Baza Sportiva Hidromecanica Sugag13La 42 de kilometri de Alba Iulia, pe ruta Lancrăm-Sebeș-Petrești-Săsciori-Șugag, Valea Frumoasei din Șugag dă unul dintre cele mai moderne și cochete stadioane din județul Alba. Oficialii echipei Hidromecanica Șugag au înțeles că înainte de a aduna performanțele, fotbaliștii trebuie să aibă un cadru organizat pentru a se desfășura, iar infrastructura este primordială inclusiv în câștigarea punctelor. Stadionul din Șugag este in inima muntelui, pe Valea Șugagului, iar fotbalul prinde alt contur într-un asemenea loc.

Aproape 3 ani de zile sunt de când Șugagul a îmbrăcat straie noi în ceea ce privește fenomenul fotbalistic din zonă. Venirea lui Neluțu Budin la cârma echipei a deschis o nouă eră. Președintele formației din Liga a 5-a a considerat că principal este ca echipa sa să aibă o bază sportivă modernă, iar fotbaliștii să joace cu drag pe terenul de acasă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazon de 5*

Chiar dacă este amplasat în inima muntelui, așa cum se poate vedea și din fotografii, stadionul din Șugag se mândrește cu unul dintre cele mai bune gazoane din județul Alba. S-au investit bani mulți în acest sector, s-au montat aspersoare, s-au achiziționat tratamente și soluții pentru bunăstarea gazonului și în acest mod s-a ajuns la o suprafață de joc, pe care și unele echipe din Liga a 4-a sunt invidioase și ar dori să evolueze acolo.

Vestiare mici, dar curate!

În proiectul dezvoltării fenomenului fotbalistic din comuna Șugag se află și demolarea vechilor vestiare și construirea unora moderne și dotate cu toate utilitățile. De curând, Ioan Budin a înțeles nevoia fotbaliștilor și a amenajat o cabină cu dușuri, fiind montate două boilere de o capacitate mare. Vestiarele stadionului din Șugag nu excelează la capitolul modern, însă ele sunt bine întreținute, aranjate, iar pe viitor vor apărea cele noi în locul acestora, urmând ca Șugagul să aibă o bază sportivă de invidiat în adevăratul sens al cuvântului.

Marele minus – tribunele!

Din cauza amplasametnului, între munte și Valea Șugagului, Stadionul Hidromecanica Șugag nu dispune de tribune pentru spectatori. Este un mic refugiu între băncile oficiale, însă prea mic pentru nevoile iubitorilor de fotbal, prezenți în număr mare la jocurile de acasă ale favoriților. Tocmai din această cauză a avut de suferit și dimensiunea gazonului, însă oficialii echipei au întocmit schițe pentru lățirea suprafeței de joc și montarea unor tribune moderne pe partea cu Valea Șugagului.

Nivel de securitate – ridicat!

Șugagul nu este recunoscut la nivelul fotbalului județean drept un loc care bagă spaima în adversari sau arbitri. Oricum, stadionul este împrejmuit de un gard înalt, care este un real obstacol pentru suporterii recalcitranți. La partidele de acasă oamenii de ordine sunt organizați strategic, iar fenomenul sportiv s-a purtat întotdeauna în limitele fair-play-ului.

Condiții multe – fotbal… mai puțin!

Chiar dacă oficialii echipei au înțeles necesitățile jucătorilor și au creat un cadru propice pentru performanță, echipa Hidromecanica Șugag a clacat în mai multe momente, iar visul de a urca în eșalonul superior al fotbalului județean a rămas pentru moment în cutia Pandorei. Cu fotbaliști recunoscuți la nivel județean, Șugagul a ratat și în acest sezon promovarea în Liga a 4-a, clacând în momente esențiale, în special în partide care nu anunțau nimic interesant (0-3 cu FC Micești sau 1-2 cu Viitorul Răhău).

Baza sportivă Hidromecanica Șugag – un colț de rai, modern și dezvoltat!

În concluzie, Baza Sportivă Hidromecanica Șugag se poate mândri cu unul dintre cele mai frumoase stadioane din județul nostru, o suprafață de joc precum zicala… ”masă de biliard” și condiții superioare desfășurării fenomenului sportiv. Cu siguranță proiectul ambițios demarat de președintele Ioan Budin și administrația locală va continua, iar Șugagul va deveni un real pol de dezvoltare al sportului rege din arealul județului Alba.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.