volei-alba-blaj-csm-bucuresti51Volei Alba Blaj a debutat cu o victorie în maximum de seturi în dificila misiune de a aduce cel de-al 3-lea titlu consecutiv în ”Mica Romă”, scor 3-2 (25-18, 21-25, 25-15, 24-26, 15-9) contra echipei CSM București. Campioana României a început bine meciul, CSM București a echilibrat ostilitățile, iar sala plină a savurat spectacolul propus de Darko Zakoc și compania, acesta fiind primul duel al noii echipe conduse de tehnicianul sârb în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj. În următoarea etapă, Volei Alba Blaj va juca în deplasare la Unic Piatra Neamț.

Campioana României la volei feminin, Volei Alba Blaj a avut astăzi parte de primul duel oficial al noului sezon, plecând cu frâna de mână trasă pentru câștigarea celui de-al 3-lea titlu consecutiv. Volei Alba Blaj s-a impus greu în fața unei contracandidate la campionat, CSM București practicând un joc bun, întreg duelul fiind unul spectaculos și antrenant.

  • Setul 1: 25-18
Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Volei Alba Blaj și-a început parcursul bun încă de la prima minge a meciului, iar în primul set nu a cedat niciun moment inițiativa, impunându-se în cele din urmă cu 25-18.

  • Setul 2: 21-25

Setul secund s-a scurs într-un echilibru aproape perfect până spre final, când CSM București a reușit câteva mingi spectaculoase care au înclinat balanța în favoarea sa. S-a mers cap la cap până la 20-20, moment în care oaspetele au rupt echilibrul, iar în cele din urmă au câștigat setul secund cu 25-21.

  • Setul 3: 25-15

Mustrate de Darko Zakoc după setul secund, blăjencele s-au concentrat mai mult în cel de-al 3-lea set și au pornit mai bine, distanțându-se rapid la 3 puncte (5-2). CSM nu a predat inițiativa și a rămas în meci (5-4), dar Salaoru și compania nu și-au mai pierdut luciditatea la fileu punctând în momente cheie, pe bandă rulantă (11-4). După două mingi contestate de gazde, Blajul ”a dat drumu la motoare” și nu a mai cedat inițiativa, câștigând setul cu 25-15.

  • Setul 4: 24-26

Cel de-al 4-lea set a început cap la cap, însă voleibalistele oaspete au reușit să se desprindă la două puncte (9-7), la unul din puncte jucătoarele și oficalii blăjeni ripostând la adresa arbitrului pentru o minge care nu ar fi fost atinsă de blocajul Adinei Salaoru. CSM a continuat pe aceeași linie, arbitri mai având o decizie care a ridicat sala în picioare, la un atac în care mingea a ieșit în aut din fileu nu din blocajul blăjencelor.

Partida a început să capete aspecte dramatice, Bucureștiul a luat distanță, dar Blajul a beneficiat de suportul publicului și a reușit să revină și să rămână în meci. Nu a lipsit nici spectacolul, jucându-se puncte îndelungate spre deliciul publicului.

S-a făcut 20-16 pentru CSM, însă Blajul și-a păstrat nervii tari și a revenit la un singur punct, duelul fiind mai încins ca niciodată. CSM și-a păstrat cadența și a ajuns la 23-20, dar Blajul a egalat, însă tot oaspetele au beneficiat de prima minge de set, anihilată de Salaoru.

CSM a avut nervii mai tari și a câștigat setul al 4-lea cu 26-24, trecându-se la decisiv.

  • Setul 5: 15-9

Certate serios de Darko Zakoc pentru lipsa de concentrare di nsetul al 4-lea, voleibalistele blăjence au intrat montate să câștige ”decisivul” și chiar dacă CSM a început bine, Blajul a preluat conducerea și s-a distanțat (7-4). Sportivele gazdă nu le-au mai permis vizitatoarelor să se agațe de acest set, iar în final Volei Alba Blaj s-a impus cu 15-10.

  • Campioana a umplut din nou sala!

În jurul echipei de volei din ”Mica Romă” s-a creat o adevărată emulație, iar persoane de toate vârstele au devenit fani adevărați pentru Volei Alba Blaj, sala fiind plin la fiecare meci, lucru ce s-a întâmplat și la prima etapă din sezonul 2016-2017, contra formației CSM București.

  • Lipsa de omogenitate s-a văzut

Ambele echipe au făcut mutări multe în vară, iar noile transferuri au fost, majoritatea, prinse cu acțiuni la loturile naționale, ajungând la echipele de club înainte cu câteva zile de statul sezonului, motiv pentru care antrenorii celor două grupări nu au putut lucra la capacitate maximă cu trupele lor. Au fost momente în meci în care s-a văzut lipsa de omogenitate, greșeli care în mod normal nu intervin facil în plin campionat.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.