Industria Galda de Jos-Hidromecanica Sugag amical69În 2016 mai micii fotbaliști își doresc să primească totul pe tavă, se tatuează, își fac fel și fel de frizuri, iar de puțin timp încoace sunt ”obligați” de Federația Română de Fotbal să evolueze pentru seniori. În contraexemplu vine materialul următor, cu unul dintre cei mai talentați tineri ai județului Alba, Bogdan Goguța, noul transfer al echipei Viitorul Sântimbru. 

E final de meci. Băiatul își ia rucsacul și pleacă spre autocar. Socializează mai puțin sau deloc, având acel respect de a nu se băga în discuții fără să fie întrebat. Se îndreptă către casă, nu în alte locuri în care ar merge alții de vârsta lui, iar seara la ora 22.00 spune că este obosit și ar vrea să doarmă. Are idol, dar nu face parte din sfera de interes a tinerilor din ziua de azi:). El vrea să devină ca Paul Anton, mijlocașul lui Dinamo, nu tu Messi, nu tu Ronaldo, simplu – ANTON.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A învățat fotbalul la Unirea Alba Iulia, club în care a poposit un deceniu și a prins la o vârstă fragedă și a doua perioadă de glorie a formației fanion, visând să ajungă peste ani să țină mijlocul singur în prima divizie. Planurile lui sunt departe de a se îndeplini, însă nu se dă bătut și muncește la fel de mult. Este mai timid până întră pe teren, loc în care îl părăsesc toate trăirile și sentimentele, loc în care se desfășoară și pune piciorul la orice minge, aducând puțin prin jocul său a la Mirel Rădoi în perioada în care acesta era tânărul căpitan al Stelei.

A devenit titular la Galda de Jos în debutul sezonului, fiind transferat de la Unirea Alba Iulia pentru a acopei sectorul juvenil impus de FRF. A început să joace mai rar, iar acest lucru l-a îndreptat spre despărțirea de Industria, tocmai pentru a sta mai mult pe teren în altă parte.

A ajuns la Viitorul Sântimbru, echipă din localitatea sa natală, dorința fiind puternică de a se afirma în fața propriilor spectatori, prieteni, rude… părinți. Iată un interviu cu tânărul Bogdan Goguța, cel care dorește să devină lider al mijlocului la Viitorul Sântimbru și vrea să pună serios umărul la promovarea noii sale echipe în Liga a 3-a.

– Cum comentezi trecerea ta de la Industria Galda de Jos la Viitorul Sântimbru?

– Eu am ales să fac acest pas, în primul rând din dorința de a evolua cât mai mult. Știu că este bine ca la vârsta mea să am cât mai multe meciuri în picioare, iar în al doilea rând îmi doresc să pun umărul la promovarea echipei în Liga a 3-a.

– Ai plecat de la Liga a 3-a și ajungi acum în Liga a 4-a. Crezi că este un pas înapoi?

– Nu cred că este un pas înapoi acest transfer, deoarece la momentul actual unele meciuri din Liga a 4-a se ridică la nivelul celor din Liga a 3-a. Pentru a evolua trebuie să faci sacrificii, iar eu am ales să vin la Sântimbru.

– Ai facut parte din fenomenul “Panică la Galda”. Cum a fost jumătatea aceasta de an și ce le dorești foștilor tăi colegi?

– ”Panică la Galda” a fost cea mai frumoasă experiență pe care eu am trăit-o! Cu multă muncă, ambiție, spirit de echipă și inteligență am provocat acest fenomen și ma bucur enorm că am făcut parte din acest vis frumos. Le doresc foștilor colegii sa aibe evoluții mai bune decât în tur și fenomenul ”Panică la Galda” să continue.

– Care crezi că sunt punctele forte ale noii tale echipe?

– Cred că omogenitate își spune cuvântul, sunt mai mulți fotbaliști care evoluează de mai mult timp împreună, iar acest lucru a devenit un avantaj pentru Sântimbru. Contează foarte mult și experiența unor jucatori și bineînțeles a domnului antrenor Dan Comșa.

– Având în vedere că ești un ”fiu al satului” ar fi mai dulce gustul promovării pentru tine?

Da! Luând în calcul faptul că m-am născut în această comună e normal să fie dulce promovarea. Și ar fi mult mai frumos să-mi aduc și eu aportul la acest obiectiv.

– Ai plecat în vara de la Unirea Alba Iulia. Crezi ca ai luat decizia potrivita?

– M-am format la echipa Unirea Alba Iulia de la 8 ani. Pe o parte am regretat plecarea, dar pe cealaltă parte m-am bucurat că am putut să evoluez într-o liga superioară pentru a câștiga experiență. Îmi doresc ca Unirea Alba Iulia să își continue proiectul frumos, acela de a promova câți mai mulți tineri!

– Cum vezi tu fotbalul din Alba?

–  Fotbalul din Alba a ajuns la un nivel ridicat datorită numărului mare de echipe și a tradiției acestora, precum și a dorinței de a ajunge cât mai sus.

– Care este visul tău în fotbal?

– Nu am visuri mari. Vreau doar să fiu sănătos, să reusesc să joc la un nivel cât mai înalt.

– Ce asteptări ai de la noua ta echipă?

– În primul rând îmi doresc să evoluez cât mai mult, iar apoi să reușim împreuna să câștigăm campionatul din Liga a 4-a și să facem marele pas în Liga a 3-a.

– Mai multa lume a declarat că nu faci față presiunii. Care este adevărul? Crezi că te poți impune la Viitorul Sântimbru?

– Lumea poate să vorbească, pe mine nu mă deranjează. Nu am simțit niciodată că nu fac față presiunii, din contră, alături de Unirea am avut parte de meciuri foarte importante inclusiv cu echipe internaționale. Cred că prin muncă ,seriozitate, ambiție și prin evoluțiile mele voi reuși să mă impun cât mai repede la Viitorul Sântimbru.

Despre Bogdan, Dan Comșa, antrenorul echipei Viitoru Sântimbru a precizat că îl cunoaște foarte bine și chiar l-a urmărit atent în ultimii ani. Acesta crede că Viitorul Sântimbru ar putea să însemne o rampă de lansare pentru tânărul fotbalist, iar trecerea sa la echipa de pe primul loc din Liga a 4-a va fi făcută mai ușor, deoarece este un ”fiu al satului” și lumea îl va încuraja la fiecare meci. Nu i s-a promis locul de titular, dar Bogdan nu are nevoie de așa ceva. Este genul tânărului fotbalist care… tace și face. De urmărit!

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.