CSU Ab - prezentare23Cu doar două săptămâni până la debutul Ligii Naționale de Baschet Feminin, conducătorii CSU Alba Iulia par să fie în continuare în vacanță. Oficialii echipei din Cetatea Marii Uniri demonstrează cât de preocupați sunt de funcționarea în condiții normale a formației din Alba Iulia. Aceștia nu știu de obligativitatea de a avea echipa a doua. 

Conform FRB, fără echipa satelit, CSU Alba Iulia va suferi penalități în sezonul viitor, în vreme ce voci din cadrul Federației Române de Baschet susțin că echipele care nu au formație „satelit” nu vor fi înscrise LNBF.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Urban știa, Duma ba!

Surpriza este cu atât mai mare cu cât experimentatul conducător de la ICIM Arad cunoaște obligativitatea de înființare a echipei secunde, ba chiar a făcut demersuri în acest sens, în vreme ce la Alba Iulia regulamentul pare să fie altul decât la Arad.

„Nu trebuie să ne facem echipă, ni se impune lucrul acesta și sunt de acord. E o resuscitare a baschetului feminin. Fetele care terminau junioratul la 14 ani nu puteau face pasul direct la Liga Națională. Dar, până la urmă, aceste fete pot avea continuitate și să se maturizeze în Liga 1, și astfel să avem o bază mai largă de selecție a jucătoarelor românce, unde avem o foarte mare problemă în acest moment”, a declarat pentru AbSport.ro, Marcel Urban, președinele multiplei campioane ICIM Arad.

În tot acest timp, președintele CSU Alba Iulia Bogdan Duma și alți oficiali ai clubului au infirmat obligativitatea respectării regulamentului în vigoare.

„Nu trebuie să avem echipa a doua, a fost la un moment dat discuția să existe această echipă, dar nu trebuie să avem echipă satelit”, a declarat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

Ce spune regulamentul Federației Române de Baschet:

Fiecare club cu echipă înscrisă în LNBF are obligația de a participa cu o echipă în LIGA I, fără drept de promovare, conform deciziilor Biroului Federal. Echipa va fi înscrisă în campionat sub denumirea clubului care deține locul în LNBF și va putea adăuga unul/două nume în concordanță cu asocierea cu eventuali parteneri. Aceste echipe vor fi denumite în continuare – echipe satelit.

Excepție o constituie echipele din LNBF care nu au în componență mai mult de 2 (două) jucătoare de altă naționalitate (străine). Legat de “echipa satelit”, echipelor din LNBF li se aplică următoarele bonificații și penalități:

a) Bonificații – pentru echipele calificate la Turneul Final al echipelor satelit: – pentru ocupanta locului I la finalul TF, o reducere de 20% din cuantumul taxelor către FRB pe care le va avea de plătit echipa de LNB F pentru sezonul următor (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucător străin, taxa antrenor străin).

– pentru ocupanta locului II la finalul TF, o reducere de 15% din cuantumul taxelor către FRB pe care le va avea de plătit echipa de LNB F pentru sezonul următor (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucător străin, taxa antrenor străin).

– pentru ocupanta locului III la finalul TF, o reducere de 10% din cuantumul taxelor catre FRB pe care le va avea de plătit echipa de LNB F pentru sezonul următor (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucător străin, taxa antrenor străin).

– pentru ocupanta locului IV la finalul TF, o reducere de 5% din cuantumul taxelor catre FRB pe care le va avea de plătit echipa de LNB F pentru sezonul următor (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucător străin, taxa antrenor străin).

b) Penalități – În cazul în care una dintre echipele satelit nu se înscrie sau se retrage din competiție pe parcursul acesteia, echipa de LNBF a aceluiași club va fi penalizată cu 3 trei puncte în clasamentul LNBF al sezonului competițional următor.

Echipele din LNB și Liga I F care au jucătoare junioare și nu au echipe de juniori înscrise în CN U16, U18 și U20, pot împrumuta aceste jucătoare la alte cluburi unde pot juca la categoria lor de vârstă, FRB eliberând un acord de joc o singură dată pe an competițional, la o singură echipă.”

Așadar ce pretenții să avem la titlu, dacă noi nu cunoaștem nici măcar regulamentul minim obligatoriu…

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Duma nu stie nici macar regulamentul de joc, nici cum se tine o minge in mana, de unde sa stie cum se conduce un club. E foarte clar ca locul lui nu e acolo. Nici Simon nu are ce cauta la echipa de baschet. Oamenii competenti care nu stau cap.. nu sunt buni de directori. Sper sa se trezeasca universitatea la realitate si sa schime conducerea ca sunt acolo niste paraziti, capuse sugatoare de bani care nu au ce cauta in sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.