Creditată cu a 4-a șansă pentru accederea în Liga Națională de Baschet Feminin, CSU LPS Alba Iulia a spart toate calculele încă din prima etapă a turneului final, găzduit de Timișoara, și a învins în primul meci echipa gazdă, SCM Timișoara, formație cu jucătoare experimentate și cu numele grele în baschetul din România, dar și în afară. Trupa lui Nicușor Marcu s-a impus cu 65-56 (11-19, 20-20, 16-8, 18-9), având o prestație excelentă, în special în a 2-a parte a meciului! Nicușor Marcu a precizat că forța grupului a primat în fața experienței! Astăzi, de la ora 17.00, CSU LPS Alba Iulia va întâlni Agronomia București.

Deși Timișoara era favorită în acest meci, dar și cotată cu prima șansă la accederea în Liga Națională, CSU LPS Alba Iulia, cu Kelly Walter aflată în zi de grație, a spart toate calculele și așteptările, reușind o victorie de răsunet în primul meci al turneului final, găzduit în Banat!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSU LPS Alba a început timid partida, iar după primele 10 minute, gazdele aveau 8 puncte avans, scor 19-11. A urmat un echilibru total în sfertul al doilea, iar la pauză, timișorencele și-au păstrat avantajul, intrând la cabine cu scorul de 39-31.


  • Doar Alba a existat în partea a 2-a!

Intrate pe teren cu dorința de a avea o prestație aplaudată, Georgiana Plăvițu și colegele sale au început să marcheze punct cu punct, stând foarte bine și în defensivă, iar după 3 sferturi scorul era 47-47.

În decisiv, tinerețea, prospețimea și forța grupului și-au spus cuvântul, CSU LPS Alba Iulia dominându-și categoric adversarul, câștigând duelul, scor 65-56.

„A fost un meci foarte greu, am jucat cu o echipă experimentată, care a avut valoare individuală mai mare ca noi, dar grupul a făcut diferența. Ne-am dorit mai mult. Am jucat cu fete de 15-17 ani în teren, și-au dorit foarte mult. Le felicit, suntem bucuroși, și mergem mai departe. E doar o victorie, mai avem mâine și poimâine încă două meciuri. Ne dorim să jucăm la fel. Fetele și-au dorit foarte mult să se autodepășească și euforia asta a făcut diferența”, a declarat Nicușor Marcu, antrenorul CSU LPS Alba Iulia.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Kelly Walter – 32 de puncte și „double-double” cu 16 recuperări, Mădălina Geleriu – 16, Mihaela Gherman – 7, Diana Ignat – 5, Georgiana Plăvițu – 4, Andreea Fleșer – 1;

A mai evoluat Adina Ivașcu, iar din lot mai fac parte Florina Rusu, Andra Geleriu, Teodora Petrescu și Alexandra Boțan.

CSU Alba Iulia va juca astăzi, cel de-al doilea meci, cu Agronomia București, de la ora 17.00

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.