Getty_121214_LikeIconA mai trecut o săptămână, iar termometrele ne arată că ușor, ușor ne îndreptăm spre iarnă, însă din punct de vedere sportiv, vremea pare să nu mai fie un impediment, în fața iubitorilor de sport, indiferent că vorbim de cele practicate în sală sau în aer liber. 

Weekend-ul recent încheiat mi-a oferit multe satisfacții, atât mie cât și oamenilor de sport din județ, dar și neplăceri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Astăzi aleg să expun cititorilor noștri, partea negativă a lucrurilor din săptămâna trecută. Probabil majoritatea se întreabă de ce țin să evidențiez trăirile rele sau neplăcute pentru mine. E simplu, din punctul meu de vedere consider că e normal să se întâmple lucruri bune, frumoase, de pus acolo în cămara sufletului pentru momentele când povestești nepoților peste ani, în vreme ce lucrurile rele sau care nu-ți plac, trebuie să le discuți atunci când sunt „calde” și apoi să faci tot posibilul să le uiți.

O să încep descrierea lucrurilor neplăcute pentru mine, iar ordinea lor este aleatorie, nu este un top și doar o enumerare:

 1. Nu mi-a plăcut că antrenorul echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov a trebuit să afle din presa locală că e noul antrenor al naționalei României de baschet feminin. Consider că orice om atunci când este învestit într-o funcție, trebuie mai întâi anunțat. Eu vin și ma întreb, cum ar fi reacționat Federația Română de Baschet, dacă Popov ar fi refuzat propunerea lor?
 2. Nu mi-a plăcut meciul amical dintre HC Alba-Sebeș și Măgura Cisnădie, când Weber a revenit în sala „Florin Fleșeriu” și a reușit să domine momente bune din partidă. Adică, să fiu sincer începutul fetelor din Sebeș nu a fost rău, dar mi-au dat în anumite momente impresia că joacă la alibi, poate mi s-a părut, poate au fost sau sunt și ele apăsate de problemele care planează în jurul clubului, cert este că ei știu ce se întâmplă în bucătoria internă, dar mie nu mi-a plăcut meciul per ansamblu.
 3. Nu mi-a plăcut că Unirea Alba Iulia, una dintre formațiile care au insitat ca juniorii A1, de la nivelul Ligii a IV-a, să joace miercurea și-a retras echipa de juniori republicani, „din lipsă de juniori”. În calitate de antrenor al echipei ASC Pianu 2013 (echipa de juniori A1), vă spun sincer că-mi este foarte greu să încropesc o echipă. În fiecare etapă mă lovesc de „Eu nu pot să vin că am test” sau „Eu nu pot să vin că rămân corigent”, sunt doar câteva din replicile oferite de jucătorii mei, care vin de plăcere, fac un efort pentru a practica sportul rege și pentru a duce un stil de viată sănătos. Cert este că eu cred că în acest moment nu pot să împac zicala „Minte sănătoasă într-un corp sănătos”.
 4. Nu mi-a plăcut că președintele echipei din Cugir (eu nu o să-mi mai permit să îi scriu sau pronunț numele, nici al  echipei nici al președintelui), m-a jignit și m-a umilit în public. Nu mi-a plăcut că și-a schimbat comportamentul în doar 7 minute. Că a început dialogul cu „Bă”, „Eu nu sun șoareci” și alte cele și l-a finalizat prin a ne întreba „Intrați sau nu intrați?” la meci. Cert este că eu nu o să mai calc la Cugir atât timp cât în conducerea clubului se va afla acea persoană, care, nu pot să nu menționez, conduce clubul pe bani publici, club care REPET, nu promovează la tineri din Cugir (deși sunt obligați să joace în teren cu trei jucători născuți după 1 ianuarie 1996). A fost un episod care nu mi-a plăcut pentru că niciodată în viața mea nu am fost pus pe certuri, scandaluri și așa mai departe. Vreau să cred că sunt un om bun, un om care atunci când greșește acceptă și își cere scuze și un om căruia atunci când i se cere ajutorul, ajut fără a avea pretenția de a primi ceva înapoi. Opinia pe care am avut-o în opinia cu cei 10 antrenori, a reprezentat un articol de opinie, nu am ales eu antrenorul.
 5. Nu mi-a plăcut atitudinea polițiștilor locali din Cugir, care au luat portofelul din mâna colegului Cosmin Nistor pentru „a-l legitima”, fără să-i solicite acestuia un act de identitate, ci doar legitimația de presă, fără ca agentul în cauză (Vasile Stanciu) să se prezinte. El ne-a spus clar „Doar domnul X poate intra”, pentru că așa a primit ordine de la „conducere”. Agentul cu pricina, a cerut un document că suntem jurnaliști, iar colegul Cosmin Nistor i-a arătat portofelul în care avea legitimația de jurnalist, apoi domnul Stanciu a luat portofelul și a scos buletinul. Din câte știm noi, actele de identitate se oferă polițistului local sau după caz polițistului MAI, nu și le iau singuri din portofel. Trebuie să precizăm că noi nu suntem HULIGANI, nu am mers pe stadion cu obiecte pirotehnice și nici nu am jignit pe cineva. AM VRUT DOAR SĂ PROMOVĂM ECHIPA DIN CUGIR.
 6. Nu mi-a plăcut meciul de la Daia Română, ce-i drept, nu mi-a plăcut și nu îmi place faptul că o comună frumoasă cum e Daia e împărțită în două de fotbal, acest sport care poate face atâta cinste unei localități.
 7. Nu mi-a plăcut că selecționerul Anghel Iordănescu nu avut „ochi” pentru albaiulianul Nicușor Stanciu, care din punctul nostru de vedere ar fi meritat să fie convocat pentru meciurile cu Finlanda și Inslulele Feroe.
 8. Nu mi-a plăcut faptul că Cristina Șunea s-a despărțit de HC Alba-Sebeș, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării.
 9. Nu mi-a plăcut că echipa Cuprirom Abrud a fost umilită pe teren propriu de Mureșul Vințu de Jos, scor 1-7. De fapt, ca să fiu sincer nu mi-a plăcut deloc modul în care „moții” au început campionatul. Oare chiar nimeni nu vrea să existe fotbal Abrud? Oare chiar trebuie cum urci spre Zlatna să te minunezi doar la peisaje și să nu apleci urechea la o performanță sportivă, la nivel de seniori? Oare chiar totul se învârte în jurul banilor? Chiar nu se găsesc localnici sufletiști care să salveze Cupriromul pentru oraș, pentru mândria lor?
 10. Nu mi-a plăcut maniera în care Unirea Alba Iulia a pierdut la Sebeș. Consider că elevii lui Dăscălescu pot juca mai bine și au demonstrat asta în atâtea meciuri, dar fără să vreau să anulez din meritele echipei lui Doru Oancea, o formație care cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon.

