir: Alina Romaniuc , Luiza Tomoșoiu , Cătălina Ursa , Daria Cibian , Sorina Costea , Fleșeriu Denisa , Karina Roman , Mianda Heroiu , Timeea Cerchizan , Mihaela Martinescu , Denisa Dânșorean .
Antrenor: Petru Micu.

CSȘ Hunedoara: Hera Susanyi , Nicoleta Amurăriței , Andreea Crac , Ramona Butușină , Denisa Arsente , Bianca Cioban , Alexandra Găină , Lorena Moldovan, Mihaela Zub , Ioana Văetuș , Florina Cioban , Daria Crâsmărelu , Valentina Laban , Romina Ciobanu.
Antrenor: Paraschiva Bălici.


În etapa următoare, din 11 martie, CSO Cugir se va deplasa la Cluj, pentru întâlnirea cu liderul seriei CSS Viitorul Cluj.


Text și foto: Sorin Giurca

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.