Sibiul a găzduit astăzi, ultimul meci din cupele europene din actualul sezon, al campioanei României, Volei Alba Blaj, care a întâlnit una dintre cele mai bune echipe din voleiul mondial – Dinamo Moscova. A fost un spectacol total, atât în tribune cât și pe teren, Blajul oferind o replicp foarte bună Moscovei. În final, Dinamo Moscova s-a impus cu 3-1 (25-21, 23-25, 25-16, 25-22), însă cei peste 1500 de spectatori s-au bucurat de un volei de înaltă calitate. 

Volei Alba Blaj a început bine meciul, a ținut piept puternicei echipe din Rusia, însă Moscova a reușit să se distanțeze decisiv și să preia conucerea, câltigând prima parte cu 25-21.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La fel de bun a fost și setul secund, cu Dinamo la controlul jocului, însă campioana României a prins o serie bună și a intrat în avantaj la cel de-al doilea time-out tehnic al partidei, scor 16-15.

  • Setul secund – ”de aur” pentru Blaj!

Dinamo Moscova a înțeles perciolul din tabăra adversă și a turat motoarele, distanțându-se la două puncte, însă Blajul nu a lăsat garda jos și a atacat, însă rusoaicele s-au apărat foarte bine și s-au desprins din nou decisiv.

La 21-20 în favoarea oaspetelor, a avut loc un schimb de mingi spectaculos, însă lipsa de concetrare le-a privat pe sportivele lui Zakoc de un punct, care putea reaprinde partida. La 23-20, Blajul a obținut două puncte consecutive, printre care și un as, iar antrenorul rusoaiecelor a solicitat time-out.

Imprevizibilul s-a produs, iar Blajul a ajuns la 24-23, punctând de 4 ori consecutiv, iar ajutorul din public și-a spus cuvântul, trupa din ”Mica Romă” câștigând setul secund, scor 25-23.

Dinamo Moscova a început tare setul al 3-lea, ajungând să conducă pe tabelă cu 8-3. Volei Alba Blaj nu s-a intimidat și a punctat din nou pe bandă rulantă, recuperând 5 mingi, egalând la 8, și băgându-și din nou adversarul ”în ședință”, antrenorul Moscovei cerând time-out.

Rănite în orgoliu, și mustrate de propiul antrenor, jucătoarele echipei din Rușia s-au desprins pe tabelă și au câștigat cel de-al 3-lea set, scor 25-16.

Blajul nu a început strălucit setul al 4-lea, însă și-a revenit pe parcurs și după ce a fost condusă, a preluat ștafeta la 7-6. Dinamo nu a cedat contactul partidei, însă setul a devenit unul echilibrat și spectaculos, cu puncte de fiecare parte și egalitate pe tabelă.

După ce a avut 16-14 pe tabelă, Blajul s-a văzut egalată și chiar devansată de formația moscovită, dar egalitatea a persistat (17-17).

Dinamo Moscova a fost mai pragmatică și mai atentă, iar acest lucru a adus setul în tabăra rusă, scor 25-22, și totodată partida, scor 3-1, la capătul unui joc extrem de spectaculos.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.