Sala Sporturilor „Florin Fleșeriu” din Sebeș a găzduit duminică, etapa a XIV–a din cadrul Campionatului Național de handbal rezervat junioarelor II. S-au întâlnit LPS Sebeș (ocupanta locului secund) și CS Unirea Sânnicolaul Mare ocupanta locului al 3-lea), un meci în care conta locurile în ierarhia finală, ținând cont că ambele echipe sunt deja calificate la turneul semifinal și nu mai pot pierde pozițiile actuale în clasament.

Victoria în disputa de duminică le–a revenit gazdelor de la LPS Sebeș, care s-au impus la final cu scorul de 27-22 (12-11, la pauză), la capătul unui meci frumos, cu goluri multe, handbal de calitate, jucat rapid, cei doi antrenori punând în aplicare schemele de joc în vederea pregătirii turneului semifinal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Miza jocului s-a simțit pe teren în abordarea cu care jucătoarele s-au implicat în fiecare duel, multe faulturi și întreruperi, iar în minutul 8 al întâlnirii tabela indica scorul de 3-2 pentru gazde, pentru ca în minutul 11 tabela să indice scorul de 6-4 în favoarea aceleiași echipe.

Cea mai mare diferență din prima repriză s-a înregistrat în minutul 19, minut în care tabela indica scorul de 10-5 în favoarea jucătoarelor LPS-ului. Oaspetele au început un meci de urmărire, sebeșencele cedând inițiativa, iar handbalistele din Sânnicolau au reușit să marcheze patru goluri fără să primească, reducând diferența pe tabela doar la un gol.

Aceeași diferență de un gol s-a păstrat până la pauză, gazdele intrând la cabine cu un minim avantaj pe tabelă, scor 12-11. Actul secund a aparținut în totalitate gazdelor, sebeșencele înscriind „la foc automat” prin extreme și mai ales prin golghetera formației, Bianca Lupașcu, jucătoarea punctând din acțiune sau din lovituri de la 7 metri.

Scorul a luat proporții în minutul 33, jucătoarele antrenate de Octavian Achimescu conducând la o diferență de 4 puncte (19-15), diferența crescând treptat la cinci goluri, care s-a dovedit a fi iremontabilă pentru echipa oaspete în minutele rămase până la finalul partidei. Astfel, gazdele s-au impus la finalul derbyului cu scorul de 27-22. Fără doar și poate, publicul din sala ”Florin Fșeșeriu” a fost al optulea jucător, care a creat o atmosferă de mare meci.

La finalul partidei, cea mai bună marcatoare de la gazde s-a încununat Bianca Lupașcu cu 11 goluri marcate, iar de la vizitatoare cea mai bună marcatoare a fost Victoria Bihari cu 7 goluri.

„Un joc al orgoliilor, pentru noi nu mai conta jocul sau rezultatul, a fost un meci al stabilirii locurilor în clasament. Mă bucur că am învins, fetele și-au respectat sarcinile tactice, au jucat inteligent. Pot spune că apărarea pe alocuri a fost foarte bună și ne-am îndeplinit obiectivul – acela de a termina sus în clasament și de a ne califica la turneul semifinal 2”, a declarat Octavian Achimescu , antrenor LPS Sebeș.

De partea cealaltă, antrenorul vizitatoarelor a precizat că și-a dorit victoria pentru a prelua locul secund, însă problemele de lot s-au resimțit în sânul echipei sale.

„Ce să spun? O înfrângere, ne așteptam la un meci greu, un derby al orgoliilor, întotdeauna între noi și Sebeș au fost meciuri aprig disputate, cu intensitate mare de fiecare dată. A fost un meci de luptă, pentru ca la finalul partidei cine câștiga ocupa locul al 2-lea. Am avut pentru acest meci două jucătoare de bază indisponibile și am schimbat cu două zile înaintea partidei toată tactica, dar din păcate nu ne-a ieșit. Mă bucur că am scăpat fără accidentări și săptămânile acestea o să ne pregătim de turneul semifinal la care suntem gazde”, a precizat Dan Morar, antrenor CS Unirea Sânnicolaul Mare.

Cei doi antrenori au folosit următoarele echipe:

LSP Sebeș (antrenor Octavian Achimescu): Denisa Donisă, Alexandra Stanciu, Flavia Niță, Diana Plitan, Roxana Hașiu, Oana Sârb, Georgiana Cătălin, Andreea Cotîrlea, Ștefania Ianco, Bianca Lupașcu, Teodora Arsu.

CS Unirea Sânnicolaul Mare (antrenor Dan Morar): Slavica Hărăcar, Diana Mici, Carina Ciui, Delia Moldovan, Crina Asaftei, Viktoria Bihari, Nicoleta Pipeni, Cătălina Popescu, Maja (Nicolia) Eremici, Alexandra Șilin, Alexandra Juravle, Karina Roosz Șuba și Romina Hărdăuț.

Articol + Foto: Sorin Giurcă

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Arbitrii (femei), au scapat jocul din mana inca de la debutul partidei . Oaspetele au practicat un joc dur cu intrari fortate care nu au fost sanctionate .Nu inteleg de ce federatia nu face echipe de arbitraj in care cel putin un arbitru sa aiba experienta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.