volei 2Campioana României din sezonul trecut la volei feminin, Volei Alba Blaj a debutat cu o victorie în ”derby-ul orgoliilor” cu Dinamo București. Echipa pregătită de Darko Zakoc s-a impus cu 3-1 (27-25, 19-25, 25-19, 25-13) și a bifat un start cu dreptul în noul sezon al sportului la fileu. Evoluția blăjencelor nu a fost una convingătoare în primele două seturi, pe motiv că echipa condusă de Zakoc s-a aflat pentru prima dată împreună, la un meci oficial.

Cu o echipă nouă, schimbată din temelii, Darko Zakoc va încerca să apere titlul național cucerit în vara trecută de către Volei Alba Blaj. Debutul formației din Alba a fost unul de foc, cu o deplasare pe terenul unei echipe puternice, Dinamo București. De-a lungul timpului între cele două echipe s-a ”născut”o adevărată rivalitate, fapt pentru care partida de astăzi a fost un veritabil derby.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Darko Zakoc: ”Este un start de campionat așa cum ne-am dorit”

Conștient că echipa sa nu a avut cea mai bună evoluție la primul meci oficial în noua formulă, antrenorul campioanei, Darko Zakoc a precizat că este mulțumit de rezultatul obținut, unul care ajută moralul Blajului pentru partidele viitoare.

”Chiar dacă am avut puțin timp de pregătire în actuala formulă, am obținut astăzi 3 puncte importante care ne vor asigura liniștea necesară pentru atingerea omogenității dorite. Este o victorie de moral și de orgoliu, un start de campionat așa cum ne-am dorit”, a declarat Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj.

Echipă nouă – debut lent!

Cu 11 transferuri realizate în această vară, Volei Alba Blaj a pornit în noul sezon competițional cu frâna de mână trasă. Jocul colectiv încă nu este bine dezvoltat în ”Mica Romă”, însă valoarea jucătoarelor aduse a făcut diferența pe teren.

În primul set al partidei, cele două formații au mers cap la cap, iar desprinderea s-a făcut pe final în favoarea blăjencelor, care au câștigat setul cu 27-25. În setul secund, fostul antrenor al Blajului, Branko Gajic și-a mobilizat jucătoarele, iar pe fondul relaxării voleibalistelor din Alba, Dinamo a câștigat setul cu 25-19.

Volei Alba Blaj și-a respectat blazonul de campioană și cel de-al 3-lea set l-a condus de la un capăt la celălalt, câștigând multe puncte cu ajutorul blocajului. Scorul celui de-al 3 set a fost 25-19 în favoarea trupei lui Darko Zakoc.

După eforul depus în primele două seturi, Dinamo București s-a stins pe final de meci, iar Blajul a reușit să își închege jocul și să dicteze ritmul partidei. Volei Alba Blaj a preluat conducerea încă din debutul setului al 4-lea și a reușit să se distanțeze pe tabelă, iar în final s-a impus cu 25-13, câștigând partida din capitală cu 3-1.

Marș în ultimele două seturi

Aflate la primul meci oficial împreună, noile jucătoare ale echipei din ”Mica Romă” au avut o evoluție neconvingătoare în primele două seturi. După ce s-au impus greu în priml și au cedat în al doilea, cu începere celui de-al 3-lea set, Blajul nu a mai scăpat meciul din mână și a zburdat spre victorie, diferența dintre cele două combatante fiind una categorică. Adina Salaoru a dovedit de ce a fost aleasă, din nou, căpitanul formației din Blaj, fiind una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren, recuperând foarte multe mingi dificile.

Volei Alba Blaj va evolua sâmbăta viitoare, pe teren propriu, contra echipei Penicilina Iași.

Volei Alba Blaj: Adina Salaoru, Ana Grbac, Leticia Boscacci, Ivana Plchtova, Jovana Vesovic, Marina Vujovic (libero), Dubravka Duric. Au mai evoluat Ioana Nemțanu. Antrenor Darko Zakoc.

sursa foto: Dragoș Basaraba – facebook.com

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

 1. Asa s-a comentat meciul ope site-ul Dinamo. Sunt timpuri cand echipele din judetul Alba se bat in divizia A de la egal la egal cu toata lumea.Asta e importnat. Alba joaca Champions League , nu e destul ?! sau suntem obisnuiti cu asta .

  Două seturi la înălțime cu Blajul
  Dinamo București – CS Volei Alba Blaj 1-3 (25-27, 25-19, 19-25, 13-25)
  Et_1_HoreicaEchipa feminină de volei Dinamo București a debutat în noul sezon al Diviziei A1 cu un meci greu, disputat pe teren propriu, sâmbătă, contra campioanei en-titre, CS Volei Alba Blaj. Deși au avut în față o echipă cu multe jucătoare străine, câteva dintre ele abia întoarse de la turneul final al Campionatului European, dinamovistele au început foarte bine jocul, având inițiativa în primele două seturi. De remarcat că Dinamo a început în sextetul de bază cu o jucătoare de 15 ani, Andra Artin.
  Antrenorul dinamovist Branko Gajic a început în formula Alida Marcovici, Liana Badea, Irina Horeică, Elena Lăpușneanu, Andra Artin, Alice Kapelovies – Ana Maria Ștefan (libero). Cu o apărare foarte bună și cu diagonale bine găsite în atac de Horeică, Lăpușneanu și chiar Artin, Dinamo a condus în primul set cu 5-2, 8-7, 16-14 și 18-15. Blajul a întors însă rezultatul, cu câteva mingi la limită, scor 18-19, menținându-se la conducere până la 22-24. Dinamovistele nu au cedat, au egalat la 24, apoi la 25, pentru ca oaspetele să încheie setul la 25-27.
  Bine așezată în teren, Dinamo a dominat net setul doi. Jucătoarele în roșu-alb au făcut risipă de energie, distanțându-se la 11-3 și 16-10. Blajul a revenit până la 19-17, dar finalul setului a revenit din nou dinamovistelor, care au închis tabela cu 25-19. Efortul depus în setul doi le-a costat pe dinamoviste, care au cedat următoarele două seturi, 19-25 și 13-25. Pe parcurs, la Dinamo au mai intrat Mirela Corjeuțanu și Sânziana Motroc.
  Branko Gajic: “Sunt mulțumit de joc, deși sunt sigur că putem mai mult. Am întâlnit o echipă valoroasă, cu multe jucătoare de lot național în componență. Trebuie să ne pregătim pașii cu mare atenție în continuare și să nu pierdem energie. Vom da maximum la fiecare meci, dar trebuie să ne concentrăm pe meciurile care ne ajută să ne îndeplinim obiectivul. Eu am încredere mare în fetele noastre, dar trebuie să avem răbdare să crească jucătoarele tinere”.
  CS Dinamo, 10 octombrie 2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.