csu-alba-iulia-csm-satu-mare45Federația Română de Baschet a programat în acest weekend o nouă etapă de Liga I la baschet feminin. În sala Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, s-au întâlnit sub panou, echipa locală, CSU LPS și satelitul echipei CSM Satu Mare. Aflate într-o formă de invidiat și venite după patru victorii consecutive, elevele antrenate de Nicușor Marcu au reușit să bifeze și a cincea victorie.  CSU LPS Alba Iulia – CSM Satu Mare 91-38. 


Lipsite de aportul câtorva jucătoare de bază, precum Walter, Petrifălean și Rusu, din cauza accidentărilor, albaiuliencele au reușit să facă un prim sfert foarte reușit. Atente sub panou și concentrate pe faza de apărare, elevele lui Nicușor Marcu au încheiat în avantaj primul sfert, scor 23-12.
Albaiuliencele au arătat o formă foarte bună în al doilea sfert și au înscris la fel de nonșalant de sub panou.  În schimb, apărarea a funcționat și ea perfect. Sfertul al doilea s-a terminat cu 21-8.  La pauza mare, gazdele conduceau cu 24 de puncte.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gradul de pozitivitate și de luciditate în atac, dar mai ales pe faza de apărare, a crescut simțitor în al treilea sfert. Îmbucurător a fost faptul că cu numai două minute înainte de finalul din sfert trei, oaspetele au marcat doar două puncte. Atacul a fost la rându-i foarte prolific, punctând de 28 de ori. Sfertul trei s-a terminat cu 28-2.

Intrate în sfertul al patrulea cu un avantaj mai mult decât confortant, baschetbalistele noastre nu și-au pierdut din concentrare și au abordat la fel de serios întâlnirea. Astfel că și sfertul al patrulea a fost adjudecat cu scorul de 19-16.

Pentru albaiulience au punctat: Fleșer 16, Ivașcu 15, Țetcu 14, Bobar 11, Plăvițu 10, Petrescu 8, Boțan 8, Taltabeț 6, Enache 3.


”Având în vedere ca ne-au lipsit trei jucătoare, Walter Kelly, cea mai experimentată, care a avut ceva probleme medicale și astfel am protejat-o, Petrifălean Iuliana, o altă jucătoare de bază din primul cinci și Rusu Florina, care s-a accidentat în jocul de ieri de la Oradea, la U18, am evoluat cu jucătoarele în majoritate junioare, acestea depăsindu-și condiția , printr-o evoluție foarte bună. Pot spune cu tărie ca a fost cel mai bun joc practicat de junioarele echipei”, a declarat Nicușor Marcu, antrenorul fetelor de la CSU LPS Alba Iulia. 


În etapa viitoare CSU LPS Alba Iulia se va deplasa la Cluj pentru întâlnirea cu satelitul echipei Universitatea Cluj.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.