cso-cugir-26Echipa de handbal feminin (junioare IV) de la CSO Cugir s-a clasat pe locul 3 la prima ediție a “Cupei Traian Lalescu”,disputată duminică în  Sala de sport a C.N.I. „Traian Lalescu” din Hunedoara.

Elevele antrenate de profesorii Petru Micu și Ioan Bașca, au dispus în finala mică cu scorul de 17 –3  de formația CSȘ Petroșani,ocupând astfel la finalul turneului ultima poziție a podiumului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La finalul competiției handbalistele de la poalele Drăganei au primit pe lângă cupa cuvenită locului III și două distincții  pentru cel mai bun inter stânga – Luiza Tomoșoiu, jucătoare care s-a luptat și pentru titlul de golghetera competiției,pierdut în ultimul meci în fața Denisei Sorescu de la Reșița.

A doua distincție fiind oferită celor CSO Cugir pentru cel mai bun portar  revenind Danielei Moldovan.

La competiție au participat un număr de șase echipe.acestea fiind: Asociația Sportivă Școlară „Traian Lalescu” Hunedoara,CS CFR Simeria,CSȘ Petroșani,CSO Cugir,CSM “Mihai Viteazu” Vulcan,Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșita.

Meciurile au avut  loc pe o durată de două reprize a 15 minute, cu o pauză de 5 minute între cele două și 10 minute timp de încălzire.

CSO Cugir a fost repartizată în grupa B unde cugirenele au evoluat împotriva sportivelor din Vulcan și Reșița,grupă pe care acestea au încheiat-o pe locul al doilea cu o victorie și o înfrângere.

În primul meci al grupei CSO Cugir a întâlnit CSM “Mihai Viteazu” Vulcan

meci câștigat de handbalistele din Cugir la o diferență de șapte goluri diferență 14 -7 (5 -3 la pauză).

Al doilea meci al grupei,a fost și derbyul pentru locul supremția grupei ,CSO Cugir întâlnind handbalistele Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Reșița.

Din păcate,handbalistele cugirene au pierdut meciul la un gol diferență,scor 12- 13.Pe toată durata meciului reșițene au condus pe tabelă la două goluri diferență.

După pauză handbalistele din Reșita au condus și la o diferenșă de trei goluri pe tabelă (10 -7 ),dar imediat CSO Cugir a egalat situația la 10,iar scorul înainte cu șapte minute de fluierul de final indica egalitate 10 -10.

Dar până la finalul partied reșițenele au fructificat fiecare greșeală venită din partea handbalistelor din Cugir,acestea reușind să refacă diferența de trei goluri,diferență care nu a mai putut fi însă recuperată de cugirence până la finalul partied.

Ratăriile și oboseala acumulată în primul meci de către elevele antrenate de profesorii Micu și Bașca au fost factorii care au decis învingătoarea dintre cele două formații în meciul de duminică.În urma înfrângerii handbalistele de la  CSO Cugir s-a calificat în finala mică,acolo unde acestea au întâlnit CSȘ Petroșani.

Un meci controlat de la un capăt la altul de cugirence care s-au răzbunat pentru ratările din derbyul cu Reșița,după numai cinci minute de joc,acestea conduceau cu scorul de 5 – 0,iar la pauza partidei diferența a fost una liniștitoare,la opt goluri diferență ( 9 – 1),oasptele reușind un singur gol în cele 15 minute.

Datorită scorului linișititor și al flexibității adversarului,cei doi antrenori Micu și Bașca au rulat în acest meci tot lotul de jucătoare avut la dispoziție.

Chiar și așa,elevele celor două doi antrenori au reușit să mai înscrie de alte șase ori,față de cele doar trei goluri înscrise de handbalistele din Petroșani.

Scorul la finalul celor de 30 de minute joc fiind de 17 – 3.

Playmaker-ul formației fiind Luiza Tomoșoiu cu 8 goluri,aceasta înscriind în prima repriză patru goluri consecutive.

Rezultatele competiției:

Asociația Sportivă Școlară „Traian Lalescu” Hunedoara – CS CFR Simeria 16 – 5

CSO Cugir – CSM “Mihai Viteazu” Vulcan 14 – 7

CS CFR Simeria – CSȘ Petroșani 7 – 9

CSO Cugir – Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșita 12 -13

Asociația Sportivă Școlară „Traian Lalescu” Hunedoara – CSȘ Petroșani 13 -5

– Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșita – – CSM “Mihai Viteazu” Vulcan 20 -12.

Finalele competiției:

Finala locurilor 5 – 6 : CSM “Mihai Viteazu” Vulcan – CS CFR Simeria 13 – 7

Finala Mică a competiției : CSO Cugir – CSȘ Petroșani 17 – 3

Finala Mare a competiției : Asociația Sportivă Școlară „Traian Lalescu” Hunedoara  – Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșita 5 – 13.

Clasament final :

  1. Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reșita.
  2. Asociația Sportivă Școlară „Traian Lalescu” Hunedoara
  3. CSO Cugir
  4. CSȘ Petroșani
  5. CSM “Mihai Viteazu” Vulcan
  6. CS CFR Simeria.

 

Cei doi antrenori Petru Micu și Ioan Bașca au folosit următorullot de jucătoare:Daniela Moldovan,Andrada Cioran,Luiza Tomoșoiu,Denisa Fleșeriu,Daria Cibian,Mara Olinovici,Daria Birăesc,Alexandra Crișan,Roxana Dărăban,Denisa Milea,Paula Bâlc,Camelia Oproiu.

Cele mai bune marcatoare:Luiza Tomoșiu ( 21 gol),Denisa Fleșeriu ( 9 gol),

Daria Cibian ( 8 gol), Mara Olinovici ( 3 gol) ,Daria Birăesc ( 2 gol).

Urmărătorul turneu dar de data aceasta fiind vorba de unul official,se va disputa tot la Hunedoara,în data de 12  noiembrie,atunci fiind programat Campionatul Județean de handbal rezervat Junioarelor IV.

Articol și foto: Sorin Giurca

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.