Volei Alba Blaj Campioana Romaniei52Joi, la Gala Voleiului European de la Roma s-au tras la sorți grupele pentru comeptițiile europene, atât la feminin cât și la masculin. Astfel, campioana României, Volei Alba Blaj va întâlni din nou formația din Rusia, Dinamo Moscova, precum și o altă echipă de tradiție a voleiului european, Volero Zurich. Grupa va fi completată de echipa venită din brațul 4 al calificărilor, care cel mai probabil va fi Dinamo Krasnodar. Interesant este faptul că Darko Zakoc va avea din nou un duel cu Zoran Terzic, fostul tehnician al vicecampioanei CSM Târgoviște fiind numit antrenor al echipei din Elveția.

Volei Alba Blaj nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor, formația condusă de Darko Zakoc urmând să aibă parte de 3 adversari dificili.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La fel ca în sezonul precedent, Blajul se va înfrunta cu Dinamo Moscova, echipa campioană a Rusiei, care are în componență mai multe jucătoare de talie mondială.

Volero Zurich este campioana și câștigătoarea cupei în Elveția, formație condusă de un partron rus, care l-a numit pe banca tehnică pe fostul adversar a lBlajului din finala campionatului intern, Zoran Terzic.

Dinamo Moscova și Volero Zurich – în primele 6 echipe din Champions League în sezonul trecut

Atât Dinamo Moscova cât și Volero Zurich au terminat ediția precedentă a Ligii Campionilor în primele 6 echipe, semn că duelurile cu aceste formații vor fi extrem de dificile, iar Blajul ar putea spera numai la evoluții bune, fără prea mari șanse la rezultate notabile. De asemenea, Volero Zurich și-a anunțat intenția de a se lupta în acest sezon pentru marele trofeu al competiției.

Cel mai probabil, echipa care va veni din brațul 4 al calificărilor, va fi Dinamo Krasnodar, o altă forță a Rusiei și implicit a Europei, deținătoarea trofeului CEV, a doua competiție europeană organizată sub egida Federației Internaționale de Volei.

„Este cea mai grea grupă în care puteam să ajungem. Avem o vară în care trebuie să ne facem o echipă competitivă pentru a ne atinge obiectivele din campionatul intern și pentru a face față în Liga Campionilor. Cel mai probabil vom juca din nou la Sibiu, dar există posibilitatea să fie câteva modificări la organizarea meciurilor și să fie ridicat standardul, iar în acest caz vim fi nevoiți să ne mutăm la Cluj. Mi se pare o grupă extrem de puternică, nu ne putem face planuri mari”, a declarat Sergiu Ștefănescu, președintele Volei Alba Blaj.

Chiar dacă grupa pare infernală, rămâne mândrie duelurilor cu echipele istoriece ale Europei. Suporterii Volei Alba Blaj vor avea ocazia să vadă pe viu jucătoare și antrenori de talie mondială, care au câștigat titluri europene și mondiale cu selecționatele țărilor lor, precum și cupe europene cu echipele de club.

Volei Alba Blaj va debuta în Champions Leagu în luna decembrie, programul final urmând să fie aprobat cel târziu săptămâna viitoare.

 

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.