Volei Alba Blaj-CSM Targoviste Finala29După 1-1 la general în primele două confruntări din finala mare a campionatului național de volei feminin, Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște se întâlnesc în meciurile 3 și 4, programate joi și vineri, în polivalenta de sub Turnul Chindiei. După primele mingi schimbate între cele două finaliste s-a ajuns la concluzia că ultimul act este mult mai echilibrat decât finala din sezonul trecut, iar fiecare echipă are șansa sa de a se încununa campioană.

După ce a trecut peste înfrângerea, scor 2-3 în primul meci al finalei, Volei Alba Blaj și-a revenit miraculos și a câștigat a doua întâlnire cu 3-0, egalând situația la general înainte meciurilor dificile care se anunță în deplasarea de la Târgoviște. Darko Zakocc, antrenorul campioanei a precizat că presiunea se simte în aceste momente la echipa sa, însă speră ca fetele sale să câștige războiul psihologic cu adversarele și să ccontroleze finala.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Toată lumea s-a așteptat la o asemenea finală cu meciuri strânse în care se întâlnesc două echipe foarte bune, aflate la un alt nivel. Noi am revenit după Volei Alba Blaj-CSM Targoviste Finala9înfrângerea din primul meci chiar dacă a fost greu. Fetele au arătat că au un moral bun, au arătat că au dorință și acum este 1-1. Mergem la Târgoviște cu speranță că ne păstrăm pe același drum. Totul este deschis și nu vreau să fac prognoze. Depinde mult de ziua pe care o prindem, de tactica noastră și dacă o să jucăm bine nu cred că vor fi surprize. Este presiune mare, lucru ce s-a văzut în ambele partide. Sunt mulțumit de reacția fetelor în cel de-al doilea meci. E important când își revin după înfrângerile grele, iar acest lucru este foarte important pentru sportivi”, a declarat Darko Zakoc, antrenorul Volei Alba Blaj.

Terzi: ”Blajul are prima șansă la trofeu”

De celalată parte, Zoran Terzic s-a declarat nemulțumit de jocul echipei sale în cea de a 2-a întâlnire, precizând faptul că a fost cea mai slabă prestație din actualul sezon a fetelor sale. Cu toate astea sârbul nu a lăsat garda jos și promite război în sala proprie, Târgoviște dorindu-și enorm să fure titlu echipei din ”Mica Romă” în actualul sezon.

„Sunt foarte, foarte supărat pentru meciul al doilea. Blajul nu a jucat foarte bine, însă noi am făcut cel mai slab meci din actualul sezon. Din păcate fetele au fost Volei Alba Blaj-CSM Targoviste Finala32prea euforice după prima victorie, iar acest lucru ne-a costat. A fost o șansă bună pentru noi să facem 2-0 în Blaj și era mult mai ușor să jucăm pe teren propriu. Acuma ne rămâne să ne recuperăm, vin meciurile de la Târgoviște, unde vom încerca să ne fructificăm șansele. Trebuie să fim onești și realiști, Blajul este favorită în această finală indiferent dacă era 2-0 sau 1-1 pentru că este cel mai bun club din România. Acum șansele noastre au crescut după ce am câștigat un meci în deplasare și vom avea următoarele două întâlniri pe propriul teren. Vom încerca să învingem, dar cum am mai spus, Blajul este campioana și cea mai bună echipă din țară”, a precizat Zoran Terzic, antrenorul formației vicecampioane.

Următoarele două partide vor avea loc joi, ora 19.30, respectiv vineri, ora 19.15, la Târgoviște, ambele dueluri fiind transmise de Digisport 3. În cazul în care va fi nevoie de confruntarea decisivă, aceasta este programată pe 5 mai, de la ora 18.00, în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.