HC Alba Sebes-Radid Bucuresti84HC Alba Sebeș a reușit prima victorie în Liga Națională de Handbal Feminin din acest sezon, la capătul unui meci interzis cardiacilor. Condusă pe tabelă până înainte cu 5 minute de final, HC Alba Sebeș a întors soarta meciului și s-a impus cu 25-24 (9-14). Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Oana Andrei, care a marcat 14 goluri.

Ambele formații erau fără victorie înaintea acestui meci. Când nimeni nu mai spera la o victorie a favoritelor, inevitabilul s-a produs, iar HC Alba Sebeș a profitat pe fondul căderii fizice a adversarelor, iar cu ajutorul publicului a pus mâna pe victorie, 25-24, la capătul unui meci electrizant.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ratări monumentale

Pe lângă faptul că au început prost partida, greșind adeseori în defensivă, HC Alba Sebeș nu a excelat nici în atac. Deși jucătoarele lui ”Teanu” Popa au ajuns de mai multe ori în poziții favorabile, mingea nu a intrat în paorta Rapidului. Pentru a preungi agonia din Sala ”Florin Fleșeriu”, Sebeșul a ratat și 3 aruncări de la 7 metri, în momente favorabile.

Cu experimentata Alina Dobrin în echipă, Rapidul a făcut un joc bun în prima parte a meciului și pe fondul nesincronizării apărării adverse, echipa din capitală a speculat mai mutle faze și a reușit să se desprindă pe tabelă, având la pauză un avantaj de 5 goluri, 14-9.

Descătușare în a 2-a parte

Mustrate serios la pauză de către ”Teanu” Popa, sportivele din Sebeș au reușit să se concentreze mai mult pe propriul semicerc, însă și în fața porții adverse. Deși Rapidul a început din nou furibund, HC Alba Sebeș nu a cedat în fața presiunii și a început o cursă de urmărire.

Timp de aproximativ 10 minute Rapidul nu a reușit să înscrie, iar HC Alba Sebeș a recuperat din diferența stabilită la pauză, ajungându-se la 20-17 în favoarea vizitatoarelor. Cu 7 minute înainte de final, echipa din județul Alba a reușit să ajungă la doar un gol distanță, (21-22) moment în care spectatorii din Sala ”Florin Fleșeriu” s-au ”trezit” și au început să pună presiune pe adversare.

Cu 4 minute înainte de final, Rapidul a căzut fizic, iar tabela indica scorul de 22-22, meciul căpătând trăsături dramatice. Din acest moment presiunea a căzut pe umerii vizitatoarelor, care au condus aproape tot meciul.

Inevitabilul s-a produs înainte cu două minute de final, când HC Alba Sebeș a întors soarta meciului, și a ajuns să conducă pe tabelă, scor 24-23 după un gol al Laviniei Dobromir. La acest scor, Paula Vișan a ieșit în evidență și a parat o minge dificilă, consfințind soarta partidei. La următoarea fază Sebeșul a punctat și deși Rapidul a mai reușit un gol, nimic nu a mai putut să ”fure” victoria mult așteptată a sebeșencelor, care s-au impus extraordinar, scor 25-24 (9-14).

Pentru HC Alba Sebeș au punctat: Oana Andrei – 14 goluri, Andreea Ivan – 4, Lavinia Dobromir – 3, Ana Ciolan – 2, Iulia Andrei și Bianca Bogdan – câte un gol.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.