HC Alba-Sebes - HC Zalau50Formația de handbal feminin din județul Alba, HC Alba Sebeș a pierdut ”derby-ul suferinței” contra echipei HCM Râmnicu Vâlcea, în etapa a 9-a din Liga Națională de Handbal Feminin. Sebeșul a cedat scor 26-32 (12-18 la pauză), pierzând practic 3 puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării, tocmai pe terenul unei contracandidate.

HC Alba Sebeș nu a reușit să treacă de HCM Râmnicu Vâlcea în partida din etapa a 9-a a Ligii Naționale de handbal Feminin, deși acest lucru era necesar pentru formația din județul Alba, pentru a nu pierde lupta cu plutonul fundaș. Această înfrângere amplifică situația proastă a handbalului din Sebeș, iar echipa formată de Seviștean Popa rămâne cu 4 puncte, după 9 etape disputate.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Virgil Costea: ”Avem o problemă în teren, nu se înțelege mesajul transmis de banca tehnică”

”Față de meciul de acasă cu Zalăul nu am jucat sub tenisune, am avut o evoluție modestă în apărare, și nu am concretizat atacurile, ratând foarte mult. Am pierdut ritmul partidei, îns au fost câteva jucătoare care s-au ridicat la adevărata lor valoare și au avut ambiție, cum a fost Gogorița și Rusu, dar repet, dacă nu ne trezim să realizăm că handbalul este un joc colectiv, chiar dacă vrem cu tot sufletul nu putem să facem pași înainte ca să recuperăm puncte. Trebuie să ne întoarcem de luni în sală, să analizăm jocul și să creștem calitatea antrenamentelor și numărul de ore petrecute pe parchet, până realizăm o colaborare bună între jucătoare și o eficiență bună în atac”, a declarat Virgil Costea, președintele HC Alba Sebeș.

Meciul de la Vâlcea a fost tranșat practic în prima repriză. Vâlcencele, o umbră a celebrei echipe Oltchim se zbat pentru retrogradare, alături de HC Alba Sebeș și Rapid București, însă cele 3 puncte de astăzi le sunt vitale în această luptă.

Râmnicu Vâlcea a controlat prima repriză, a atacat mai mult poarta Sebeșului și a rezistat în defensivă, motiv pentru care au intrat la cabine cu un avantaj de 6 puncte pe tabelă, o diferență liniștitoare pentru handbalistele gazdă.

Sebeșul a alergat după egalare în repriza secundă, însă nu s-a reușit acest lucru, iar partea a doua s-a terminat la egalitate, 14-14 și scor final 32-26 în favoarea formației HCM Râmnicu Vâlcea.

Reușitele echipei HC Alba Sebeș au fost punctate astfel: Alexandra Andrei Gogoriță – 7, Nicoleta Rusu – 6, Cristina Predoi – 4, Nicoleta Safta – 2, Andreea Pătulean – 2, Bianca Bogdan – 2, Ana Ciolan – 2, Lavinia Dobromir Lupșe – 1, Andreea Ivan – 1, Iulia Andrei – 1.

În următoarea etapă, HC Alba Sebeș va primi vizita echipei Corona Brașov.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.