U Cluj - CSU Alba Iulia8CSU Alba Iulia s-a calificat în final four-ul Ligii Naționale de Baschet feminin după ce a câștigat și returul primei faze a play-off-ului contra sportivelor de la ”U” Cluj, scor 79-62 (22-21, 20-13, 20-16, 17-12). Echipa din Alba Iulia s-a impus cu 2-0 la general, iar în semifinale se va lupta pentru un loc în ultimul act al întrecerii naționale cel mai probabil cu Olimpia CSU Brașov. 

Partida de la Cluj-Napoca a debutat echilibrat, ambele echipe tatonându-se fără să se producă desprinderea în nicio tabară. După primele 10 minute de joc, vizitatoarele aveau un avantaj de un singur punct pe tabelă, scor 22-21.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În cea de a doua pătrime CSU Alba Iulia a început mai bine și a preluat inițiativa, ajungând foarte ușor sub panoul ”studentelor”, iar diferența a luat proporții pe tabelă. CSU Alba Iulia a intrat la cabine în pauza mare cu un avantaj de 8 puncte, scor 42-34.

După timpul de odihnă dintre cele două reprize ”U” Cluj a început mai bine și a micșorat avantajul de pe tabelă, însă albaiuliencele nu au pierdut controlul partidei și au gestionat avantajul gazdelor, revenind pe tabelă. Cu toate că s-au apropiat la un moment dat la 4 puncte, clujencele nu au reușit să mențină ritmul impus de Petricevic și înainte de ultimele 10 minute ale meciului CSU Alba Iulia conducea cu 62-50.

Cu toate că a început cu un coș de 3 reușit de Hadzovic, CSU Alba Iulia a slăbit ritmul, iar clujencele au marcat 8 puncte consecutiv și au redus din diferență. Alba a revenit din nou în meci și nu le-a mai permis gazdelor să sprere la un ”come-back”. CSU Alba Iulia s-a impus cu 79-62.

Shwanta Dyer – cea mai bună ”studentă” a Albei

Jucătoare din Ameica Shwanta Dyer, transferată de la ICIM Arad a fost cea mai bună baschetbalistă din trupa condusă de Miroslav Popov, punctând de 22 de ori și reușind și 11 recuperări, realizând ”double-double”.

Pentru CSU Alba Iulia au mai punctat: Adrienne Webb – 20, Brankica Hadzovic – 18, Sonia Ursu – 9, Nyshia Hammonds – 6, Jelena Antic – 4.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.