13396796_1048693878499915_1207598176_oPuterea exemplului vine din Blaj. ”Mica Romă” va deschide luni, porțile unuia dintre cele mai frumoase, dotate și amenajate complexuri de agrement din județul Alba, respectiv zona Transilvaniei. Printru-un proiect demarat în vara anului trecut, Blajul se mândrește cu un ștrand la standarde înalte, terenuri multifuncționale de sport, spații verzi, toate cuprinse într-o oază de liniște și relaxare lângă Stadionul Parc din municipiul blăjean. 3,5 milioane de lei a costat investiția Primăriei Blaj și a Consiliului Județean Alba, iar Blajul ia fața tuturor municipilor din județ, inclusiv a municipiului-reședință, Alba Iulia, care nu a reușit încă demararea proiectului bazei de agrement.

Nivelul de trai al unei comunități este principalul barometru în viața cotidiană. Lumea are nevoie de spații verzi pentru plimbare, de ștranduri pentru relaxare și combaterea în mod plăcut a temperaturilor toride din mijlocul verii, de terenuri pentru sport, că… vorba aia… ”mens sana in corpore sano”, dar și de terase și alte puncte comerciale pentru petrecerea timpului liber. Nu este un studiu, este ”vox-populi”, iar administraia locală din Blaj a înțeles acest mesaj și a turat motoarele, urmând ca în scurt timp să deschidă cel mai frumos complex de agrement din județul Aba, care are în componență piscine, terenuri de sport, locuri pentru odihnă și plimbare, și multe alte ”ingrediente” necesare relaxării.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Complex de agrement – aproximativ un milion de euro! Bucuria blăjenilor… neprețuită

La 1 iulie 2015 s-a deschis șantierul complexului de agrement din Blaj, amplasat lângă Stadionul Parc din inima municipiului. Practic, zona a devenit o adevărată oază de liniște și relaxare, blăjenii având la dispoziție un parc doat cu aparate fitness, spații verzi, stadionul pe care joacă echipa CIL Blaj, dotat cu pistă de alergare, iar din 20 iunie baza de agrement, care adăpostește în curtea sa un bazin de înot pentru adulți (50/20 metri), 3 bazine pentru copii, teren de tenis cu zgură, teren sintetic multifuncțional de fotbal și baschet, terase, spații pentru odihnă și loc de joacă pentru copii. Investiția se ridică la 3,5 milioane de lei, bani alocați din bugetul propriu al municipiului și de Consiliul Județean Alba. Termenul lucrărilor a fost respectat, iar în mai puțin de un an, Blajul se va mândri cu unul dintre cele mai frumoase complexuri de agrement din județ și sezonul estival va ”îndulci” viața blăjenilor, dar și a celor din împrejurimi.

La Blaj se poate, la Alba Iulia… NU!

Blajul a devenit în scurt timp un pol important al județului Alba, dezvoltându-se vizibil atât pe piața locurilor de muncă, dar și în domenii importante, precum sport și cultură. ”Mica Romă” se laudă cu cele două titluri cucerite de Volei Alba Blaj în două sezoane consecutive, performanță care se dorește a se continua, iar în acest sens, municipalitatea vine cu un proiect inedit. Faptul că echipa a reprezentat județul în cupele europene, inlcusiv în Liga Campionilor și nu a putut evolua în Alba, a adus o stare de nemulțumire atât în rândul suporterilor, cât și în rândul celor care tin în mână frâiele orașului și ale județului.

Lipsa unei săli polivalente a mutat Blajul la Sibiu, dar cei apropiați echipei nu și-au părăsit favoritele și au reușit de câteva ori să umple sala din județul vecin. Acest lucru i-a impulsionat pe oficialii blăjeni, iar Gheorghe Rotar, edilul din ”Mica Romă” a trecut la fapte. Săptămâna trecută a fost aprobată schița noii săli polivalente, care se va construi la Blaj, sala de 2000 de locuri, ce va purta numele ”Darko Arena”.

Astfel, Blajul își asumă responsabilitatea județeană și va construi polivalenta mult dorită în Alba. Pe lângă acest lucru, complexul de agrement mai repreintă o bilă albă în tolba administrativă a municipiului din județ, lucru ce ar putea stârni invidia celor din Alba Iulia, care nu au deocamdată nici ștrand pentru relaxare și nici sală polivalentă pentru manifestările cultural-sportive.

Sportul – principalul ambasador al Blajului

Chiar dacă vremurile în care Blajul era promovat de cel mai mare poet al Românilor, Mihai Eminescu, au trecut, municipiul din Alba s-a adaptat curentului, iar sportul a devenit principal ambasador al comunității blăjene. Anul trecut, Blajul a devenit una dintre cele mai mici localități din România care a câștigat un titlu național pe echipe, iar voleiul a devenit un cult în orașul condus de Gheorghe Rotar. A urmat al doilea titlu consecutiv al echipei și în toamnă se va bifa și cea de a 2-a prezență în grupele Ligii Campionilor, drapelul Blajului și al județului fiind arborat în întreaga Europă.

Chiar dacă Blajul se bucură de mai multe terenuri sintetice de fotbal, dar și de tenis, administrația locală și-a perfectat proiectul complexului de agrement cu terenuri de sport, puncte considerate a fi de atracție către publicul larg al Blajului.

Probabil cel mai important lucru ce reiese în urma deschiderii complexului de agrement, pe lângă creșterea calității vieții cetățenilor din Blaj, îl reprezintă faptul că baza de agrement este una publică, iar încasările se vor scurge în bugetul propriu al municipiului, fapt care va permite autorității locale să dezvolte alte proiecte pentru cetățenii săi.

Un alt lucru clar îl reprezintă faptul că… întotdeauna omul potrivit se află la locul potrivit. La alegerile locale de la sfârșitul săptămânii trecute, Gheorghe Rotar a fost reales de către cetățenii Blajului în funcța de primar, acesta primind încrederea a peste 76 la sută din numărul participanților la scrutin, semn că proiectele edilului au fost respectate în rândul cetățenilor și aceștia au încrederea că fostul și actualul lor primar își va continua misiunea de a dezolta urbea natală.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.