Și dacă tot am scris ce nu mi-a plăcut, hai să vă spun și 10 lucruri care mi-au plăcut săptămâna trecută: 

 1. Mi-a plăcut echipa Hidromecanica Șugag care a jucat un fotbal frumos și a învins cu 9-0 în deplasare la ASC Pianu II, demonstrând încă odată că este una din favoritele certe la promovarea în Liga a IV-a.
 2. Mi-a plăcut că România s-a calificat la Euro, chiar dacă nu a fost și Stanciu printre „tricolori”
 3. Mi-a plăcut că am văzut aproximativ 400 de oameni prezenți la meciul dintre Dalia Sport Daia Română și Viitorul Spicul Daia. Mi-a plăcut că oamenii au fost FAIR-PLAY, nu au existat probleme de comportament, exceptând cele de la final, iscat între oficiali și nu între spectatori și asta mă duce cu gândul ca apele să fie învolburate de conducătorii celor două echipe.
 4. Mi-a plăcut echipa CS Zlatna în meciul de la Ciugud, în care au învins Rival Alba Iulia cu 2-0, la junio Cri. Chiar se vede că la Zlatna se încearcă resuscitarea sportului prin elemente locale, în colaborare cu antrenorul Alexandru Kalanyos, tehnician ce a adus și o parte din jucătorii pe care-i avea la Unirea Juniors.
 5. Mi-a plăcut revenirea echipei Euro Șpring de la 0-2, la 5-2, în deplasarea de la Blaj. Trebuie să precizez: Dacă ceva mă face să mă uit cu plăcere la meciurile echipei din Șpring, este faptul că mai vezi jucători ca Tănase, care-și doresc victoria din primul până-n ultimul minut.
 6. Mi-a plăcut și chiar m-am simțit mândru că vineri Performanța Ighiu și Industria Galda au obținut victorii externe în Liga a III-a.
 7. Mi-a plăcut, deși am promis să nu vorbesc despre arbitri, nu mă pot abține. Mi-a plăcut maniera în care centralul Vasile Rodina, alături de tușierii Alexandru Vodă și Daniel Popa au ținut sub control meciul derby de la Daia Română. Pentru cei care nu au fost la meci, a fost genul de arbitraj care prin prestație a evitat intrările dure, altercațiile și alte chestiuni similare care se puteau ivi.
 8. Mi-a plăcut Rapid CFR Teiuș și nu doar în această săptămână. Cu Radu Andone sau fără, „feroviarii” au obținut rezultate surprinzătoare în acest sezon și nu ar fi exclus ca în runda următoare să încurce liderul pregătit de Dan Comșa.
 9. Mi-a plăcut antrenorul Dan Comșa care a transformat Viitorul Sântimbru într-o adevărată mașinărie de fotbal. Și când zic mașinărie, nu mă refer că joacă tiki-taka, ci vreau să punctez că, Viitorul Sântimbru este genul de echipă care te poate învinge chiar și atunci când jocul scârțâie sau când adversarul e mai valoros. RESPECT!
 10. Mi-a plăcut scorul cu care Gaz Metan Valea Lungă a învins la Săsciori. De asemenea mi-a plăcut că Pianu a marcat în acest sezon mai mult de trei goluri, fiind o premieră pentru echipa lui Fușle.

sursa foto: abcnewsradioonline.com

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

 1. Antrenorul echipei de baschet feminin CSU Alba Iulia nu a aflat din presa locala ca a fost investit in functia de antrenor al echipei nationale a Romaniei, el stia foarte bine acest lucru, a fost sunat, instiintat.. faptul ca el juca rolul cum ca “nu stiu nimic inca” sau “nu e oficial” asta a fost alegerea lui, dar el stia acest lucru. 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.