Fotbalul spectacol revine în fața iubitorilor sportului rege în județul Alba. După ce ne-am încălzit cu două etape de Liga a 3-a, dar și cu o etapă de cupă, Liga a 4-a repornește la drum. S-au făcut mișcări de trupe pe la mai toate echipele, iar primele dueluri sunt gata să înceapă, fiind programate ”derby-uri” în prima etapă! Șurianu Sebeș a pierdut o echipă, dar și-a construit alta, destul de puternică, iar lupta pentru prima poziție în clasament pare să fie pe jumătate închisă. 

Încă de la o vârstă fragedă, asociam apariția ghiceilor cu startul returului de sezon, indiferent la ce nivel ne referim. Acum, ghioceii sunt deja pe terminate, fotbalul s-a pornit, iar în weekend-ul care urmează, lucrurile vor intra pe făgașul normal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A fost o iarnă agitată în Liga a 4-a! Liderul Șurianu Sebeș părea să fie condamnat la mediocru, însă Popa și compania au strâns rândurile și au bifat mutări importante, care din punct de vedere al impactului par să fie insiprate și să ajute liderul să își poate în continuare singură trena!

Nu mai puțin de 9 jucători au părăsit Șurianu în această iarnă, bine… au fost 11, dar Bănică și Muntean au revenit în Liga a 4-a și nu au continuat sub comanda lui Manea, care a plecat la Ighiu. Doru Oancea a rămas principal și și-a betonat echipa, evoluând în mai toate amicalele cu aceeași formulă. Sebeșul s-ar putea baza în retur și pe Gabriel Cotoară, care se află într-un litigiu cu CS Soda Ocna Mureș, însă fotbalistul speră să poate evolua pentru liderul din Liga a 4-a încă din această etapă.

Alte mutări interesante s-au petrecut la Petrești, unde Sportul a efectuat pregătirea de iarnă sub comanda lui Cosmin Groza, care a renunțat la funcția sa după ce Fane Fogoroși a fost numit director sportiv. Experiemtnatul antrenor a preluat șefia băncii tehnice și a debutat cu o victorie în cupă, 1-0, contra deținătoarei trofeului – Viitorul Sântimbru.

Petreștiul a transferat câțiva fotbaliști interesanți, printre care Nemeș și Brânză, dorind să își asigure și postul de portar prin aducerea lui Roman.

O echipă care în tur a vorbit mai mult pe teren, Spicul Daia pregătită de Paul Ciucă pare să își urmeze aceași traiectorie. Antrenamente, forță de grup și mobilizare generală, trupa din Daia urmând să aibă un cuvânt greu de spus în a 2-a parte a campionatului.

O altă echipă puternică, Transalpina Șugag a câștigat mult prin ”repatrierea” lui Radu Andone pe banca tehnică, însă a pierdut un fundaș important, Cutean transferându-se la Șurianu Sebeș. Acesta a fost în utr și căpitanul echipei, iar acum Radu Andone caută soluții pentru a asigura plecarea acestuia. O veste bună pentru șugăjeni o reprezintă revenirea lui Darius Goangă, care a lipsit în prima parte din cauza unei accidentări, însă acum este refăcut aproape în toaatlitate și se poate apela la serviciile sale.

Inter Ciugud rămâne echipa care mereu poate încurca pe oricine. ”Gașca nebună” a fotbalului județean, care fără pregătire, fără antrenamente, practică un fotbal plăcut ochiului și se bazează pe ”veterani”, care plusează la capitolul experiență.

Pericolul poate să mai sară și din curtea echipelor CIL Blaj și CS Soda Ocna Mureș, două dintre adversarele de temut ale seriei, care în tur au traversat perioade de tranziție, cu jocuri foarte bune, dar și rezultate suprinzătoare, fiind învinse de echipe mai slab cotate.

Viitorul Sântimbru, o echipă aflată în creștere în ultimele sezoane, pare să stagneze în actualul sezon, deși are o serie importantă de fotbaliști, precum Crișan, Eugen Hălălae, Negură, sau Tănase, de la care se așteatpă o explozie și o descătușare, după ce în primul joc oficial, aceștia au lăast de dorit la Petrești.

La subsol, lucrurile sunt puțin mai simple. Gaz Metan Valea Lungă este ”favorită” la retrogradare, având un zero imens în dreptul punctelor, după prima parte a sezonului. Fortuna Lunca Mureșului a practicat un fotbal frumos în tur, însă a pierdut multe puncte pe sema lipsei de experiență, iar echipa condusă de Marin Divricean este nevoită să ”evadeze” din zona nisipurilor mișcătoare, având doar 7 puncte după 13 etape disputate.

Rapid CFR Teiuș a fost una dintre surprizele plăcute ale campionatului, formație adunată în ultimul ceas, care a adunat 11 puncte și se află la egalitate cu Olimpia Aiud. Pasul pare să fie bătut pe loc de Dalia Sport Daia Română, care l-a pierdut pe Fane Fogoroși, dar și o serie importantă de fotbaliști, banca tehnică fiind preluată de Cosmin Șuvaina.

Una peste alta, așteptarea a luat sfârșit, iar după mai bine de 4 luni, Liga a 4-a revine în atenția fotbalului județean, și chiar dacă ”fotbalul mic” di nAlba și-a pierdut din spectacol în utlima perioadă, Liga a 4-a rămâne un tărâm al necunoscutlui, în care suprize este la ea acasă!

Calendarul meciurilor poate fi urmărit aici!

P.S.: prima etapă din retur programează ”derby de Daia”, între Viitorul Spicul Daia Română și Dalia Sport Daia Română, dar și capul de afiș al rundei, dintre Șurianu Sebeș și Viitorul Sântimbru.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.