Handbalul cugirean începe să propună tinere handbaliste de perspectivă, care pe viitor ar putea avea un cuvânt de spus în naționala mare a României de handbal. Denisa Miclea Fleșeriu și Luiza Tomoșoiu sunt două sportive de viitor, care cu puțin ajutor ar putea ajunge handbaliste de mare calitate. Au 14 ani și au învățat tainele sportului de pe semicerc, la CSO Cugir, sub bagheta antrenoriilor Micu Petru și Ioan Bașca încă de la vârste fragede, din cllasa a II –a , pentru ca în această vară să ajungă împreună la Centrul Național de Excelență de la Brașov.

Cele două jucătoare au făcut parte din lotul de handbal Junioare III, grupă aparținând secției de handbal de la CSO Cugir, echipă cu care au terminat sezonul pe locul al 3-lea, calificându-se la Turneul Semifinal I, unde CSO Cugir a încheiat pe locul 5.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cugirencele au deja la activ două campionate naționale, contexte în care au fost remarcate de către reprezentanții federației. Acestea au intrat de la 1 august sub tutela Federației Române de Handbal, beneficiind de instruire școlară și handbalistică în cadrul centrului brașovean până la împlinirea vârstei de 18 ani, când cele două vor putea fi transferate, în urma unei licitații, la un club de senioare.

Cele două tinere sportive și-au început deja pregătirea în Tabăra Națională de Handbal organizată la Râmnicul Vâlcea până în 11 august, urmând ca de la 1 septembrie să își continue activitatea la Centrul Național de Excelență din Brașov.

Referitor la acest subiect, antrenorul celor două sportive, prof. Petru Micu ne-a declarat următoarele:

„Fetele au crescut valoric în timp, datorită calităților lor și a disciplinei impuse de antrenamentele regulate. În scurt timp au ajuns să promoveze la grupe cu doi ani mai mari decât vârsta lor, la echipele de Junioare IV și III ale CSO. Sunt sportive cu potențial, iar șansa lor este să ajungă handbaliste de performanță, a precizat Petru Micu.

L-am rugat pe antrenor să ne facă un profil sportiv al celor două jucătoare, așa cum le-a văzut domnia sa, de-a lungul carierei, din preajma băncilor de rezerve.

Denisa este o jucătoare cu o înălțime de 1.70 m, ambițioasă, dornică de afirmare și cu un mare avantaj conferit de faptul că este o handbalistă de mână stângă. Luiza este o jucătoare inter-stânga, cu calități fizice și tehnice foarte bune, având o înălțime de 1.80 m. Mă bucur pentru ambele fete că au șansa să performeze, mai ales că, din nefericire, aici, la Cugir, activitatea lor sportivă s-a încheiat anul acesta din lipsa unei săli omologate pentru categoria de Junioare II, a mai adăugat Petru Micu, fostul antrenor al handbalistelor.

Reușita celor două fete dovedește faptul că handbalul feminin cugirean se ridică la nivelul sportiv al cluburilor cu trecut handbalistic din țară, deși se află la început, prima echipă din istoria Cugirului fiind înființată în urmă cu șapte ani. Antrenorul Petru Micu ne-a dezvăluit în închiere care este rețeta de succes în handbal: Performanța se obține prin MUNCĂ, IMPLICARE și RESPONSABILITATE”.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.