Volei Alba Blaj-SC Schweriner18Volei Alba Blaj a cedat miercuri pe propriul teren prima manșă a Fazei Challenge din Cupa CEV, scor 0-3 (22-25, 12-25, 23-25) în fața echipei din Germnia, SC Schweriner. Campioana României nu s-a regăsit pe parchetul sălii polivalente din Sibiu și a pierdut prima șansă de a ajunge în semifinalele celei de a doua competiții europene, însă oficialii echipei din ”Mica Romă” nu renunță la ideea de a se califica în semifinale, cu toate că partida din Germania va fi foarte dificilă.
O oră și 14 minute a durat meciul dintre Volei Alba Blaj și SC Schweriner în Faza Confruntării din CEV Cup. Formația clasată pe locul secund în liga națională din Germania a reușit o victorie de efect în fața campioanei României, trupă venită din grupele Ligii Campionilor. Cu toate că meciul a fost controlat de oaspete care pornesc cu prima șansă spre semifinale, oficialii echipei din ”Mica Romă” nu dezarmează și așteaptă returul pentru revanșă.
”Tot ceea ce am pregătit tactic pentru acest joc, pur și simplu a dispărut direct de la începutul meciului. Sigur că sunt supărat, dar în același timp, vreau să fie foarte clar, că nu renunțăm la speranța că putem merge în semifinale. Sunt încrezător că în Germania va fi un alt fel de joc”, a punctat Darko Zakoc, antrenorul Volei Alb Blaj pentru site-ul oficial al competiției CEV.
Și președintele Sergiu Ștefănescu a recunoscut superioritatea nemțoaicelor din meciul de la Sibiu, însă acesta a subliniat faptul că echipa sa a avut o zi proastă și va reveni la voleiul de calitate pe care l-a practicat în întrecerea internă și cupele europene.
”A fost un meci în care echipa adversă a fost mai bună decât noi și a câștigat pe merit. Este un moment în care noi trebuie să ne strângem rândurile, să continuăm să ne pregătim pentru meciurile dificile din campionat și pentru returul de la Schweriner. Le mulțumit tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm meciurile de la Sibiu, spectatorilor, și mergem în Germania să practicăm cel mai bun volei și să întoarcem rezultatul. Nu a fost ziua noastră! Trebuie să fim atenți în campionat și să ne păstrăm locul 1 pentru că vom avea parte de o serie dificilă de meciuri”, a declarat Sergiu Ștefănescu pentru Absport.ro
Volei Alba Blaj va juca sâmbătă în cea de a 16-a etapă a Diviziei A1 la Volei Feminin, pe teren propriu contra formației SCMU Craiova.
Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.