Cote mici sau cote mari la pariuri? Pe ce este mai bine să jucăm? Adevărul este undeva la mijloc: cotele moderate, între 1.50 și 2.00, sunt cele pe care joacă pariorii cu mare experiență, care obișnuiesc să câștige bani lună de lună din această activitate.

Există, însă, o categorie foarte largă de jucători la pariuri care pun bilete pe cote astronomice. Nu întâmplător i-am numit jucători de pariuri, așa cum jucătorii de fotbal nu sunt același lucru cu fotbaliștii. Am văzut la prieteni bilete pe care erau chiar și 20 de selecții. Nu am auzit ca vreunul să fi dat lovitura până acum cu un asemenea bilet, în ciuda exemplelor postate periodic pe Internet, în știri de genul: Un timișorean a câștigat 20.000 de Euro cu numai 2 lei.

Un fenomen înșelător

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nu spun că este imposibil să câștigi pe mega cote la pariuri, dar se întâmplă foarte rar. Din punctul meu de vedere, este o risipă de bani, fie miza oricât de mică. Se poate petrece un fenomen înșelător: jucătorul să câștige un bilet, pe o sumă bună, și să aibă impresia că e rețeta câștigătoare, în lipsa unui jurnal de pariuri. De exemplu: Gigel joacă 10 bilete cu miza 2 și cotă 20. Nu sunt câștigătoare. Așadar, a pierdut 20 de lei. Al 11-lea bilet este victorios. Câștig: 40 de lei/ profit: 20 de lei. Mai joacă 11 bilete respectând aceeași strategie, necâștigătoare. Pierde 22 de lei, dar el încă ține minte acel bilet câștigat și este convins că se va întâmpla foarte curând să câștige din nou. În realitate, în acea lună are un minus de 2 lei în buget.

Un experiment relevant

Dacă nu ții un jurnal de pariuri și ai un venit lunar variabil, se poate să nu îți dai seama cu câți bani îți alimentezi contul într-o perioadă dată. Astfel, poți avea o surpriză neplăcută atunci când te uiți pe tranzacțiile de pe card și observi că ai cheltuit mai mulți bani decât intenționai pentru acest hobby.

Ideea este să nu joci pariuri pe cote nerealiste, chiar dacă spui că pui mize mici. Puțin cu puțin face mult. Într-o zi, în timp ce munceam la calculator, am ținut deschis site-ul de pariuri și am pariat live pe goluri marcate în prima repriza, pe meciuri care nu erau transmise în streaming video live. Am țintit „sus” și am mizat câte un leu pe „peste 2.5 goluri până la pauză”, pe cote mai mari de 5.00. Din 10 pariuri, nu a ieșit niciunul. Mi-am spus că nu e nicio problemă: am pierdut doar câte un leu… doar că s-au adunat 10 lei. Dacă aș fi jucat cei 10 lei pe o cotă de 1.20, corespunzătoare unui pariu „peste 0.5 goluri”, în meciul cu cea mai mare probabilitate să se întâmple acest lucru. În acea partidă a fost 1-1 în minutul 45. Așadar, aș fi câștigat 2 lei, nu aș fi pierdut 10.

Cred că acest exemplu este elocvent atunci când vorbim despre polemica eternă „cote mici vs cote mari”.

O strategie de marketing inteligentă

Una dintre cele mai prețioase virtuți ale pariorului este răbdarea. Un bankroll mic se poate crește prin pași mărunți, dar dacă alegi case de pariuri care oferă cote bune, precum agenția Netbet, procesul poate fi accelerat. În schimb, dacă vrei să ajungi la 500 de lei de la 50 de lei în numai câteva zile, șansele de reușită sunt minime.

În cazul celor care joacă la pariuri offline, există și o altă justificare pentru biletele cu număr record de selecții. Nu se merită să pui multe pariuri single pe cote mici, pentru că trebuie să plătești o taxă de 5% din miză pentru fiecare bilet plasat. În plus, constatăm o strategie de marketing foarte inteligentă a caselor de pariuri, prin care câștigul este suplimentat cu un procent ce diferă în funcție de numărul de selecții. Cu cât mai multe selecții, cu atât mai mare este suma extra primită „din partea casei”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.