HC-Alba-Sebeș1241Ajunsă cu cuțitul la os, după 5 înfrângeri consecutive, HC Alba Sebeș va avea parte mâine de o adevărată finală în Sala ”Florin Fleșeriu din Sebeș”. Echipa antrenată de Seviștean Popa va primi vizita ”lanternei roșii” (ambele echipe fără victorie, diferență făcută la golaveraj), Rapid București, iar potrivit spuselor tehnicianului din Alba, Sebeșul are ca obiectiv exclusiv victoria.

Handbalistele din Sebeș nu au cunoscut încă gustul victoriei în elita handbalului românesc, deși au avut câteva partide, în care, cu puțin noroc și mai multă concentrare puteau să pună mâna pe toate cele 3 puncte. Rezultatele din ultima perioadă nu le mai permit sportivelor din Sebeș să facă pași greșiți, iar în acest sens, partida programată mâine contra celor de la Rapid București va fi o adevărată finală.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Meciul de mâine trebuie obligatoriu câștigat. Clasamentul nu ne mai permite să căutăm scuze. Noi nu suntem o echipă de ultimele locuri în liga națională, însă acest lucru trebuie să îl demonstrăm cât mai repede. Fetele sunt conștiente că avem mare nevoie de puncte”,  adăugat Seviștean Popa, experimentatul tehnician al formației HC Alba Sebeș.

Se confruntă echipele care nu au cunoscut gustul victoriei

Întâlnirea de miercuri programată la Sebeș este una interesantă având în vedere că ambele formații nu au câștigat nicio partidă pe prima scenă a handbalului din România. Pentru a nu prelungi criza și pentru a evita presiunea rezultatelor următoare, Sebeșul este obligată să câștige duelul cu gruparea din capitală.

”Victoria este singurul obiectiv al nostru. În caz de înfrângere este grav, însă a venit momentul ca fetele să joace la adevărata lor valoare. Suntem conștienți că nu va fi un meci ușor, dar sper să ne fi trezit și să aducem primele puncte la Sebeș”, a mai afirmat Seviștean Popa.

Experimentata Alina Șorodoc – accidentată la genunchi

Una dintre cele mai experimentate jucătoare din lotul Sebeșului, Alina Șorodoc are șane mici să evolueze contra Rapidului. Din cauza unor probleme mai vechi la genunchi, ”centrul” formației din Alba va fi nevoită să se recupereze, iar lipsa acesteia constituie un dezavantaj pentru ”Teanu” Popa.

”Alina este genul de jucătoare care face diferența. Din cauza problemei sale mai vechi de la genunchi nu cred că o să o folosesc. Dar sunt sigur că cele care o vor înlocui se pot achita de sarcini și vor evolua așa cum trebuie”, a mai precizat tehnicianul din Sebeș.

”Teanu” Popa: ”Avem nevoie de public”

Prezent în număr mare aprope la fiecare partidă de pe teren propriu, publicul din Sebeș poate avea un rol determinant în a stabili echipa victorioasă la partida de miercuri. Pentru acest lucru, Seviștean Popa a cerut ajutorul fanilor, despre care a spus că îi respectă enorm.

”Prietenul la nevoie se cunoaște, iar eu cred că publicul este prietenul nostru. Avem nevoie de fani în număr cât mai mare, pentru că și ei sunt actori ai acestei istorii a handbalului din Sebeș. Oricum, eu le port un respect deosebit și sunt sigur că vor fi alături de noi, așa cum au demonstrat de fiecare dată”, a declarat Seviștean Popa. 

Așadar, mâine cu începere de la ora 18.00, HC Alba Sebeș va încerca să obțină prima victorie de la revenirea pe prima scenă a handbalului din România, contra unei formații de tradiție din handbalul românesc, Rapid București.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.