CSU Alba Iulia-MBK Ruzomberok102CSU Alba Iulia nu a avut nicio emoție în a câștiga cel de-al doilea duel din Liga Europei Centrale, cel programat pe teren propriu împotriva echipei MBK Ruzomberok din Slovacia. Formația universitară s-a impus cu 76-73 (20-17, 25-9, 17-15, 14-32) iar cu acest succes fetele lui Miroslav Popov rămân singurele baschetbaliste neînvinse din Grupa A a CEWL. Cu toate că finalul le-a aparținut oaspetelor, diferența de pe parcurs a fost prea mare pentru a fi întoarsă, iar CSU Alba Iulia a câștigat cel de-al doilea meci din Liga Europei Centrale în acest sezon.

După două înfrângeri consecutive, suferite în campionat și cupă, CSU Alba Iulia s-a revanșat în fața propriilor fani contra formației MBK Ruzomberok – în CEWL. Meciul a fost condus de la un capăt la celălalt de Sonia Ursu și compania, adversarele nereușind să pună mari probleme trupei din Cetatea Marii Uniri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CSU Alba Iulia a turat motoarele încă din start și după scurt timp a reușit desprinderea, iar după primul sfert conducea cu 20-17, slovacele micșorând diferența pe final. În cea de a doua pătrime superioritatea și experiența albaiuliencelor s-a văzut mai mult, iar la pauză CSU Alba Iulia conducea cu 45-26.

Nimic nu s-a schimbat nici în cea de a 2-a parte a meciului, iar CSU Alba Iulia a rămas focusată pe rezultat, lucru permis și de adversare, Ruzomberok având o formație bazată pe mai multe tinere și doar jucătoare autohtone. Înainte de ultimele 10 minute ale meciului CSU Alba Iulia conducea cu 62-41.

În ultimul sfert albaiuliencele au cedat inițiativa și le-au permis slovacelor să reducă din diferență. Mirolav Popov a simțit tensiunea și nu a vrut să trăiască finalul meciului de la Cluj, apelând la aportul jucătoarelor titulare. Înainte cu două minute de final CSU Alba Iulia mai avea doar 9 punte avans, după ce la începutul sfertului diferența era de 21 de puncte. Toată munca albaiuliencelor putea fi în zadar când înainte cu un minut de finalul jocului Ruzomberok s-a apropiat la doar 4 puncte, iar CSU nu mai conta în ofensivă, ratând minge după minge.

Cu tot dramatismul și cu toată ambiția slovacelor, CSU Alba Iulia a reușit să pună mâna pe victorie spre bucuria fanilor prezenți în Sala Universității. În final, CSU Alba Iulia – MBK Ruzomberok 76-73.

Cădere în ultimul sfert!

La fel ca la meciul din cupă de la Cluj-Napoca, CSU Alba Iulia a condus tot meciul și putea să piardă partida în ultimul sfert, când prestația baschetbalistelor universitare a fost de nerecunoscut. Slovacele nu au avut însă tăria să întoarcă rezultatul, iar Alba Iulia s-a impus cu 76-73.

Următoarea partidă din CEWL va avea loc pe 17 decembrie, tot la Alba Iulia împotriva formației Slovanka MB din Cehia.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Vanessa Abel – 19 puncte, Sonia Ursu – 13, Asia Logan – 10, Stefka Miteva – 9, Jelena Antic – 8, Marta Fodor – 6, Alexandra Uiuiu – 5, Mariah King – 4, Adrienne Webb – 2.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.