CSU - Olimpia Brasov-11După cazul ”COLECTIV”, Guvernul României a decretat astăzi zi de doliu național în memoria victimelor de la Bruxelles, iar partida secundă din cadrul finalei de baschet feminin a fost pusă sub semnul întrebării pentru scurt timp. Cu toate că evenimentele tragice de anul trecut de la clubul Colectiv au dus la coborârea drapelului în bernă, weekend-ul a fost plin de evenimente sportive, însă fără prea mare tam-tam din partea organizatorilor. La fel s-a ajuns și astăzi, când meciul al doilea din finala de baschet feminin dintre Sepsi Sfântu Gheroghe și CSU Alba Iulia se va disputa, însă fără muzică între sferturi și cu un moment de reculegere la debut.  

Chiar dacă ziua de doliu național prevede amânarea tuturor manifestațiilor sportive, culturale și artistice, s-a decis în cele din urmă ca acestea să își urmeze programul inițial, însă într-o atmosferă liniștită, fără muzică și cu un moment de reculegere la debutul fiecărui eveniment.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astfel, în sălile de sport drapelul României va fi coborat în bernă, înaintea și în timpul jocurilor nu va fi difuzată muzică la difuzoare, iar momentele de spectacol ale majoretelor vor fi anulate.

Cu toate că inițial s-a luat hotărârea ca meciul secund din finala campionatului național la baschet feminin să fie amânat pe vineri, s-a renunțat la aceată idee, iar Sepsi Sfântu Gheroghe și CSU Alba Iulia se vor duela astăzi.

Chiar dacă gestul este unul de solidaritate ar fi însemnat mult prea mult pentru suporterii români, care și-au jelit morții din COLECTIV în sălile de sport, iar acum au fost aproape să rămână acasă după atentatele de la Bruxelles, care au dus la decretarea doliului național.

S-a ajuns la decizia continuării partidelor după ce echipele aflate în deplasare au solicitat acest lucru, amânarea duelurilor însemnând cheltuieli financiare în plus pentru cluburi, dar și încurcarea programului inițial.

Astfel, CSU Alba Iulia va juca astăzi, de la ora 19.00 cel de-al doilea meci din cadrul finalei naționale la baschet feminin, contra formației Sepsi Sfântu Gheorghe, tot în sala din județul Covasna.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.