Volei Alba Blaj-Penicilina Iasi43Venită după succesul de la Dinamo București, scor 3-1, Volei Alba Blaj nu a avut nicio emoție în a câștiga și partida din a 2-a etapă, contra Penicilinei Iași. Trupa lui Darko Zakoc s-a impus categoric, scor 3-0 (25-18, 25-15, 25-18) și a legat al doilea succes în actualul sezon, din tot atâtea partide. Totodată, Volei Alba Blaj a fost întâmpinată la scenă deschisă de spectatorii prezenți în număr mare partida din această seară, publicul salutându-le cu căldură pe noile jucătoare ale campioanei.

Așa cum era de așteptat, Volei Alba Blaj a avut parte de o întâlnire ușoară contra Penicilinei Iași, formație la care evoluează mai multe jucătoare tinere autohtone. Primul set a fost unul de dezmorțeală, cu Blajul la timonă, care a avut mai multe greșeli în debutul partidei, la un moment dat echipa din ”Mica Romă” fiind chiar condusă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu toate acestea Iașiul nu a reușit să țină pasul, iar valoarea individuală a jucătoarelor de la Blaj a făcut diferența. Zakoc a apelat la un time-out, iar după acest episod jocul echipei s-a schimbat, și Blajul s-a desprins, reușind în final să câștige setul cu 25-18.

Conectate total la partidă, și împinse de la spate de un public numeros, Blajul a preluat integral controlul meciului, evoluând tot mai bine, atât pe atac, cât și la preluare, funționând totodată și blocajul campioanei. Setul al doilea a fost tranșat rapid de voleibalistele din Alba, scor 25-15.

Setul al 3-lea a fost puțin mai echilibrat, ajungându-se la 13-13, în urma slăbirii ritmului din partea echipei campioane. La acest scor echilibrul s-a rupt, iar Blajul a realizat rapid 5 puncte consecutive, luând un galop de sănătate spre câștigarea setului terț, precum și a partidei. Căpitanul Adina Salaoru a demonstrat de ce este liderul echipei, aceasta apelând la execuții simple, dar folositoare în momente cheie ale partidei. Volei Alba Blaj a câștigat și setul al 3-lea cu 25-18.

Antrenorul Darko Zakoc a început partida cu: Iovana Vesovic, Ana Grbac, Dubravka Duric, Ioana Nemțanu, Adriana Bobi, Silvana Chausheva și Marina Vujovic (libero). Au mai intrat Adina Salaoru, Leticia Boscacci, Anamaria Berdilă.

Volei Alba Blaj va juca miercuri, în deplasare la CSM Lugoj, iar marți, 27.10.2015, campioana va debuta în grupele Ligii Campionilor contra formației Rocheville Le Cannet (Franța).

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.