În ultimul meci de pe teren propriu al fazei semifinale din cadrul Ligii 1 la baschet feminin, CSU LPS Alba Iulia a primit vizita echipei Agronomia Buurești. Albaiuliencele au reușit o victorie neașteptată, de senzație, la capătul unui meci ”nebun”, scor  80-76 (18-17, 15-21, 24-14, 23-24), cu toate că trupa lui Nicușor Marcu a făcut un meci bun, în special în prima parte a duelului, când a rezistat în fața experienței adverse. CSU LPS Alba Iulia va evolua în tulimul meci al turneului semifinal, în deplasare, la Rapid București.

Agronomia București a început mai bine meciul din Sala Universității, având rapid 5-0 pe tabelă. CSU LPS Alba Iulia a dat drumu la ”motoare”, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă, trupa albaiuliană ajungând să pună probleme echipei mai experimentate. Kelly Walter, Giorgiana Plăviți sau Andreea Fleșeriu au găsit de multe ori coșul advers, iaar după primele 10 minute, CSU LPS Alba Iulia conducea cu 18-17.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La fel de bine a început și sfertul secund pentru baschetabalistele din Cetatea Marii Uniri, care au ajuns să conducă cu 30-19, însă nu au reușit să suțină acest ritm. Agronomia a presat și a reușit să întoarcă rezultatul, iar la pauză, oaspetele au intrat în avantaj la cabine, scor 38-33.

Cea de-a 3-a pătrime a început din nou furtunos, Agronomia s-a desprins ușor, însă Alba a egalat la 40, traversând din nou momente bune! Mai mult, CSU LPS a reușit să și conducă pe tabelă, scor 45-41, însă jocul a rămas unul strâns și extrem de disputat. În cele din urmă, albaiuliencele au reușit să îșă păstreze cadența și au intrat cu avantaj în ultimul sfert, scor 57-52.

Cel de-al 4-lea sfert a fost cu adevărat unul de foc, baschetbalistele din capitală au alergat după egalare, iar CSU LPS Alba Iulia a încercat să replice pe fiecare contră. Albaiuliencele s-au apărat bine, iar cu 7 minute înainte de final aveau 10 puncte avans, scor 69-59. Suspansul a crescut odată cu trecerea timpului, echipa lui Nicușor Marcu rezistând excelent în defensivă, dar cu ușoare carențe pe faza de atac, unde s-au ratat multe mingi de sub panou! Agronomia s-a apropiat la 3 puncte înainte cu un minut de final, iar tensiunea la nivelul parchetului atingea cote alarmante! Alba a beneficiat de două libere la 75-72, însă Fleșer le-a ratat pe ambele, iar Bucureștiul s-a apropiat la un singur punct, moment în care Florina Rusu a marcat un coș de 3 puncte și a dus scorul la 78-74.

Alte două libere pentru CSU, din care Plăvițu a transformat una, iar cu 10 secunde înainte de final, CSU conducea cu 79-76 și a recuperat mingea pe repunerea adversarelor.

La capătul unui meci de ”infarct”, CSU LPS Alba Iulia s-a impus cu 80-76, o victorie importantă pentru Walter și compania, un succes de moral, în care munca echipei și-a spus cuvântul!

A fost o reprezentație foarte bună a echipei CSU LPS Alba Iulia, un duel care oferă încredere în tabăra albaiuliană pentru turneul final, fază care se anunță un de foc!

Pentru CSU Alba LPS Alba Iulia a marcat: Kelly Walter – 26 de puncte, Georgiana Plăvițu – 21, Adina Ivașcu – 12, Andreea Fleșer – 10, Florina Rusu – 7, Andra Geleriu – 4.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.