CSU Alba Iulia-Sepsi Sfantu Gheorghe92CSU Alba Iulia a întâlnit în prima etapă a returului Ligii Naționale de Baschet Feminin liderul Sepsi Sfântu Gheorghe, într-o partidă superbă cu o atmosferă senzațională făcută de fanii prezenți în Sala Universității din Cetatea Marii Uniri. Duelul a fost presărat cu toate ingredientele unei partide reușite, însă CSU Alba Iulia nu a reușit să producă marea surpriză, cu toate că a etalat un joc de zile mari. Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus dramatic cu scorul de 62-59 (15-6, 20-25, 17-15, 10-13).

Revenită după aproape o lună în Sala Universităii, CSU Alba Iulia a făcut un joc excelent în fața mai bine cotatei Sepsi Sfântu Gheorghe, iar diferența aspră din turul de campionat a fost dată uitării, întâlnirea dintre cele două combatante reprezentând un spectacol baschetbalistic de zile mari.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Început greoi!

CSU Alba Iulia a început timid partida și deși s-a apărat destul de bine, Webb și colegele sale au ratat foarte multe aruncări, inclusiv din poziții favorabile. După primele 10 minute din partidă, Sepsi Sfântu Gheorghe conducea cu 15-6.

Mustrate serios de Miroslav Popov la pauza dintre sferturi, baschetbalistele din Alba Iulia și-au revenit și au condus sfertul secund. Pe măsură ce timpul se scurgea duelul dintre CSU și Sepsi devenea tot mai intens, mai strâns și mai cuprinzător.

CSU Alba Iulia a început să își arate colții și în ofensivă, iar la pauza mare tabela indica scorul de 35-31 în favoarea oaspetelor, care ar fi beneficiat și de un mic ajutor din partea arbitrilor, decizii contestate de Miroslav Popov și Bogdan Duma.

Revenire după pauză

Elevele lui Miroslav Popov au început mai bine în cea de a 2-a parte a meciului, iar după 6 minute scurse din sfertul al 3-lea CSU Alba Iulia a trecut pentru prima dată în avantaj, 42-41. Albaiuliencele nu au reușit să țină de acest rezultat, iar Sepsi a trecut peste acest moment greu și a preluat din nou inițiativa, iar înainte de ultimele 10 minute din meci echipa din Sfântu Gheorghe conducea cu 52-46.

Deși au sperat la un sfert miraculos, baschetbalistele de la CSU Alba Iulia nu au avut puterea să mai întoarcă încă o dată scorul. Ultimul minut al meciului a căpătat cote dramatice, formația lui Popov venind la doar două puncte în spatele vicecampioanei. Au existat momente pline de tenisiune, iar înainte cu 5 secunde de final vizitatoarele conduceau cu 62-59, timpul permițând la un atac de ”3” pentru universitare. Sepsi Sfântu Gheorghe s-a apărat bine și a câștigat întrecerea, însă la o diferență minusculă, scor

Amanda Thompson primită cu aplauze de albaiulieni

Una dintre cele mai bune jucătoare care au evoluat de-a lungul timpului în tricoul echipei universitare, Amanda Thompson, care a fost legitimată de Sepsi înainte de acest meci, a fsot primită cu aplauze de fanii prezenți în Sala Universității din Alba Iulia, aceștia amintindu-și cu drag de jocul americancei. Nu de același tratament a avut parte Anemarie Părău, o altă baschetbalistă care s-a aflat sub comanda lui Miroslav Popov.

Atmosferă pașnică!

Dacă de-a lungul timpului la duelurile dintre CSU Alba Iulia și Sepsi Sfântu Gheorghe au existat diferite conflicte, în special verbale, la partida de astăzi fanii prezenți în ambele tabere au fost civilizați, iar jocul s-a desfășurat fără probleme.Sepsi a fost însoțită la acest meci de aproximativ 30 de susținători.

Pentru CSU Alba Iulia au punctat: Adrienne Webb – 17 puncte, Asia Logan – 17, Mariah King – 9, Jelena Antic – 7, Vanessa Abel – 4, Sonia Ursu – 3, Stefka Miteva – 2.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.