alexia marginean 4Noi rezultate notabile pentru tenisul din județul Alba, respectiv Tenis Club Alba Iulia. Aiudeanca Alexia Iulia Mărginean a devenit dublă campioană națională la tenis Under 10, aceasta cucerind al doilea titlu național în numai o săptămână, la Centrul Național de Tenis al Federației Române de Tenis la București.

Tenis Club Alba Iulia își continuă misiunea – aceea de promova tineri tenismeni în elita sportului alb din România. După David Manu, jucător devenit cunoscut la nivel național, TC Sun Alba Iulia a adunat lauri de pe urma tenismenei din Aiud, Alexia Iulia Mărginean, care a cucerit două titluri naționale în numai o săptămâna la categoria Under 10 ani.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

„Consider că este unul dintre cele mai bune rezultate din toate timpurile la nivelul tenisului feminin din județul Alba, iar pentru Aiud, cu siguranță este o performanță deosebită. De asemenea, sunt convins că aceste performanţe nu ar fi fost posibile fără munca antrenorului Gheorghe Radu, căruia îi mulţumim din suflet”, a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl noii campioane naționale

 

La 10 ani împliniți în luna mai, Alexia se anunță o jucătoare extrem de promițătoare, mărturie stând faptul că a început tenisul la vârsta de 7 ani și în doar 3 ani de zile a reușit să devină dublă campioană națională la categoria 10 ani, precum și parcursul până la medalia de aur la aceste campionate naționale: șase victorii, fără a pierde un set!

Înainte cu o săptămână de a a deveni campioană naţională cu TC SUN Alba Iulia, medaliată cu aur la competiţia pe echipe, Alexia Iulia Mărginean și-a trecut în cont o nouă performanţă la campionatele naţionale individuale ce s-au desfăşurat tot la Centrul Național de Tenis al FRT la București.

Și-a dominat adversara în finală

În finală, Alexia (favorită numărul trei al naționalelor) a continuat să uimească prin jocul său, învingînd-o pe Elena Bertea (Fortuna Brăila), favorita numărul doi a naționalelor, într-un mod autoritar, 6-1, 6-1 într-un joc care a durat 55 de minute.

Pentru a accede în ultimul act al întrecerii juvenile, Alexia Iulia Mărginean a repurtat 5 victorii, învingându-le pe rând pe Clara Cîrlan (CSS Mircea Eliade București), 6-0 6-0; Ioana Coman (Club Sportiv Dacia Galati), scor 6-2, 6-0; Daria Ghibarsina (CS TC 2008 DOROHOI), scor 6-1 6-2; în sferturi pe Lavinia Găvănescu (AS CS AS CLUB POLITEHNICA), scor 7-5, 6-1 și în semifinale pe Ilinca Marin (Tenis Club Enache), scor 6-1 6-3.

În urma acestor rezultate Alexia a redevenit numărul 1 în clasamentul național al FRT la categoria 10 ani feminin.

“Suntem mândri de felul în care Alexia a performat la aceste campionate naționale, o susținem din toată inima atâta timp cât ea își dorește acest lucru și doresc să le mulțumesc celor care ne-au sprijint financiar pentru ca aceste performanțe să fie posibile”, a mai punctat Ovidiu Mărginean.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.