CSU Alba Iulia-CSBT Alexandria Cupa Romaniei12Phoenix Galați, echipă care a trecut în prima etapă de ICIM Arad pe teren propriu a găzduit meciul cu CSU Alba Iulia din a 2-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Meciul a fost unul echilibrat, însă în cele din urmă, CSU Alba Iulia a reușit o victorie muncită și de moral, pe terenul unei echipe puternice. Elevele lui Miroslav Popov s-au impus cu 70-65 (24-20, 12-18, 15-17, 19-10) la capătul unui meci nebun. 

CSU Alba Iulia a început foarte bine partida din Moldova și a pus stăpânire pe ritmul partidei, însă meciul a fost unul echilibrat, iar la finalul primului sfert, albaiuliencele conduceau cu 24-20.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În sfertul al doilea, amintirea meciului prost de la Sfântu Gheorghe a revenit în sânul echipei lui Popov, care timp de aproximativ 6 minute nu a reușit să puncteze niciun coș, gălățencele marcând 8 puncte, preluând conducerea pe tabelă. Deși a fost bolnavă încă de la partida cu CSBT Alexandria, Adrienne Webb a făcut un meci destul de bun, iar în sfertul al doilea a limitat proporțile scorului, punctând de două ori a câte 3 puncte. Galațiul a intrat în avantaj la cabine, scor 38-36.

Albaiuliencele nu au reușit să închege jocul nici în a doua parte a meciului, iar Galațiul a reușit să se desitanțeze pe tabelă. La fel ca în sfertul al doilea, Alba Iulia a forțat în atac pe final și a reușit să micșoreze avantajul, însă înainte de ultimele 10 minute ale jocului, Phoenix Galați conducea cu 55-51, iar finalul de meci se anunța unul incendiar.

Ultimele 10 minute au obținut cote dramatice, iar CSU Alba Iulia a reușit să egaleze pe tabelă (57-57), prin două coșuri de câte 3 puncte reușite de Vanessa Abel și Elena Dincă. Fetele lui Popov au revenit din nou la conducere în sfertul a 4-lea (59-57, 61-57), după punctele reușite de Abel și Antic. Ultimele 3 minute ale meciului din Moldova s-au dovedit a fi interzise cardiacilor, moldovencele s-au apropiat la un singur punct, însă Webb a reușit un coș de 3 puncte și a redus la tăcere publicul numeros din sala polivalentă a Galațiului, iar albaiuliencele au gestionat perfect finalul și au obținut o victorie importantă, scor 70-65 pe terenul unei formații puternice, cu pretenții mari în acest sezon.

Ultimele 10 minute – senzationale pentru CSU Alba Iulia 

Condusă la un moment dat și cu 10 puncte pe tabelă, iar înainte de ultimul sfert cu 4 puncte, CSU Alba Iulia a reușit o revenire de senzație, când mulți nu se mai așteptau. Conduse de pe teren de Adrienne Webb, aflată în formă mare, echipa lui Popov s-a trezit și a reușit în cele din urmă să recupereze diferența de pe tabelă. Această victorie este una de moral pentru trupa din Cetatea Marii Uniri, dar și un cadou pentru tehnicianul sârb Miroslav Popov, care ieri a fost numit oficial antrenor al naționalei de senioare a României.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Adrienne Webb – 22 de puncte, Sonia Ursu – 13, Jelena Antic – 10, Elena Dincă  – 8, Vanessa Abel – 6, Mariah King – 5, Stefka Miteva – 4, Marta Fodor – 2.

În următaorea etapă, CSU Alba Iulia va primi vizita echipei BCM Danzio Timișoara.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.