CSU Alba Iulia-MBK Ruzomberok27După un joc aproape perfect contra formației Sepsi Sfântu Gheorghe, în care a pierdut la limită, CSU Alba Iulia a intrat într-un oarecare declin. Echipa lui Miroslav Popov a cedat pe terenul Universității Cluj, în cupă, după ce a condus tot meciul, iar miercuri, în grupele Ligii Europei Centrale, CSU a fost aproape să piardă jocul cu MBK Ruzomberok după ce a avut și o diferență de 20 de puncte pe tabelă. Miroslav Popov s-a declarat dezamăgit de ultimele prestații ale jucătoarelor sale și consideră că principala problemă o reprezintă rezervele, care nu se ridică la valoarea titularelor, adăugând faptul că mai are nevoie de transferuri în perioada imediat următoare.

Abătut și îngândurat, Miroslav Popov se așază pe banc formației sale la finalul jocului din CEWL, joc câștigat de echipa sa, însă cu mari emoții. Sârbul trage adânc din țigară căutând probabil explicațiile pentru căderea baschetbalistelor sale, atât de la Cluj, cât și de la Alba Iulia din meciul european. Nu îi vine să creadă că a primit 32 de puncte într-un singur sfert și a fost aproape de o nouă înfrângere în ultimele secunde.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

– Ce s-a întâmplat cu CSU Alba Iulia pe final?

– Am evoluat foarte bine în primele 3 sferturi, însă acest meci ne-a demonstrat că nu putem să jucăm mereu numai cu 10 jucătoare. Cred că elevele mele au fost prea sigure pe victorie și ne-am gândit că putem folosi jucătoarele aflate pe bancă, la fel cum am făcut în majoritatea meciurilor, pentru a rula și rezervele. În cel de-al patrulea sfert Ruzomberok a început să marcheze la fiecare aruncare, au început să revină în meci iar jucătoarelor mele li s-a făcut frică de acest aspect. Nu era o dramă dacă pierdeam, pentru că am fi făcut-o pe mâna noastră. Am avut foarte multe greșeli neforțate precum și în meciul de la Cluj. Acest meci a confirmat că nu suntem concentrați, că suntem o echipă fricoasă și nu mai știu că să spun. Le-am vorbit în vestiar, dar fetele păreau visătoare și nu prea înțelegeau ce se întâmplă. Din păcate nu îmi plac astfel de jucătoare și trebuie să luptăm pentru rezultate bune, nu să pierdem jocuri într-o manieră rușinoasă.

– Ultimele 10 minute din jocul cu Ruzomberok au fost precum la Cluj?

– Da! Pentru că în ultimele 10 minute am avut 10-12 puncte diferență, iar adversarele au început să devină agresive, pe când noi am început să facem greșeli neforțate, să pasăm aiurea, să driblăm. Ruzomberok au avut 6 sau 7 situații în ultimul sfert când au marcat, iar defensiva noastră a fost foarte visătoare. Baschetbalistele mele au oferit impresia că nu mai sunt pe teren, și uite că s-a repetat jocul de la Cluj.

– Credeți că a apărut o ușoară relaxare în jocul fetelor și s-au crezut mult prea puternice, iar acest lucru le-a făcut să o lase mai moale?

– Nu! Cred că fetele au crezut că va fi un joc ușor după începutul bun și revanșa va veni din altă parte. Nu îmi vine să cred că nu ne-am trezit în ultimul sfert pentru a reuși să le oprim. Am greșit mult în defensivă, s-au făcut greșeli pe care de obicei nu le făceam. Dar aceste lucruri se întâmplă când te pierzi cu firea, vrei să devii câștigător și începi să faci lucruri nebune. Sper să nu mai văd o astfel de reprezentație a fetelor mele pentru că este foarte rușinos.

– Mai sunt 6 jocuri până la finalul anului. Ce așteptări aveți?

– Eu vreau victorii în toate meciurile dacă se poate, dar vedeți că după un joc foarte bun făcut cu Sfântu Gheorghe nu am avut constanță în meciurile cu Cluj și Ruzomberok. După meciul din campionat cu Alexandria vom avea un meci foarte important, cel din Cupa României împotriva Universității Cluj, dar jucătoarele nu pot să țină ritmul. Probabil noi ne dorim acest lucru, președintele și fanii își doresc, dar jucătoarele nu pot să facă acest lucru deoarece nu sunt obișnuite cu astfel de dueluri.

– Mai aveți nevoie de jucătoare?

– Categoric! Nu am o listă anume, dar căutăm, întrebăm și așteptăm finalul anului.

După ce și-a mustrat jucătoarele, Miroslav Popov a trecut din nou la muncă cu gândul la următoarele partide. CSU Alba Iulia va încerca să facă tot posibilul să se califice în Final Four-ul Cupei României, având un examen destul de greu, dar nu imposibil cu Universitatea Cluj. Dacă va reuși să își capaciteze jucătoarele să joace din nou precum au făcut-o împotriva vicecampioanei Sepsi Sfântu Gheorghe, vom vedea.

Echipamente sportive JOMA - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.