Volei Alba Blaj-Stiinta Bacau semifinale53Campioana României Volei Alba Blaj și-a respectat blazonul și își continuă seria incredibilă de victorii pe linie și în play-off, unde a debutat cu dreptul în fața Științei Bacău, scor 3-0 (25-19, 25-23, 25-21). Partida din ”Mica Romă” a fost una electrizantă, sala arhiplină fiind responsabilă de atmosfera frumoasă, iar elevele lui Dakor Zakoc au luat prima opțiune pentru calificarea în finală, după un joc aproape fără greșeală în fața echipei din Moldova, mâine urmând să aibă loc cel de-al doilea meci al confruntării din semifinale.

Sală arhiplină, volei de calitate, precum și sportive recunoscute la nivel mondial, toate acestea au fost ingredientele perfecte pentru Volei Alba Blaj, campioana României pășind cu dreptul în semifinale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În primul set Volei Alba Blaj a călcat puternic pedala de accelerație și a ajuns la o diferență considerabilă pe tabelă, însă voleibalistele din Moldova nu au renunțat la joc, iar spre mijlocul primei părți partida s-a echilibrat. După un time-out cerut de sârbul Darko Zakoc, Volei Alba Blaj și-a recăpătat ritmul și a preluat din nou inițiativa, de această dată decisiv, iar pe final s-a impus cu 25-19.

Setu al 2-lea – dramatic! Blajul a demonstrat de ce este campioana en-titre și invincibilă în actualul sezon!

Cel de-al doilea set a fost controlat la început de Moldovence, care s-au aflat în majoritatea timpului la conducere, însă fără a beneficia de o diferență considerabilă. Blajul a egalat la 12, iar setul a decurs la fel de echilibrat precum a început, fiecare formație punctând pe rând, motiv pentru care duelul a devenit unul incendiar, precum atmosfera din ”Timotei Cipariu”.

Partida a căpătat cote dramatice, echipele mergând cap la cap, iar Știința Bacău a luat atitudine și s-a distanțat la două puncte (22-20), însă Blajul a simțit presiunea și s-a concentrat mai mult, iar scorul a ajuns la 23-22 în favoarea vizitatoarelor, și după un blocaut, Volei Alba Blaj a egalat și la următoarea minge a întors soarta setului care părea la un moment dat pierdut. Campioanele României nu s-au mulțumit cu atât și ajutate de proprii fani au câștigat prima minge de set pe care au avut, scor 25-23, ducând întâlnirea la 2-0 in-extremis.

Demonstrație de forță în setul terț, relaxare pe final!

Bacăul a început setul al 3-lea în același mod ca și precedentul, având 3-0 și 4-1, lăsând impresia că poate controla partida. Profitând de forma bună a căpitanului Adina Salaoru, Blajul a egalat la 4 și a reușit la următoarea minge să ia conducerea pentru prima dată în acest set, 5-4. Aceeași Adina Salaoru a făcut 6-4, iar Ioana Nemțanu a dus scorul la 7-4 spre mulțumirea fanilor prezenți la meci. Pe lângă execuțile personale ale voleibalistelor din ”Mica Romă” a funcționat și jocul de echipă, mai exact blocajul, o armă puternică a blăjencelor în actualul sezon, iar scorul a ajuns la 9-5. Djuric a făcut 10-5, iar Florin Grapă a efectuat mai multe schimbări încercând să își recapaciteze echipa în duelul cu regina României. Cu toate astea Blajul și-a continuat seria bună și a pus punct cu punct pe tabelă scorul ajungând la 13-5. Echipa din Bacău a mai pus și ea câteva puncte pe tabelă, iar la 14-9 Darko Zakoc a cerut time-out simțind o relaxare în jocul fetelor sale. Scorul a ajuns la 20-14, iar Blajul nu a mai cedat inițiativa, chiar dacă Bacăul a recuperat din diferență, și a câștigat setul cu 25-21.

Mâine, de la ora 18.00, va avea loc cea de a 2-a partidă din cadrul primei faze a play-off-ului Diviziei A1 la volei feminin, tot în Sala ”Timotei Cipariu” din Blaj.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.