foto: facebook Polgar Levente ioan

Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente, prima persoană cu dizabilităţi din lume acceptată la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiţie din lume, se antrenează intens pentru a participa la întrecerea de la Cercul Polar, care va debuta în 9 martie.

În pofida unor impedimente financiare, pe care este convins că le va depăşi astfel încât până la începutul lunii martie să aibă tot echipamentul necesar unei astfel de competiţii, Levi, aşa cum îi spun apropiaţii, face mai multe antrenamente pe zi, îmbrăcat sumar, în tricou şi pantaloni scurţi. “Financiar ar mai fi ceva probleme, dar sperăm ca uşor, uşor să le depăşim”, a declarat, pentru AGERPRES, Polgar Levente. Acesta trebuie să mai achiziţioneze costumul, unul special, adecvat pentru o asemenea expediţie, desfăşurată la temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius, sacul de dormit, dar şi un telefon prin satelit.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Vineri, el ar trebui să intre în posesia saniei. Transportul până în Canada va fi asigurat de către Tarom, a menţionat Polgar Levente. Plecarea va avea loc în 3 martie, startul competiţiei fiind în 9 martie. El spune că, deocamdată, pe plan local a primit doar “sfaturi şi încurajări”, iar mulţi potenţiali sponsori din judeţ au rămas la acest statut, făcând doar promisiuni. În schimb, Levi este invitat săptămâna viitoare, în 13 februarie, la Muzeul Naţional Cotroceni, la lansarea unui proiect derulat sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale.

Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Polgar Levente, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El va participa la cursa de 350 de mile, care va avea loc pe un traseu schimbat faţă de ediţia anterioară. Levi are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus. Anul acesta, el intenţionează să alerge, după 6633 Arctic Ultra, de la Alba Iulia până în Laponia, iar de 1 Decembrie de la Alba Iulia la Curtea de Argeş, în semn de respect faţă de memoria Regelui Mihai, după cum a menţionat pentru AGERPRES.

Ultimele două ediţii ale cursei de la Cercul Polar au fost câştigate de bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, singurul concurent care a reuşit o astfel de performanţă. În cele nouă ediţii, doar 32 de participanţi au reuşit să ajungă la finish.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.